Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

Rakentaako Google oman robotin?


Rakentaako Google oman robotin?

| On 20.12.2013

Googlen uusin yrityskauppa herättänyt keskustelua

Google osti viime viikolla sotarobotteja Yhdysvaltain puolustusministeriölle kehittäneen Boston Dynamics yrityksen. Kauppa on herättänyt paljon keskustelua siitä, mitä Google suunnittelee tekevänsä tulevaisuudessa. Google on lyhyessä ajassa tehnyt usean robotiikkaan liittyvän yrityskaupan. Onko Google tosiaan rakentamassa oman robotin?

Boston Dynamicsin pelottavat vekottimet

Boston Dynamics on Amerikkalainen robotiikkaan erikoistunut yritys joka on kehittänyt robotteja 90-luvulta lähtien. Laitteita on kehitetty muun muassa Yhdysvaltain asevoimien tutkimusorganisaatiolle Darpalle, joka rahoittaa tulevaisuuden sotakoneiden kehittämistä. Yrityksen erikoisuutena on robottien liikesulavuuden kehitys. Alla näette muutaman Boston Dynamicsin pelottavista vekottimista.

Wildcat

Petman

Atlas

BigDog

Cheetah

 

Mitä Google suunnittelee?

Monet ovat spekuloineet sillä, ryhtyykö Google nyt kehittämään omaa robottia. Googlella on itse asiassa jo olemassa oleva 10,8 miljoonan dollarin sopimus Yhdysvaltain asevoimien tutkimusorganisaation Darpan kanssa. Google on kuitenkin ilmoittanut että he eivät aio toimia tulevaisuudessa asetoimittajana. Kysymys onkin, mitä Google suunnittelee rakentavansa? Yhtenä vaihtoehtona on pidetty maailman ensimmäistä oikeasti ajattelevaa robottia joka on niin lähellä oikeaa ihmistä kuin mahdollista.

Comments

  1. jallu

    tokan videon hazmat robotti on kehitykseltään jo pelottavan pitkällä… pari vuotta lisää niin toimii varmaan jo akulla

Submit a Comment