Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Moto X julkaistu – Puhelin joka ”aina kuuntelee sinua”


| On 05.08.2013

Moto X – Googlen ja Motorolan yhteinen lapsi

Googlen ja Motorolan uusi älypuhelin Moto X julkaistiin viime torstaina. Puhelimessa on 4,7 tuuman 720p-resoluution näyttö. Prosessorina toimii Qualcommin 1,7 gigahertsin kaksitytiminen Snapdragon S4 Pro ja muistia puhelimessa on 2 Gigatavua. Puhelimessa ei kuitenkaan ole keskitytty tehokkaaseen rautaan, vaan yleisvaikutelmaan ja uusiin ominaisuuksiin. Puhelimessa on esimerkiksi aina päällä oleva mikrofoni, joka kuuntelee käyttäjää. Kun käyttäjä lausuu sanat ”Okay Google Now”, niin puhelin on valmis tottelemaan kaikkia käyttäjän käskyjä. Puhelin oppii myös tuntemaan käyttäjänsä äänen, joten se tottelee ainoastaan omistajaansa. Puheentunnistuksen voi halutessaan myös kääntää pois päältä.

Puhelin on muita hiljattain julkaistuja lippulaivapuhelimia pienempi. Sen fyysiset mitat ovat 129,3 x 65,3 x 10,4 millimetriä ja paino 130 grammaa. Puhelimessa on myös 10 megapikselin kamera takana ja kahden megapikselin etukamera. Akun kapasiteetti on 2200 mAH, ja Motorola lupaa jopa 24 tunnin käyttöajan.

Käyttäjän näköinen puhelin

Puhelin on ensimmäinen älypuhelin, jonka käyttäjä voi suunnitella itse. Käyttäjä voi valita puhelimensa värin, kuoren materiaalin sekä muita yksityiskohtia. Saatavilla on esimerkiksi jopa takakuori puusta.

Myös laitteen etupaneelin voi valita eri vaihtoehdoista. Käyttäjä rakentaa haluamansa mallin Motorolan Moto Maker -työkalulla. Toinen erikoinen fakta on myös että Moto X puhelin valmistetaan Yhdysvalloissa. Hinta on siksi suhteellisen korkea, 199 dollaria (kahden vuoden operaattorikytkyn kanssa). Puhelimen tulosta Suomen markkinoille ei toistaiseksi ole mitään tietoa. Katso Moto X älypuhelimen esittelyvideo suoraan sivuiltamme!

Submit a Comment