Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Microsoft ostaa Nokian matkapuhelintoiminnan


Microsoft ostaa Nokian matkapuhelintoiminnan

| On 03.09.2013

Iso kala syö pienen kalan

Vihdoin se tapahtui. Asia josta on liikkunut huhuja jo pitkän aikaa. Microsoft osti Nokian
matkapuhelin- ja palveluliiketoiminnan 5,44 miljardilla eurolla. Kauppaan kuuluu myös lisenssi näihin teknologioihin. Kaupan maksu tapahtuu käteisellä ja Stephen Elop astuu välittömästi alas Nokian johdosta ja siirtyy Microsoftin palvelukseen. Myös noin 32 000 työntekijää siirtyy Nokialta suoraan Microsoftille.

Kaupan jälkeen Nokia aikoo keskittyä kolmeen liiketoimintaan: verkkoinfrastuktuuriin ja palveluihin keskittynyt NSN, kartta- ja paikkatietopalveluihin keskittynyt HERE ja teknologiakehitykseen ja -lisensointiin keskittynyt Advanced Technologies. Nokian patentit pysyvät siis yhtiöllä. Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa siirtyy yritysjärjestelyn julkistamisen jälkeen Nokian väliaikaiseksi pääjohtajaksi. Talousjohtaja Timo Ihamuotilasta tulee väliaikainen toimitusjohtaja.

”Nokia jatkaa patenttisalkkunsa, edistyksellisten teknologioiden ja Nokia-brändin kehittämistä ja uskoo niiden tuovan yhtiölle merkittävää arvoa”, Nokia kertoo pörssitiedotteessa. Yritysjärjestelyn toteutumisen jälkeen Nokian liiketoiminta keskittyy Nokia Solutions & Networksiin (NSN), HERE-karttaliiketoimintaan ja Advanced Technologies -liiketoimintaan.”

Submit a Comment