Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

OS X Mavericks – Applen uusi käyttöjärjestelmä


OS X Mavericks – Applen uusi käyttöjärjestelmä

| On 11.06.2013

Applen uusi OS X – Mavericks

Applen uusin OS X versio julkaistiin myös WWDC – konferenssissa ja se kulkee nimellä ”Mavericks”. Kyseessä on vanha, ja tuttu käyttöjärjestelmä, joskin myös uusia toimintoja on lisätty. Esimerkiksi Finderin kautta avatuissa ikkunoissa tulee jatkossa olemaan välilehtiä mikä helpottaa oleellisesti navigointia. Apple on myös lisännyt ns. ”tageja” joita voi liittää tiedostoihin tai kansioihin.
 
 
mav2
 

Yksinkertaisempi ja puhtaampi kokonaisuus

Uusi OS X Mavericks on ulkonäöltään ”puhtaampi” kuin edeltäjänsä joten muutokset ovat samansuuntaisia kuin uudessa iOS – versiossa. Esimerkiksi kalenteri on ulkonäöltään paljon yksinkertaisempi ja poissa ovat taustalla käytetyt ylimääräiset tekstuurit. Myös Game Center ja viestintäsovellus on läpikäynyt samantyyppisen uudistuksen. Uutena toimintona OS X:ään tulee iBooks joka on ennestään tuttu mobiilipuolelta. Myös karttojen integrointia ollaan parannettu.

Usean näytön tuki

Useamman näytön liittäminen OS X:ään on ollut mahdollista ennenkin mutta tukea ollaan parannettu selvästi uudessa versiossa. Saatavilla on enemmän asetuksia, ja voit jatkossa käyttää kahta täyden näytön sovellusta samaan aikaan. Ominaisuudet toimivat myös paremmin Apple TV:n ja Airplayn kanssa.

iOS ilmoitukset tulevat OS X:ään

Toinen tervetullut ominaisuus on mobiililaitteidesi ”push” – ilmoituksien saaminen suoraan koneelle. Kaikki ilmoitukset näkyvät jatkossa suoraan myös Macillasi. Voit myös jatkossa vastata helpommin pikaviesteihin.

Uusi Safari

Apple on panostanut paljon resursseja uuteen Safari –versioon. Mukana on monta toimintoa joka tekee selaimesta kilpailukykyisemmän esimerkiksi Chromen kanssa. Selaimessa on esimerkiksi uusi sivupalkki jonne saat kaikki kirjainmerkkisi sekä sosiaaliset päivityksesi. Myös selaimen suorituskykyä on parannettu oleellisesti ja sovelluksen virrankulutus on Applen mukaan ”selvästi alhaisempi”.

Submit a Comment