Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Lähemmässä tarkastelussa: Surface Pro 3 vs. Macbook Air


Lähemmässä tarkastelussa: Surface Pro 3 vs. Macbook Air

| On 21.05.2014

Kannettava vai tabletti?

Microsoftin uusi Surface Pro 3 -laite esiteltiin eilen New Yorkissa. Kyseessä on muutos yhtiön aiempaan Surface -strategiaan. Aiemmin Microsoft on markkinoinut laitettaan tablettina, jota pystyy myös käyttämään kannettavana tietokoneena. Uutta Surface Pro 3:ta yhtiö markkinoi ensisijaisesti kannettavana tietokoneena, jossa yhdistyy taulutietokoneen edut. Näin ollen yhtiö kilpailee ultrabook luokan kannettavien kanssa (Macbook Air). Microsoft on huomannut että Surface ei pysty kilpailemaan iPad -tablettien kanssa, joten se yrittää houkutella kuluttajia luokseen muista tuoteryhmistä.

 

Microsoft on huomannut että Surface ei pysty kilpailemaan iPad -tablettien kanssa, joten se yrittää houkutella kuluttajia luokseen muista tuoteryhmistä.

compare


Speksit vertailussa: Surface Pro 3 vs. Macbook Air

Surface Pro 3 vs. Macbook Air

Microsoftin mukaan uusi Surface Pro 3 on ”tabletti joka voi korvata kannettavan tietokoneesi”. Microsoft haluaa siis suoraan kilpailla Applen iPadin sijaan Applen MacBook Air -kannettavan kanssa. On aika katsoa miten näiden laitteiden speksit eroavat toisistaan. Maininnan arvoista on, että Surface Pro 3 maksaa halvimillaan 799 dollaria ja MacBook Air maksaa halvimmillaan sata dollaria enemmän. Tämä johtuu kuitenkin siitä että Surface Pro 3:ta on saatavilla 64 gigatavun versio. Macbook Air -laitteita ei ole saatavilla näin pienellä tallennustilalla. Jos vertaamme esimerkiksi 128 gigatavun versiota, ne ovat täysin saman hintaiset.

 

 Macbook AirSurface Pro 3
Näytön koko13,3'' (16:10 kuvasuhde)12'' (3:2 kuvasuhde)
Näytön tarkkuus1440 x 900 (128dpi)2160 x 1440 (216dpi)
ProsessoriIntel Core i5, i7Intel Core i3, i5, i7
RAM4Gt / 8Gt4Gt / 8Gt
GPUIntel HD Graphics 5000Intel HD Graphics 4400
Paino1,35 kg798g
Akunkesto12 tuntia verkkoselaamista9 tuntia verkkoselaamista
Tallennustila128Gt, 256Gt tai 512G64Gt, 128Gt, 256Gt tai 512Gt
KäyttöjärjestelmäOS X 10. 9 MavericksWindows 8.1

Yhteenveto

Taulukon perusteella voimme päätellä että laitteet ovat hinnoittelun lisäksi hyvin samankaltaiset myös teknisiltä ominaisuuksiltaan. Macbook Air tarjoaa sinulle paremman näppäimistön, kun Surface Pro 3:ssa on etuna kosketusnäyttö. Surface Pro 3 on kevyempi, ja siinä on tarkempi näyttö, mutta akunkestossa se häviää Macbook Air:lle. Lopuksi on myös todettava että nykyinen Macbook Air -mallisto on ollut markkinoilla jo kauan, joten seuraava mallisto tarjoaa varmasti paremmat tekniset ominaisuudet. Huhujen mukaan Applen seuraavassa Macbook Air -mallissa on esimerkiksi Intelin uudet Broadwell -prosessorit. 

 

Submit a Comment