Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Microsoft julkaisi uuden pelikonsolinsa: Xbox One


Microsoft julkaisi uuden pelikonsolinsa: Xbox One

| On 21.05.2013

Uusi Xbox One tulee myöhemmin tänä vuonna

Microsoft julkaisi tänään seuraavan sukupolven pelikonsolinsa, joka kantaa nimeä Xbox One. Ulkonäöltään konsoli on melko mielikuvitukseton – kyseessä on iso musta laatikko. Laitteessa on 8 gigatavua muistia, kahdeksanytiminen prosessori ja 500 gigatavua tallennustilaa. Laite käyttää samaa kerneliä kuin Windows 8 ja myös käyttöliittymä seuraa Microsoftin uutta muotokieltä. Yhtiö esitteli myös uuden Kinect – liikesensorin jossa on 1080p – kamera ja joka pystyy jopa tunnistamaan pelaajan pulssin. Xbox One –konsolissa on myös USB 3.0, WLAN sekä Blu-ray tuki.

TV-integraatio sekä uudet äänikomennot

Uutta konsolia voi ohjata äänikomennoilla ja se on Microsoftin mukaan ”aina päällä”. Yksinkertainen ”Xbox On” – komento käynnistää pelikonsolin. Laitteessa on myös uusi TV-integraatio johon yhtiö on panostanut paljon resursseja. Käyttäjä voi hypätä suoraan peleistä TV-ohjelmiin ja takaisin. Konsoli tukee myös Microsoftin ”Smartglass” -tekniikkaa joten voit liittää siihen älypuhelimen tai tabletin ja ohjata tiettyjä komentoja niiden kautta.

Uusia pelejä ja Halo TV-sarja

Microsoft esitteli myös uusia Xbox One – pelejä. EA Sportsin NBA Live, Fifa, UFC ja Madden ovat tulossa markkinoille ”ensimmäisessä aallossa”. Myös ”Forza Motorsport 5” ja ”Call of Duty: Ghosts” tulevat luultavasti markkinoille vielä tämän vuoden puolella. Myös suomalainen Remedy on julkaisemassa uuden pelin alustalle, nimeltään ”Quantum Break”. Yllättävänä lisämausteena Microsoft esitteli myös uuden Halo TV-sarjan. Kirjoittajana on toiminut esimerkiksi Steven Spielberg joten kyse ei ole mistään pienestä projektista. Lisää tietoja konsolista kuulemme viimeistään E3-messuissa muutaman viikon päästä.

Submit a Comment