Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

PES 2016 Arvostelu: ”Pieksän mun Pessii päiväl ja yöllä”


PES 2016 Arvostelu: ”Pieksän mun Pessii päiväl ja yöllä”

| On 05.10.2015

PES is back.”

Legendaariset jalkapallopelit FIFA ja PES ovat kamppaileet futispelien herruudesta jo vuosikausia. Vaikka Konamin PES (Pro Evolution Soccer) –pelisarja keräsi paljon kunniaa 2000 –luvun alussa, niin EA:n FIFA on ollut kaksikosta selvästi niskan päällä viime vuosina. Paremman pelattavuuden lisäksi FIFA on ollut suositumpi myös kattavampien lisenssiensä ja suuremman mainosbudjettinsa avulla. Nyt tilanne on kuitenkin taas kääntynyt päälaelleen. Hdboksi testasi uuden PES 2016 –pelin Playstation 4 -konsolilla ja voidaankin todeta, että ”PES is back”.

Pelattavuus

Investointi tuottanut vihdoin tulosta

Jo viime vuoden PES –versiossa näimme ennusmerkkejä paremmasta. Konami avasi pari vuotta sitten uuden pelinkehitysstudion Lontoossa, ja nyt tulokset tästä investoinnista alkavat vihdoin näkyä. Uusi PES 2016 on nopeampi, viihdyttävämpi ja kauniimpi futispeli kuin pitkään aikaan. Pessissä on ollut ongelmana jo monet vuodet pelaajien kankeus ja hidas reagointi. Tämä on vihdoin saatu korjattua. Pelaajat liikkuvat ketterästi ja reagoivat nopeasti pelaajan komentoihin. Erityisesti pelaajien käännökset ovat entistä nopeammat ja tämä helpottaa pelin rakentelua oleellisesti.

Futista parhaimillaan

Itse pelaaminen onkin uuden Pessin paras puoli. Syöttöpeliä on parannettu ja palloa onkin hauska liikutella ympäri kenttää, etsien heikkouksia vastustajan puolustuksesta. Peli aaltoilee mukavasti, ja jos teet virheen hyökkäysalueella se voi johtaa vastustajan nopeaan vastahyökkäykseen. Eri tyyppisiä tilanteita syntyy koko ajan ja tämä arvaamattomuus on nautinnollista. Et koskaan tiedä jos boksiin kannattaa heittää korkea keskitys vai kärsivällisesti lähteä rikkomaan puolustusmuuria lyhyillä syötöillä. Valinnanvaraa on ja jokainen päätös johtaa eri lopputulemaan. Kyseessä on hauska, haastava ja dynaaminen pelikokemus. Huomionarvoista on myös että tähtipelaajat erottuu selvästi kentällä. Kun Messi, Neymar tai Ibrahimovic saa pallon huomaat kuka on kyseessä – kaikilla on omat tavat liikutella palloa ja Konami on tosissaan panostanut tähän.

Beibi skitsoo ja unohdan syödä, Pieksän mun Pessii päiväl ja yöllä, Mitä tulee mamiin, se on se kolmas pyörä, Pieksän mun Pessii päiväl ja yöllä.

 
pes_2


p_full
Grafiikka ja pelimuodot


Kaunista katseltavaa muttei kuunneltavaa

Pelin grafiikka on toinen pelin isoja vahvuuksia. Kyseessä on ehkä kaunein koskaan pelaamani futispeli. Yksityiskohtaiset lähikuvat ovat mahdollisia kiitos uuden FOX –pelimoottorin, joka on tuttu esimerkiksi pelistä Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Grafiikka on uskomattoman tarkkaa – pelaajien otsissa näkyy jopa hikipisarat ja paidoissa rypyt. Mutta… Aina on parantamisen varaa, ja tämäkään peli ei ole täydellinen. Huonoja puolia löytyy, kuten esimerkiksi pelin selostus. Parivaljakko Peter Drury ja Jim Beglin eivät aiheuta hurraa-huutoja. Usein kommentit menevät täysin vihkoon eivätkä sovi pelitilanteeseen ja samat kommentit toistuvat myös usein ottelujen aikana. Selostukset oli välillä pakko pistää pois päältä, niin paljon ottivat päähän. Toinen huono puoli pelissä on puuttuvat lisenssit. Tämä on ollut yksi Pessin heikkouksia jo pidemmän ajan, eikä tilanne ole parantunut merkittävästi viime vuosina. Onneksi pelistä kuitenkin nykyään löytyy lisenssit Mestarien Liiga –joukkueisiin.

Pelimuodot

Jos katsotaan PES 2016 pelimuotoja, niin niitä on tarjolla kelvollinen määrä. Saat kyllä tarpeeksi aikaa kulumaan tällä tarjonnalla. Mukana on perusmuodot kuten liigat, turnaukset, ottelut ja tämän lisäksi Master League ja MyClub pelimuodot. Valikkoja on myös parannettu, ja ne ovat huomattavan paljon paremmat vaikka ne eivät vielä aivan yllä FIFAn tasolle. Master League –pelimuotoa on hiottu paremmaksi ja on hauska lähteä rakentamaan omaa joukkuettaan ja nostamaan sitä korkeamalle tasolle. Konamilla on oma versionsa FIFAn Ultimate Team –pelimuodolle, nimeltään MyClub. Pelimuotoon on tullut pieniä parannuksia. Mukana on tietenkin perus kausiottelut, mutta nyt voit myös simuloida ottelut ja ottaa pelaajan sijasta entistä vahvemman managerin roolin.

Yhteenveto

PES 2016 on oiva futispeli, ja paras Pro Evolution Soccer –peli pitkään, pitkään aikaan. Vaikka se vieläkin häviää FIFAlle lisensseissä, otteluanimaatiossa ja selostuksessa niin se on ajanut ohi pelattavuudessa sekä grafiikassa. Kyseessä on ehkä paras futispeli koskaan. Katso pelin virallinen esittelyvideo alta. Testasimme pelin PS4 -konsolilla, mutta se on saatavilla lisäksi: PS3, Xbox 360, Xbox One ja PC -laitteilla.


Kyseessä on ehkä kaunein koskaan pelaamani futispeli. Yksityiskohtaiset lähikuvat ovat mahdollisia kiitos uuden FOX –pelimoottorin, joka on tuttu esimerkiksi pelistä Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Grafiikka on uskomattoman tarkkaa – pelaajien otsissa näkyy jopa hikipisarat ja paidoissa rypyt.

 
nemessi

Esittelyvideo

 • Editor Rating

 • Outstanding
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • PES 2016
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2015-10-05

 • Review Summary:

 • PES 2016 on oiva futispeli, ja paras Pro Evolution Soccer –peli pitkään, pitkään aikaan. Vaikka se vieläkin häviää FIFAlle lisensseissä, otteluanimaatiossa ja selostuksessa niin se on ajanut ohi pelattavuudessa sekä grafiikassa. Kyseessä on ehkä paras futispeli koskaan.

Comments

 1. FIFAkusetusta

  EA on korporaatio joka rahastaa avuttomilta ihmisiltä. Konami lakaisee EA:n maton alle. Pes forever

Submit a Comment