Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

4 Comments

Oneplus X Arvostelu – Lippulaivapuhelin alle 300 euron hintalapulla?


Oneplus X Arvostelu – Lippulaivapuhelin alle 300 euron hintalapulla?

| On 18.01.2016

Oneplus X haastaa kalliimmat kilpailijat ulkokuorellaan

Onko tässä hinta-laatusuhteeltaan täydellinen älypuhelin?

Kiinalainen Oneplus esitteli hiljattain uuden Oneplus X –älypuhelimen. Kyseessä on kiinalaisvalmistajan tähän asti pienin, sekä myös halvin puhelin. Hintaa puhelimella on ainoastaan 269€, vaikka kyseessä on ensituntumaltaan erittäin laadukas älypuhelin. Onko tässä hinta-laatusuhteeltaan vuoden 2015 paras älypuhelin? Tässä hdboksin Oneplus X arvostelu.


Kun ensimmäisen kerran sain puhelimen hyppysiini en koskaan olisi uskonut että kyseessä on alle 300 euron älypuhelin. Puhelin on ohut, kevyt ja materiaalit tuntuvat erittäin laadukkailta.

 

Kuvagalleria

Kuvagallerian kuvissa Oneplus X on puettu Dbrandin Titanium -skiniin. Lisätietoja: Dbrand

Laadukas ulkokuori

Idea on yksinkertainen – halvemman hintaluokan älypuhelin lippulaivamallin kuorissa. Ja täytyy heti alkuun myöntää että Oneplus on onnistunut tässä täydellisyyttä hipovasti – ulkokuori on erittäin tyylikäs. Kun ensimmäisen kerran sain puhelimen hyppysiini en koskaan olisi uskonut että kyseessä on alle 300 euron älypuhelin. Puhelin on ohut, kevyt ja materiaalit tuntuvat erittäin laadukkailta. Puhelimessa on iPhone 4 mallista tutut materiaalit – lasia edessä sekä takana ja niiden ympärillä metallikehys pyöristetyillä reunoilla. Puhelin tuntuu jämäkältä ja arvokkaalta mutta huonona puolena se on kädessä varsin liukas. Tämän lisäksi takakuori voi haljeta helpommin kun materiaalina on lasi.

Muut OnePlus mallit ovat tunnettuja tarkoista näytöistään. Tällä kertaa näyttö on hieman pienempi mutta kyseessä on silti erittäin laadukas näyttö. Kyseessä on viiden tuuman Full HD (1,080 x 1,920) AMOLED -näyttö joka on kirkas ja erittäin tarkka (441ppi) vaikka se ei ylläkkään uusien lippulaivapuhelimen 4K -näyttöjen tasolle.

Menettelevä suorituskyky

Entäs sisuskalut? Ei hullummat vaikka prosessori onkin jo vanhempaa mallia – Qualcomm Snapdragon 801. Muistia puhelimessa on 3Gt ja sisäistä tallennustilaa 16 Gigatavua. Tämä on kuitenkin laajennettavissa, koska puhelimessa on Micro-SD tuki (jos et lisää Micro-SD korttia samaa alustaa voi käyttää toiseen SIM-korttiin). Akku on kapasiteetiltaan 2525mAh, joten puhelin kestää juuri noin päivän käytön ennen latausta. Nykypäivän älypuhelimelta kyseessä on kelpo suoritus. Akun kapasiteetti on sama kuin saman kokoluokan Sony Xperia Z5 Compact mallissa. Huomionarvoista on myös että mallista puuttuu sormenjäljenlukija, NFC-tuki sekä uusi USB Type-C liitäntä mutta tähän hintaan kaikkia ominaisuuksia ei voi vaatiakaan.

Puhelimessa pyörii muunneltu Android versio Oxygen OS 2.1.2, joka on rakennettu Android 5.1.1 Lollipopin päälle. Testin aikana puhelimeen tuli kaksi suorituskykyä parantavaa päivitystä ja olimme muutenkin erittäin tyytyväisiä tähän Android -versioon. Se on varsin riisuttu ja muistuttaa Googlen Stock Android -versiota muutamalla pienellä parannuksella. Käyttöliittymässä on myös fiksusti hyödynnetty AMOLED -tekniikan hyviä puolia, ja siksi oletusnäkymässä on käytetty paljon mustaa väriä. AMOLED näyttötekniikalle tyypillisesti pikselit ovat kokonaan pois päältä mustaa väriä näytettäessä, mikä parantaa akunkestoa huomattavasti. Puhelin on arkikäytössä nopea, joten vanhempi prosessorimalli ei johtanut hitaampaan suorituskykyyn. On tietenkin oletettavaa että graafisesti raskaammat pelit eivät toimi yhtä sulavasti kuin uudemmissa lippulaivamalleissa.

Puhelimen ainoa iso kompastuskivi on mielestämme 13-megapikselin kamera, joka auttamattomasti jää monen saman hintaluokan älypuhelinkameran varjoon. Automaattitarkennus toimii vaihtelevalla menestyksellä ja muutenkin lopputulos voi olla kaikkea maan ja taivaan väliltä. Välillä onnistut samaan tarkkojakin kuvia mutta usein lopputulos ei vastaa yhtään sitä mitä odotat.

 

Odotamme innolla kiinalaisvalmistajan tulevia laitteita – tämä jos mikä on taidonnäyte siitä, että halvan puhelimen ei tarvitse olla halvan oloinen.

Yhteenveto

Mitä tästä arvostelusta sitten pitäisi päätellä? Oneplus on luonut melkein täydellisen älypuhelimen tähän hintaluokkaan. Tämä on halvin, pienin ja seksikkäin Oneplus markkinoilla. Jos haluat pienemmän (Kyllä – tänä päivänä 5 tuuman älypuhelin on PIENI) älypuhelimen joka suoriutuu jouhevasti arkikäytössä mutta ei tarjoa mullistavia ominaisuuksia Oneplus X on sinulle hyvä vaihtoehto. Tämä on mielestämme vuoden 2015 hinta-laatusuhteeltaan paras älypuhelin, ja ehkä jopa tyylikkäin. Ainoa iso miinus on laitteen kamera, joka toivottavasti paranee päivitysten myötä. Jos valokuvaus ei ole sinulle tärkeä osa päivittäistä käyttöä, voimme lämpimästi suositella sinulle tätä älypuhelinta. Odotamme innolla kiinalaisvalmistajan tulevia laitteita – tämä jos mikä on taidonnäyte siitä, että halvan puhelimen ei tarvitse olla halvan oloinen.

narrow_side_opx

 

 

opx_logo

 

opx-side

opx-side-s2

Oneplus X esittelyvideo

 

 • Editor Rating

 • Excellent
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Oneplus X
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2016-02-29

 • Review Summary:

 • Tämä on halvin, pienin ja seksikkäin Oneplus markkinoilla. Jos haluat pienemmän älypuhelimen joka suoriutuu jouhevasti arkikäytössä mutta ei tarjoa mullistavia ominaisuuksia Oneplus X on sinulle hyvä vaihtoehto. Tämä on mielestämme vuoden 2015 hinta-laatusuhteeltaan paras älypuhelin, ja ehkä jopa tyylikkäin. Ainoa iso miinus on laitteen kamera, joka toivottavasti paranee päivitysten myötä. Jos valokuvaus ei ole sinulle tärkeä osa päivittäistä käyttöä, voimme lämpimästi suositella sinulle tätä älypuhelinta.

Pros

 • Halpa - tällä hinnalla et laadukkaampaa puhelinta löydä
 • Kaunis ja laadukas rakenne
 • Tukee Micro-SD -korttia / kahta SIM-korttia

Cons

 • Onneton kamera
 • Liukas
 • Lasikuori kerää tehokkaasti tahroja ja rikkoutuu herkemmin kuin muovikuori

Comments

 1. Oneplus X kutsu

  Kyllä kannattaa hankkia. Olen ollut omaani tyytyväinen. Tässä Oneplus X kutsu, jos joku haluaa ostaa.

  Oneplus invite: GL11-D1B2-3D01-9DC9

 2. ewoC3

  Hyvä puhelin. Kamera tosiaan paska. Muuten sanoisin että tuntuu Applen tuotteelta laadultaan.

 3. santtu

  Epämukava muotoilu ja keskinkertainen kamera

 4. Rotfeist

  Rikki meni kun tippui lattialle

Submit a Comment