Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Pelasta kastunut matkapuhelin


Pelasta kastunut matkapuhelin

| On 21.01.2013

Pelasta kastunut puhelin

Kastunut elektroniikkalaite on asia joka varmasti tuottaisi kaikille harmaita hiuksia. Ehkä onnistuit tiputtamaan matkapuhelimesi wc pönttöön, tiskialtaaseen, vesilätäkköön tai näin talvisin lumihankeen. Älä kuitenkaan huolehdi sillä HDboksin vinkki osiossa aiheena tällä kertaa kastuneen matkapuhelimen pelastaminen, ja viisi tärkeintä vaihetta jotta onnistuisit operaatiossa.

Vaihe 1: Virran katkaisu

Heti kun huomaat että puhelin on kastunut on elintärkeää että laitteesta katkaistaan virta mahdollisimman nopeasti. Pelkkä vesi ei sinänsä aiheuta vaurioita, mutta jos puhelimen virtaa ei katkaista voi tämä aiheuttaa oikosulun puhelimessa, ja sen lopulliseen hajoamiseen.

Vaihe 2: Irto-osien purkaminen

Poista kaikki osat jotka lähtevät helposti irti puhelimestasi. Tähän kuuluvat muun muassa puhelimen takakuori, akku, SIM kortti, muistikortti sekä mahdolliset muut osat. Tämän tarkoitus on saada mahdollisimman paljon ilmaa laitteen sisälle, jotta komponentit kuivuisivat nopeammin ja ylimääräinen neste pääsisi poistumaan.

Vaihe 3: Ylimääräisen nesteen poisto

Nyt kun puhelimen osat ovat purettuna, on tärkeää että laitteen sisälle ei jäisi ylimääräistä nestettä.  Jos lähettyviltäsi löytyy imuri on tämä mainio apuväline nesteen poistoon, ja varsinkin mukana tulevalla pienellä suutin osalla varmistat että vesi saadaan imettyä turvallisesti pois.

Vaihe 4: Huolellinen kuivaus

Monet tekevät virheen ja kokeilevat laitteen toimivuutta sen jälkeen kun osat on irrotettu ja ylimääräinen neste poistettu. Hyvällä tuurilla puhelin saattaa kyllä toimia, mutta jos huolellista kuivausta ei suoriteta on hyvinkin suuri mahdollisuus että jonkin ajan kuluttua laitteen komponentit hapertuvat, ja puhelin sanoo sopimuksena irti. Hyvä keino kuivattaa puhelin on laittamalla se riisikulhoon, ja pitämällä se siellä noin kahden päivän ajan.

Vaihe 5: Uudelleen käynnistys

Kun puhelin on maannut riisikulhossa yllämainitun ajan on aika kokeilla lähteekö laite uudestaan päälle. Jos kuitenkin huomaat että puhelin ei vielä ole täysin kuiva tai näytöllä ilmenee kosteutta, on hyvä pitää se riisin seassa niin kauan että kosteus poistuu kokonaan. Tämän jälkeen virtanappi pohjaan ja sormet ristiin. Jos puhelin herää henkiin olet onnistunut tehtävässä. Mutta jos kaikesta huolimatta näyttö pysyy pimeänä voit vielä kokeilla akun latausta, jos virta päässyt loppumaan. Jos mikään ei auta voit kuitenkin olla ylpeä siitä että teit kaikkesi tämän eteen.

Submit a Comment