Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Orée näppäimistöt julkaistiin – ”Puu on taidetta”


Orée näppäimistöt julkaistiin – ”Puu on taidetta”

| On 09.07.2013

Kauniita käsintehtyjä näppäimistöjä ja koteloja

Ranskalainen startup-yritys nimeltään Orée on julkaissut uuden näppäimistönsä, nimeltään Orée Board. Tuotteen takana on mies nimeltään Julien Salanave, joka yhdessä pienen tiiminsä kanssa päättivät luoda uudenlaisen langattoman Bluetooth näppäimistön. Tässä artikkelissa kerromme hieman tästä tuotteesta ja miten se valmistetaan. Tuotteen voi tilata myös Suomeen Oréen verkkokaupan kautta.oree_nappaimisto

”Lopputulos on kerta kaikkiaan kaunis. Kauneuden lisäksi materiaalivalinta johtaa myös siihen että näppäimistö on hyvin kevyt.”


 

oree_logo

 Yksinkertainen ja elegantti

Kyseessä on langaton näppäimistö jossa materiaalina on käytetty puuta. Näppäimistö on varsin pieni kooltaan, noin 30cm leveä ja 14cm syvä. Orée on kokonaan jättänyt pois erillisen numeronäppäimistön ja osan erikoisnäppäimistä. Ulkonäkö on siis tässä kohtaa ajanut käytännöllisyyden ohi. Mutta täytyy sanoa että lopputulos on kerta kaikkiaan kaunis. Kauneuden lisäksi materiaalivalinta johtaa myös siihen että näppäimistö on hyvin kevyt. Halvasta näppäimistöstä ei kuitenkaan ole kyse. Hintaa tuotteelle kertyy noin 150 euroa ilman toimituskuluja.

Mestarillisesti valmistettuja

Orée Board on saatavilla kahdessa eri värissä riippuen materiaalista – vaaleampi vaahterapuu tai tummempi pähkinäpuu. Näppäimistöstä on saatavilla sekä Windows- että Mac-yhteensopiva malli. Tilauksen yhteydessä ostaja voi myös valita kolmen eri fontin välillä. Kaikki näppäimet ovat käsin kaiverrettuja ja öljyttyjä. Runko on lisäksi valmistettu yhdestä ainoasta puun palasta mikä varmistaa yhdenmukaisen sävyn ja pinnan karheuden. Voidaankin hyvin sanoa, että kyseessä on mestarillisesti valmistettu näppäimistö jossa luonto ja teknologia kietoutuvat toisiinsa onnistuneesti. Oréen valikoimaan kuuluu myös 30 euron nahkakotelo. Käsintehty, kovakantinen kotelo suojaa laitettasi kolhuilta ja se toimii myös pöytätelineenä.

”Voidaankin hyvin sanoa, että kyseessä on mestarillisesti valmistettu näppäimistö jossa luonto ja teknologia kietoutuvat toisiinsa onnistuneesti.”

Orée tähtää isommille markkinoille

Teknologiasivusto The Verge haastatteli yhtiön Yasunobu Takataa. Tällä hetkellä yritys pyörittää ns. ”pop-up -myymälää” Tokiossa julkaisun yhteydessä. Varastomyymälän tapaisesta väliaikaisesta kaupasta käytetään nykyään nimitystä pop-up -myymälä. Kauppa avataan hetkeksi ja sitten se taas sulkee ovensa. Näppäimistöt ovat myös tilattavissa suoraan verkkokaupan kautta suurimmassa osassa maita. Takata kuitenkin kertoo että on tärkeä päästä lähemmäs asiakasta – ”valmistamme fyysisiä tuotteita, ja erityisesti tämän tyyppisen tuotteen kanssa, ihmisten on tärkeä päästä katsomaan sitä ja kokeilemaan miltä se tuntuu”. Orée harkitsee pop-up -myymälöiden avaamista New Yorkiin, Berliiniin ja Pariisiin. Yritys suunnittelee myös mahdollisesti julkaisevansa pari uutta tuotetta vielä tämän vuoden puolella.

Submit a Comment