Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Volkswagen julkaisi uuden microbus BUDD-e sähköauton


Volkswagen julkaisi uuden microbus BUDD-e sähköauton

| On 07.01.2016

Legendaarisen tila-auton uusi tuleminen

CES 2016 messut ovat paraikaa käynnissä Las Vegasissa, ja viihde-elektroniikan lisäksi on yleisö päässyt maistamaan myös muita teknologia alan uutuuksia.
Eräs näistä on Volkswagenin tuore BUDD-e sähköauto, joka on lähes jo ikoniksi muodostuneen Kleinbussin uusi tuleminen. Volkswagen BUDD-e tila-auto on yhtiön ensimmäinen täysin sähkökäyttöinen ajoneuvo, ja edustaa samalla vahvaa näkemystä tulevaisuuden nelipyöräisistä kulkuneuvoista.
BUDD-e on myös teknisiltä ominaisuuksilta varsin näyttävä, sillä auton 225 kilowatin teho mahdollistaa 180 kilometrin huippunopeuden sekä kiihdytyksen nollasta sataan 6.9 sekunnissa. Uuden akkuteknologian myötä on myös ajomatkaa pystytty parantamaan, joka onkin BUDD-e:n kohdalla noin 533 km. Auton pohjaan integroidut akut ovat ladattavissa joko tavalliseen tapaan johdolla tai induktiivisella latauksella lattian läpi. 150 kilowatin latausnopeus mahdollistaa akkujen 80 prosentin latauksen noin 30 minuutissa.
Myös auton sisustaan on panostettu uusimmilla kosketuspohjaisilla näytöillä sekä liiketunnistimilla. Katto on yhtä isoa aurinkopaneelia, joten suotuisilla säillä pitäisi onnistua hieman pidemmätkin ajot. Auton hintaa tai julkaisuajankohtaa ei vielä ole ilmoitettu.

 

Submit a Comment