Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Microsoft 10 on ilmanen päivitys – Tässä kaikki uudet ominaisuudet


Microsoft 10 on ilmanen päivitys – Tässä kaikki uudet ominaisuudet

| On 22.01.2015

Windows 10 esiteltiin kokonaisuudessaan

Microsoft esitteli eilen uuden Windows 10 -käyttöjärjestelmän. Yhtiö oli jo viime vuoden loppupuolella kertonut julkistuksesta, mutta myöhään eilen illalla Suomen aikaa saimme nähdä mitä kaikkea uusi versio kokonaisuudessaan pitää sisällään. Windows 10 tulee saataville ilmaisena päivityksenä kaikille Windows 7-, Windows 8.1- ja Windows Phone 8.1 -käyttäjille, jotka päivittävät uuteen versioon ensimmäisen vuoden aikana.

Yhtenäinen käyttökokemus kaikilla laitteilla

Microsoftin tavoitteena on selkeä ja yhtenäinen visuaalinen ilme kaikilla laitteilla. Tämän lisäksi myös sovellukset ovat jatkossa samanlaisia. Esimerkkinä voidaan ottaa Office –ohjelmat kuten Word ja Powerpoint. Ne näyttävät jatkossa samanlaisilta käytitpä niitä kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Myös tiedot tallentuvat ja synkronisoituvat laitteidesi välillä (OneDrive –palvelun avulla) joten voit joustavasti siirtyä laitteelta toiselle. Myös Skype -integraatiota ollaan parannettu. Jos luet Skype -viestin esimerkiksi kännykällä, se näkyy luettuna viestinä myös tietokoneella tai tabletilla. Microsoft esitteli myös uusia Windows 10 –sovelluksia kuten Valokuvat, Video, Musiikki, Kartat, Ihmiset, Viestit, Sähköposti ja Kalenteri.

pic

Cortana mukana Windows 10:ssä

Microsoftin puheohjattava Cortana-avustaja tulee nyt myös tietokoneille ja tableteille. Cortana voi pyytäessä tehdä kalenterimerkintöä, muistiinpanoja tai asettaa hälytyksiä. Voit kysyä Cortanalta melkein mitä tahansa, ja vastauksen Cortana löytää verkosta. Cortana saapui jo aiemmin Windows Phone 8.1 -käyttäjille. Suomen kielen tukea Cortanssa ei ole kuitenkaan vielä ole.

Uusi nopeampi selain – ”Project Spartan”

Olemme jo aiemmin kuulleet huhuja siitä, että Microsoft on muuttamassa Internet Explorer -selaimen nimeä. Muutoksella haluttaisiin eroon Internet Explorer -nimen vanhasta painolastista. Maailman käytetyin selain on saanut vuosien aikana paljon kritiikkiä ongelmien vuoksi. Vaikka emme vielä kuulleet virallista nimeä, niin Microsoft tuo Windows 10 -käyttöjärjestelmään uuden verkkoselaimen, “Project Spartan”. Kyseessä on yhtiön mukaan seuraavan sukupolven selain jossa on entistä parempi kosketusnäyttötuki ja puheohjattava Cortana -avustaja on sisäänrakennettu myös selaimeen.

Parannuksia pelaajille – Xbox ja Windows

Microsoft kertoi jo ennen tapahtumaa että pelaajille on luvassa paljon parannuksia. Yksi niistä on parannettu Xbox integraatio. Yhtiö esitteli uuden Xbox -sovelluksen Windows 10:lle, jonka myötä Xbox Live -palvelut ovat käytössä myös PC -pelaajille. Voit siis jakaa kaikki tietosi ja saavutuksesi molemmilla alustoilla ja voit viestitellä Xbox Live -käyttäjien kanssa PC:n kautta. Jatkossa myös online-moninpeli molempien alustojen välillä tulee olemaan mahdollista.

Microsoft esitteli tämän lisäksi uutta Streaming -toimintoa. Pelaajalla on mahdollisuus streamata Xbox One -konsolilta pelejä Windows 10 -tietokoneelle. Voit siis pelata Xbox One -pelejä tietokoneesi kautta. Pelit voi jopa käynnistää suoraan tietokoneelta käsin, jolloin Xbox One -konsolisi käynnistyy automaattisesti.

windows-10-xbox-pelaaminen

Windows 10 ja Xbox esittelyvideo

Windows 10 esittelyvideo

Submit a Comment