Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

Sound Blaster Evo Wireless -kuulokkeet testissä


Sound Blaster Evo Wireless -kuulokkeet testissä

| On 04.11.2013

Sound Blaster Evo Wireless

Saimme testattavaksi Creativen Evo Wireless -kuulokkeet. Creativen Evo -sarja koostuu kaiken kaikkiaan neljästä eri kuulokkeesta: Evo, Evo Wireless, Evo Wireless Zx ja Evo Wireless ZxR. Kahdessa jälkimmäisessä on sisäänrakennettu äänisuoritin. Testaamassamme Evo Wireless -mallissa ei ole integroitua äänikorttia, mutta se sisältää samat 40mm äänielementit kuin kalliimmissa malleissa. Kuulokemikrofoni tukee myös aptX®- ja AAC-tekniikoita. Tässä lyhyesti kokemuksemme kahden viikon testauksen jälkeen.

Tekniset tiedot

 • Äänielementit 40mm FullSpectrum
 • Kuulokemikrofonin taajuusvaste 20 Hz – 20 kHz
 • Kuulokemikrofonin akun kesto jopa 8 tuntia
 • Äänitekniikat SBX Pro Studio, CrystalVoice
 • Käyttöliittymä Bluetooth, 3,5 mm:n stereotulo, USB
 • Tuetut käyttöjärjestelmät Mac OS X v10.5 ja uudemmat, Windows® 8, Windows® 7, Windows® Vista
 • Akku: Lithium Ion 3.7 V 430 mAh(1,59Wh)

Pakkauksen sisältö

 • Sound Blaster EVO Wireless
 • Micro USB-USB -kaapeli – Pituus: 1,8 m
 • Nelinapainen analoginen kaapeli – Pituus: 1,2 m
 • Matkapussi
 • Pikaopas (ohjelmiston asennusohjeet sisältävä käyttöopas on myöhemmin saatavilla verkossa)
 • Aitoustodistus
 • Turvallisuusohjeet

Yhteensopivuus

Sound Blaster Evo Wireless -kuulokkeet on mahdollista yhdistää kolmella tavalla, laitteesta ja käyttötarkoituksesta riippuen: langattomasti Bluetooth-yhteydellä, Micro USB -kaapelin kautta tai analogisen kaapelin kautta. Jos haluat yhdistää kuulokkeet langattomasti, se on mahdollista ainoastaan Bluetooth -yhteyden avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli tietokoneessa ei ole Bluetooth -lähetintä, eivät kuulokkeetkaan ole langattomat. Langattomasti kuulokkeet toimivat oikein hyvin tablettien ja puhelimien kanssa, NFC parittaminen helpottaa yhdistämistä. Toki on myös mahdollista käyttää kuulokkeita analogisen johdon kanssa mahdollisten häiriöiden vähentämiseksi.

Ensituntuma ja Käyttöönotto

Sound Blaster Evo Wireless -kuulokkeet ovat kevyet ja näppärän kokoiset. Ne tuntuvat laadukkailta ja näyttävät trendikkäiltä. Nämä uskaltaisi jopa pistää päähän, kun näyttäytyy ulkosalla. Kätevyyttä parantaa myös se, että kuulokkeet ovat kasaan taitettavat, joten ne menevät hyvin pieneen tilaan. Kuulokemikrofonin korvakupit peittävät korvat, mutta eivät ympäröi korvaa kokonaan, vaan ovat osittain korvan päällä.

Akussa oli virtaa valmiina, mutta käyttöohje ohjeistaa lataamaan kuulokkeita 8 tuntia tietokoneessa USB -johdon kautta ennen käyttöönottoa. Muuten käyttöönotto oli uskomattoman yksinkertainen emmekä kohdanneet isompia ongelmia tässä. Kuulokkeista löytyy äänenvoimakkuuden säätö, play/pause -näppäimet, seuraava/edellinen kappale -näppäimet sekä virtanäppäin. Kuulokkeiden päällä on myös NFC -paritukseen tarkoitettu näppäin.

Ääni

Äänenlaatu on vähän kaksipiippuinen juttu. Bluetoothin yli kun musiikkia kuuntelee ääni on keskinkertaista, varsinkin hintaan nähden. Yksi suuri syy on se, että SBX Pro Studio ei toiminut Bluetooth -yhteydellä. USB -johdon kautta kuunnellessa ja kun säädöt ovat kohdillaan, ääni on erinomainen mikrofonikuulokkeiksi ja varsinkin basso yllätti positiivisesti.

Mikrofoni

Sound Blaster Evo Wireless -kuulokkeet sisältävät integroidun mikrofonin. Creativen mukaan kuulokkeissa hyödynnetään ”Crystal Voice” -teknologiaa, joka parantaa ääntä puheluissa. Yhtiön mukaan tekniikka mahdollistaa tarkan äänen kaappauksen, ja vähentää ympäröivien äänen haittaa. Testissämme mikrofoni oli keskiluokkaa eli toimiva, mutta ei esimerkiksi vastaa Soundblaster Ragen (puolet halvempi) mikrofonin laatua, joissa mikrofoni tulee suoraan suun eteen. Äänenlaatu vaihteli myös puheluiden aikana.

Ohjelmisto

Kuulokkeiden ohjelmisto on ladattavissa suoraan Creativen sivuilta. Asennus sujuu nopeasti, eikä aiheuttanut meille harmaita hiuksia. Itse ohjelma on helppokäyttöinen ja kaikki peruskäyttöominaisuudet löytyy helposti. Ensimmäisessä välilehdessä ”SBX Profile” voit valita kolmesta eri esiasetuksesta, MUSIIKKI, ELOKUVAT tai PELIT. Eron todellakin huomaa eri vaihtoetoja kokeillessa. MUSIIKKI -profiilissa äänet ovat kirkkaimmat ja äänimaailma on omasta mielestäni paras. Muita ääniprofiileja ei tullut sen enempää käytettyä, mutta on hyvä että vaihtoehtoja löytyy. Välilehden lisäasetuksista pääsee koko ohjelman sydämeen, eli SBX Pro Studioon. Studio on helppokäyttöinen ja surround -äänen, äänenkirkkauden ja basson säätäminen on helppoa. Taajuuskorjaimeen pääsee tätä kautta, ja täältä äänen voi säätää tarkemmin mieleisekseen. Toisessa välilehdessä ”Crystal Voice”, on mahdollista säätää mikrofonin asetuksia. Mukavana lisänä on lukuisat eri puheäänet (kuten örkki, robotti ja munchkin), joilla voi pitää hauskaa kavereiden kustannuksella. ”Noise Reduction” -toiminto vähentää muutaman desibelin verran ei-toivottuja ääniä, esimerkiksi hiiren painallukset olivat hiljaisempia kaverin korvaan Skype -keskustelun aikana. ”Headphone” -välilehden alla voi testata kuulokkeiden toimivuutta, testiäänen kuulee molemmilta puolelta vuorotellen. ”Mixer” -välilehdessä on perus äänenvoimakkuus ja balanssisäädöt. Viimeinen välilehti ”Advanced Features” on kokonaan omistettu kuulokkeiden värikatkaisijalle, eli saat LED -valon päälle kuulokkeiden reunassa.

Yhteenveto

Sound Blaster Evo Wireless -kuulokkeet herättivät testimme aikana ristiriitaisia tuntemuksia. Äänenlaatu on oikealla konfiguraatiolla erittäin hyvä, mutta törmäsimme välillä tilanteisiin jolloin ne eivät toimineet toivotulla tavalla. Esimerkkinä voimme käyttää tilannetta jolloin SBX Pro Studio ei toiminut Bluetooth -yhteyden kautta, jolloin et saa kaikkea irti käyttökokemuksesta. USB johto voisi myös olla pitempi koska välillä käyttö voi olla hieman epämiellyttävää, koska pienikin kosketus johtoon kuuluu kaiuttimista. Sound Blaster Evo -kuulokkeissa on kuitenkin myös paljon hyvää. Basso oli positiivinen yllätys. Kyseessä on yhdet parhaimmista ”All Around” -kuulokkeista tässä hintaluokassa, helpon liitettävyyden ja näppärän kokonsa vuoksi. Mikäli ominaisuudet vastaavat tarpeita niin kyseessä on ehdottomasti hyvä ostos.

 • Editor Rating

 • Good
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Sound Blaster Evo Wireless
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2013-11-04

 • Review Summary:

 • Sound Blaster Evo Wireless -kuulokkeet herättivät testimme aikana ristiriitaisia tuntemuksia. Äänenlaatu on oikealla konfiguraatiolla erittäin hyvä, mutta törmäsimme välillä tilanteisiin jolloin ne eivät toimineet toivotulla tavalla. Mikäli ominaisuudet vastaavat tarpeita niin kyseessä on ehdottomasti hyvä ostos.

Comments

 1. jas boa

  Täydelliset ”bäfä”-luurit :)

Submit a Comment