Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Pilvipalvelut vertailu – Mikä on halvin ja paras tallennusratkaisu?


Pilvipalvelut vertailu – Mikä on halvin ja paras tallennusratkaisu?

| On 25.06.2015

Pilvitallennuspalveluiden kilpailu kovenee

Nykyään on tavallista omistaa monta eri laitetta. Voi olla että omistat sekä älypuhelimen, kannettavan että tabletin. Koska laitteet ovat nykyään pienempiä ja langattomat yhteydet nopeampia, pilvitallennuspalvelut ovat entistä suuremmassa suosiossa. Kaikki tiedostosi löytyy yhdestä paikasta ja laitteesi ovat kaikki yhteydessä tähän palveluun. Kaikki ”isot pelurit” markkinoilla, eli Apple, Google ja Microsoft tarjoavat omat pilviratkaisunsa. Käymme nopeasti läpi mitä eroja näillä palveluilla on ja mitä sinun kuluttajana kannattaa harkita jos aiot valita näiden pilvitallennuspalveluiden välillä.

Nopea vertailu


Dropbox
  • Ilmasta tallennustilaa: 2Gt
  • Alustat: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, WP, BB


Dropbox-logo
Onedrive
  • Ilmaista tallennustilaa: 15Gt
  • Alustat: Windows, Mac, iOS, Android, WP

SkyDrive

Apple iCloud
  • Ilmaista tallennustilaa: 5Gt
  • Alustat: Mac, iOS, Windows

icloud

Google Drive
  • Ilmaista tallennustilaa: 15Gt
  • Alustat: Windows, Mac, iOS, Android

drive

Mikä näistä palveluista on paras?


dropbox_ipad
Vastaus ei ole niin yksinkertainen. Se riippuu hyvinkin paljon käyttäjästä. Jos olet Apple –tuotteiden käyttäjä niin iCloud on luultavasti paras vaihtoehto sinulle. Se on sisäänrakennettu Mac OS ja iOS-käyttöjärjestelmiin ja on suhteellisen näkymätön käyttäjälle. Huonona puolena voi pitää sitä että synkronointi useiden sovellusten välillä toimii taustalla ja käyttäjä ei pääse tiedostopohjaiseen näkymään. Jos olet Microsoft –tuotteiden käyttäjä niin vastaus on tietenkin Onedrive. Onedrive on joukon edullisin ja myös ainoa näistä palveluista Dropboxin lisäksi johon löytyy Windows Phone –sovellus. Googlen tuote on myös varsin edullinen ja se toimii erityisen hyvin Android –pohjaisissa laitteissa.

Mihin leiriin kuulut?

Kuten huomaatte niin myös pilvipalvelut ovat nykyään sulatettu osaksi ”ekosysteemiä”. Olet joko Apple-, Microsoft- tai Google -laitteiden käyttäjä. Kenelle Dropbox sitten on tarkoitettu? Dropbox on ollut selkeä edelläkävijä pilvipalveluissa ja on meidän mielestämme yksinkertaisin ja helpoin käyttää. Se toimii myös erinomaisesti monella eri alustalla ja ainoa huono puoli on kilpailijoita korkeampi hinta. Otimme esiin pelkästään neljä pilvitallennuspalvelua yhteenvedossamme. Tarjolla on kuitenkin monta muutakin palvelua (esimerkkinä Box ja Sugarsync) ja kannattaa tutustua myös näihin vaihtoehtoihin.

cloudservices

OneDrive esittelyvideo

iCloud esittelyvideo

Dropbox esittelyvideo

Google Drive esittelyvideo

Submit a Comment