Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Testissä Epson TW6100W – 3D Videotykki


Testissä Epson TW6100W – 3D Videotykki

| On 28.06.2013

Epson TW6100W – Leffateatteri kotisohvalle

Meillä oli ilo testata Epsonin TW6100W videoprojektoria. Laitteesta löytyy myös TW6100 versio, joka tulee ilman mahdollisuutta yhdistää laite langattomasti kuvanlähteeseen. Epson TW6100 on saatavilla Suomessa alkaen 1400€ ja TW6100W maksaa halvimmillaan noin 1650€. Epsonin TW6100W pohjautuu pitkälti suosittuun TW6000W malliin, mutta se tuo monta odotettua uudistusta mukanaan. Uusi malli tukee Full HD -resoluutiota ja kirkkautta on nostettu 2300 lumeniin. Kontrasti pysyy samalla tasolla kuin edellisessä mallissa (40,000:1). Testasimme laitetta muutaman viikon ajan – seuraavassa muutamia havaintoja sen hyvistä ja huonoista puolista.

 

TW6100W_Epson

Ulkonäkö ja liitännät

Kuten mainitsimme aiemmin projektorista on saatavilla myös halvempi versio. Ulkonäöltään nämä kaksi mallia eroavat toisistaan ainoastaan väriltään. Halvempi TW6100 on mustan värinen ja testaamamme TW6100W tulee valkoisena. Projektori on tyylikkäästi suunniteltu pehmeillä muodoilla ja isot tuuletusaukot sijaitsevat kummallakin puolella linssiä. Pinta on kiiltävää materiaalia ja yleisvaikutelma on tyylikäs.

Projektorissa on kaksi HDMI liitäntää, komposiittiliitäntä, komponentti video input, D-Sub PC input, RS-232 liitäntä ja audio liitännät jotka tukevat 2x10W kaiutinjärjestelmää. Sisäänrakennettujen kaiuttimien äänenlaatu ei kuitenkaan ole mitään päätä huimaavaa, mutta tämän ei pitäisi tulla kenellekkään yllätyksenä.

Projektorin asennus ja säätö

Kun käynnistät projektorin ensimmäisen kerran huomaat että projektorin asetusvalikot ovat erittäin kattavat. Säätömahdollisuuksia on paljon, mutta valikot ovat hyvin toteutettuja ja riittävän selkeitä helppoon asennukseen. Tehdasasetuksillakin pääsee hyvin alkuun, mutta kuvanlaatu paranee kun hieman perehtyy eri asetuksiin ja niiden vaikutuksiin. Valitettavasti projektorista puuttuu kokonaan linssinsiirto, mikä tekee asennuksesta huomattavasti hankalampaa verrattuna malleihin, jossa kyseinen ominaisuus on mukana. Ennen projektorin hankintaa kannattaakin tarkasti laskea minne aikoo projektorin sijoittaa, jotta ikäviltä yllätyksiltä säästyttäisiin. Projektorin Keystone korjausta emme suosittele, sillä yleensä tämä asetus vain huonontaa lopullista kuvanlaatua.

  
 

”Kun käynnistät projektorin ensimmäisen kerran huomaat että projektorin asetusvalikot ovat erittäin kattavat.”

Suorituskyky ja kuvanlaatu

Epson EH-TW6100W suoriutuu kiitettävästi niin elokuva- kuin pelikäytössäkin. 2300 lumenin valotehon ansiosta projektori soveltuu käytettäväksi myös päiväsaikaan, mutta television korvaajaksi tästä projektorista ei kuitenkaan ole. Pohjamusta jäi osittain liian harmahtavaksi, mutta tämä ei haitannut katselukokemusta muuta kuin elokuvien kaikkein tummimmissa kohtauksissa. Valitettavasti emme päässeet kokeilemaan olisiko hieman harmahtava kangas tuonut asiaan parannusta. Käyttötunteja projektorin lampulle luvataan 4000 tuntia, ja säästötilassa huimat 5000 tuntia. Takuu on myös kilpailijoihin nähden houkuttelevampi, sillä Epson antaa lampulle kolmen vuoden takuun, tai 3000h, riippuen siitä kumpi tulee ensin täyteen.
 

3D kuva

Projektorin mukana toimitetaan yhdet 3D aktiivisulkijalasit, jotka voi ladata suoraan USB portin kautta. Lasien liiketoistoa on nostettu 480 hertsiin, mikä tuottaa entistä sulavamman katselukokemuksen. Testielokuvana käytimme tällä kertaa animaatioelokuvaa Coraline, joka varsinkin 3D:nä oli upea kokemus. Projektorista löytyy myös 2D/3D konversio, mutta käyttämällä kyseistä ominaisuutta ei päästä lähellekään aidon 3D materiaalin tunnetta.

Langaton kuvanlähetys

Projektorin ehdottomasti paras ominaisuus on mukana tuleva WirelessHD yksikkö, joka mahdollistaa 2D tai 3D kuvamateriaalin langattoman lähetyksen projektoriin. Tämä helpottaa huomattavasti myös asennusta, sillä pitkää HDMI johtoa ei tarvita. WirelessHD yksikkö oli myös helppo ottaa käyttöön, eikä vaatinut sen suurempaa tietämystä elektroniikasta.

 • Editor Rating

 • Good
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Epson EH-TW6100W
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2013-10-28

 • Review Summary:

 • Epson EH-TW6100W osoittautui testimme jälkeen varsin päteväksi projektoriksi, joka korkean valovoimansa ansiosta sopii myös arkisempaan käyttöön. 3D kuva on upeaa katsottavaa, eikä kärsi kirkkauden putoamisesta kun 3D lasit ovat silmillä. Langaton kuvansiirto on loistava ominaisuus, mutta puuttuva linssinsiirto voi koitua monelle ratkaisevaksi tekijäksi ostoa ajatellen.

Pros

 • Upea 3D kuva
 • WirelessHD yksikkö
 • Ulkonäkö sekä tukeva rakenne

Cons

 • Ei linssinsiirtoa
 • Mukana vain yhdet 3D lasit
 • Musta voisi olla mustempaa

Submit a Comment