Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Applen WWDC 2014 julkistukset: iOS 8, Mac OS X Yosemite


Applen WWDC 2014 julkistukset: iOS 8, Mac OS X Yosemite

| On 02.06.2014

Applen WWDC 2014 julkistukset

Nyt kun Applen vuotuinen WWDC-konferenssi on ohi, voimme käydä läpi kaikki julkistukset. Vaikka Apple esittelikin paljon uutta ohjelmistopuolella, voidaan julkistuksia kuitenkin pitää pienoisina pettymyksinä. Emme nähneet yhtäkään uutta laitetta, ja moniajo ei vieläkään ole mahdollista iPad -laitteilla.
ios8-osx-yosemite

iOS 8 ja Mac OS X Yosemite

Applen tämän vuotiset WWDC –julkistukset liittyivät kaikki ohjelmistopuoleen. Yhtiö esitteli uuden iOS 8 –mobiilikäyttöjärjestelmän. Uusi käyttöjärjestelmä on hiottu versio edeltäjästään mutta tuo myös jonkin verran uusia ominaisuuksia. Se on esimerkiksi paremmin integroitu OS X –käyttöjärjestelmän kanssa, joka myös sai uuden version nimeltään Yosemite. Uudet käyttöjärjestelmät keskustelevat paremmin keskenään, ja voit jatkossa esimerkiksi soittaa puhelun Mac –koneesi kautta. Se käyttää puhelintasi puhelun suorittamiseen mutta ääni kulkee Macin kautta. Myös iCloud –integraatiota on nyt parannettu.

Paljon uusia ominaisuuksia

Apple esitteli myös parannuksia iOS:n viestisovellukseen ja näppäimistöön. Myös kolmannet osapuolet voivat kehittää omia näppäimistöjään iOS –käyttöjärjestelmään tulevaisuudessa. Myös ilmoituskeskusta on parannettu. Voit nyt vastata viestiin vaikka olisit toisessa sovelluksessa ja ilmoituskeskukseen voit nyt lisätä ns. ”widgettejä”. Apple esitteli myös Homekit –sovelluspohjan jonka avulla voit turvallisesti hallita kodin eri laitteita (valvontakamerat, valot, lukot, ovet). Tämän lisäksi yhtiö esitteli myös Health –sovelluksen, jonka avulla voit seurata terveyteen liittyvää tietoa. Tässä vain muutama Applen julkistuksista. Katso alta The Vergen klippi, jossa kaikki julkistustilaisuuden parhaat palat ovat kerätty yhteen videoon.

WWDC 2014 – 10 minuutissa

Submit a Comment