Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

3 Comments

Nexus 5 arvostelu – Googlen uusin lippulaiva kuorrutettu Kit Katilla


Nexus 5 arvostelu – Googlen uusin lippulaiva kuorrutettu Kit Katilla

| On 17.02.2014

Nexus 5 testissä

Nexus 5. Googlen uusin puhelin joka tarjoaa sinulle puhtaan, ja riisutun Android kokemuksen. Nexus –sarjan tuotteet eivät ehkä ole yhtä tunnettuja kuin Samsungin Galaxy S –sarjan tuotteet mutta ne edustavat monien mielestä alan parhaita mobiililaitteita. Saimme testiin LG:n ja Googlen yhteisluomuksen ja muutaman viikon testin jälkeen olimme yllättyneitä siitä miten hyvä tämä puhelin oikeasti on. Puhelin ei pröystäile ylivertaisilla ominaisuuksillaan vaan tarjoaa yksinkertaisen ja toimivan käyttökokemuksen. Tässä on HDboksin Nexus 5 arvostelu.

 

Muotoilu ja rakenne

Tyylikäs ja ajaton muotoilu

Nexus 5 seuraa uskollisesti Googlen hyväksi havaittua muotoilua, eli ”keep it simple”. Puhelimessa on kaarevat reunat ja pyöristetty takakuori. Materiaalissa ollaan palattu pelkkään muoviin, ja kyseessä on mattapinta. Vaikka puhelimessa on yksinkertainen muovista valmistettu runko, se ei kuitenkaan tunnu halvalta. Puhelin istuu myös isosta näytöstään huolimatta hyvin käteen, sen mitat ovat: 137,84 x 69,17 x 8,59 mm ja paino 130 grammaa. Puhelimen muotoilu ja rakenne ei herätä riemunkiljahduksia, ja seuraava lause kuvaakin puhelinta hyvin: tylsä mutta toimiva. LG G2:een verrattuna pidimme enemmän Nexuksen muotoilusta.

Puhelimen muotoilu ja rakenne ei herätä riemunkiljahduksia, ja seuraava lause kuvaakin puhelinta hyvin: tylsä mutta toimiva.


nexus-5-side

Näyttö ja suorituskyky

Yksi parhaista näytöistä markkinoilla

Uudessa Nexus 5:ssä on viiden tuuman Full HD näyttö (1080p) joka on uskomattoman tarkka. Uusi Android Kit Kat –versio näyttää häkellyttävän hyvältä Nexus 5:n näytöllä. Näytön tarkkuus on 445ppi joten se on parhaita näyttöjä markkinoilla myös paperilla. Värit ovat luonnolliset, vaikka väriprofiili on aavistuksen kylmempi kuin esimerkiksi LG G2 tai HTC One –puhelimissa. Myös katselukulmat ovat erittäin hyvät. Tässä on näyttö josta on vaikea löytää mitään valitettavaa. Ainoa kritiikkimme aihe liittyy siihen miten käyttöjärjestelmä säätää kirkkautta automaattisesti. Se ei aina löydä ihanteellista asetusta joten siitä pieni miinus. Näyttö ei myöskään tue käyttöä hansikkaat päällä.

Erittäin tehokas älypuhelin

Puhelimen suorituskyvyssä ei ole moitittavaa. Nexus 5:ta pyörittää 2,3 GHz:n neliydinprosessori ja siinä on 2 gigatavua muistia. Tämä tarkoittaa sitä että kaikki sovellukset avautuvat erittäin vikkelästi, ja myös vaativammat 3D-pelit pyörivät sulavasti kauniilla Full HD –näytöllä. Kyseessä on siis suorituskyvyltään erittäin tehokas älypuhelin, joka ei jätä sinua pulaan edes tehokäytössä. Voit huoletta pyörittää useaa eri sovellusta samaan aikaan ilman että puhelin hidastuu.

nexus-5-valkoinen

Kamera

nexus5-front

Parhaimillaan keskinkertainen

Seuraavaksi suurennuslasimme alla on laitteen 8-megapikselin kamera. Android –laitteet ovat saaneet paljon kritiikkiä valokuvausominaisuuksistaan, ja valitettavasti Nexus 5 ei onnistunut yllättämään meitä positiivisesti tällä saralla. Kyseessä on jälleen kerran keskinkertainen kamera. Kamera ei ole surkea, mutta kuvat ovat usein haaleita ja värit epäluonnollisia. Google on yrittänyt parantaa tilannetta päivitysten avulla, ja kamera onkin parantunut oleellisesti tämän myötä. Jos tästä puhelimesta haluaa löytää yhden heikkouden niin se on kuitenkin valitettavasti juuri kamera.

Ohjelmisto / Akunkesto / Yhteydet / Puheluiden laatu

android-kitkat-pic

Uusi herkullinen KitKat

Uuden Nexus laitteen mukana tulee usein myös uusi versio Googlen Android -käyttöjärjestelmästä. Niin tapahtui tälläkin kertaa. Nexus 5 tarjoaa käyttäjille uuden Android Kit Kat -version. Kyseessä ei ole vallankumouksellinen uudistus, mutta se tuo monta pientä parannusta mukanaan.

Uusi KitKat on visuaalisesti yksinkertaisempi ja selkeämpi. Turhat varjostukset ovat poistettu, ja kuvakkeita ja valikkoja on parannettu. Myös uusi kevyempi fontti on käytössä valikoissa. Kyseessä on virkistävä päivitys ja se saa Androidin taas tuntumaan uudelta. Google on myös integroinut Google Now -hakupalvelunsa tiukemmin uuteen versioon, se on nähtävissä monessa paikassa. Uudistukset ovat mielestämme hyvin onnistuneita, ja kyseessä onkin meidän mielestämme paras mobiilikäyttöjärjestelmä tällä hetkellä. Se on kaunis, nopea, vakaa ja sovellustarjonta on laaja.

Akunkesto vaihteli – puheluiden laatu hyvä

Nexus 5:ssa on kilpailijoihin verrattuna tyydyttävä akunkesto, eikä se eroa muista isonäyttöisistä puhelimista oleellisesti. Testimme aikana akunkesto kuitenkin vaihteli erittäin paljon. Välillä pärjäsimme hyvin kokonaisen päivän ja välillä akku hupeni yllättävänkin nopeasti. Luultavasti tilanne paranee uusien päivitysten myötä. Puheluiden laadussa ei ollut valitettavaa. Myös muut yhteydet (WLAN, 3G, 4G) toimivat loistavasti eikä tällä saralla ilmennyt ongelmia.

Yhteenveto

Kaunis ja helppokäyttöinen Android -puhelin

Android on käyttöjärjestelmänä kehittynyt valtavasti viime vuosina ja Nexus 5 on osoitus siitä mitä Google haluaa Androidin olevan. Monipuolinen mutta selkeä käyttöjärjestelmä. Kyseessä on erittäin onnistunut älypuhelin. Se on tyylikäs, helppokäyttöinen ja siinä on mahtava näyttö. Puhelin ei ehkä tarjoa käyttäjälleen markkinoiden parasta kameraa mutta suorituskyvyssä se ei ainakaan jää jälkeen. Kyseessä on mielestämme paras Android -laite markkinoilla.

 • Editor Rating

 • Excellent
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Nexus 5
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2014-02-17
 • Muotoilu
 • Näyttö
 • Suorituskyky
 • Kamera
 • Akunkesto
 • Käyttöjärjestelmä
 • Puheluiden laatu

 • Review Summary:

 • Onnistunut paketti - tyylikäs, helppokäyttöinen ja mahtava näyttö. Puhelin ei ehkä tarjoa käyttäjälleen markkinoiden parasta kameraa mutta suorituskyvyssä se ei ainakaan jää jälkeen. Kyseessä on mielestämme paras Android -laite markkinoilla.

Pros

 • Mahtava näyttö
 • Nopea
 • Helppokäyttöinen

Cons

 • Kamera keskinkertainen
 • Akunkesto

Comments

 1. Vesa Rajala

  Miksi teillä ei ole kameran testikuvia arvostelussa niin kuin muissa malleissa?

 2. HDboksi

  Hei Vesa, valitettavasti ilmeni hieman teknisiä ongelmia joten emme saaneet kuvia tällä kertaa arvosteluun. Pahoittelen tapahtunutta. Kuvia tulee jatkossa, ja myös videoarvostelut ovat harkinnassa. Kiitos palautteesta :)

 3. randomena

  Minä olen ainakin tyytyväinen kaikkeen paitsi laitteen hintaan täällä Suomessa (ainakin jos vertaa Google Play kaupan hintaan jenkeissä). Kamerakin on hyvä, en ymmärrä kritiikkiä. Myöskään akunkesto ei ole ollut ainakaan minulla ongelma. Hyvä laite kaikenkaikkiaan.

Submit a Comment