Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

Lumia 630 arvostelu: Matti Meikäläisen älypuhelin


Lumia 630 arvostelu: Matti Meikäläisen älypuhelin

| On 28.06.2014

Lumia 520-puhelimen isoveli

Nokian huippusuositun Lumia 520 –älypuhelimen isoveli Lumia 630 on hiljattain saapunut kauppoihin Suomessa. Hintaa laitteella on noin 150 euroa, joten kyseessä on erittäin edullinen älypuhelin. Vaikka tätä puhelinta ei ole hinnalla pilattu, se tarjoaa kuitenkin yllättävän hyvät tekniset ominaisuudet. Saimme mahdollisuuden testata Lumia 630 –älypuhelinta ja olimme myönteisesti yllättyneitä. Tässä HDboksin Lumia 630 arvostelu.

Yksinkertainen muotoilu

Mitoiltaan Lumia 630 on edeltäjään isompi. Suuremman koon syynä on isompi 4,5-tuumainen IPS LCD -näyttöpaneeli (221ppi). Laitteen tarkat fyysiset mitat ovat 129,5 x 66,7 x 9,2 mm ja painoa on 134 grammaa. Lumia 630 on muotoilultaan niin yksinkertainen kuin olla ja voi, ja hyvä niin. Halvemman hintaluokan puhelimet ovat usein yliajateltuja, mutta Nokia Lumia 630 on yksinkertainen ja pelkistetty. Se on materiaaliltaan muovia, ja se ei yritä piilotella tätä tosiasiaa. Kokonaisuus on tukeva ja se ei natise käytössä. Huonona puolena voimme mainita että mattapintainen kuori on varsin liukas. Takakuori on irrotettava ja sen takaa löytyy akku sekä SIM -kortin paikka. Lumia 630 värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen, keltainen, oranssi ja vihreä.

Galleria


 

Tarpeeksi tehoa pellin alla?

Laitteen prosessorina hyrrää 1,2 GHz Snapdragon 400 -prosessori ja muistia on 512 megatavua. Sisäistä tallennustilaa löytyy 8 gigatavua. Puhelimen tallennustilaa on mahdollista kasvattaa micro-SD -muistikortin avulla. Vaikka laitteen muisti (512 megatavua) kuulostaa rajalliselta, laite suoriutui testissämme yllättävän hyvin. Uusi Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmä toimii sulavasti ja nopeasti. Välillä huomasimme pieniä viiveitä tiettyjen sovelluksien avaamisessa mutta kaiken kaikkiaan puhelinta on mukava käyttää. Laitteessa on uusi Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmä joka tuo monta tervetullutta uudistusta käyttäjille. Olimme erittäin tyytyväisiä uuteen päivitykseen ja se tuo Windows Phone -puhelimet lähemmäs Android- sekä iPhone -puhelimia, kaikessa paitsi sovellustarjonnassa. Lumia 630:ssa on viiden megapikselin kamera. Se ei ole loistava mutta sillä pärjää hyvin arkikäytössä. Akunkesto (1830 mAh) oli pienoinen pettymys mutta se on samalla tasolla saman hintaluokan Android -puhelimien kanssa.

Yhteenveto

Lumia 630 on hyvä älypuhelin matalaan hintaansa nähden (noin 150€). Se ei tarjoa mitään mullistavaa mutta suoriutuu nyky-älypuhelimen tehtävistä kunnialla. Kamera ei ole mullistava, mutta parempi kuin saman hintaluokan Android -puhelimissa. Se on tarpeeksi nopea jos et pyöritä useaa sovellusta samaan aikaan tai pelaa graafisesti vaativia pelejä. Lumia 630 on Matti Meikäläisen älypuhelin, ja ehkä paras älypuhelin omassa hintaluokassaan tällä hetkellä.

 • Editor Rating

 • Very Good
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Lumia 630
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2014-10-15

 • Review Summary:

 • Lumia 630 on hyvä älypuhelin matalaan hintaansa nähden (noin 150€). Se ei tarjoa mitään mullistavaa mutta suoriutuu nyky-älypuhelimen tehtävistä kunnialla. Kamera ei ole mullistava, mutta parempi kuin saman hintaluokan Android -puhelimissa. Se on tarpeeksi nopea jos et pyöritä useaa sovellusta samaan aikaan tai pelaa graafisesti vaativia pelejä. Lumia 630 on Matti Meikäläisen älypuhelin, ja ehkä paras älypuhelin omassa hintaluokassaan tällä hetkellä.

Comments

 1. Tom

  Todella hyvä lumia.erityisesti akun kesto on seitsemän eri lumian kokemuksella paras.4,5″ näyttö ei tunnu liian isolta. Näyttö saisi olla vielä vähän tarkempi.ja salaman puute on syy miksi jäi yksi tähti pois.mutta olen todella tyytyväinen puhelimeen.

Submit a Comment