Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Logitech G510s testissä – Hardcore Gamerin näppäimistö?


Logitech G510s testissä – Hardcore Gamerin näppäimistö?

| On 30.10.2013

Arvostelussa G510s näppäimistö

Saimme testiin Logitechin G510s –pelinäppäimistön. Tässä kokemuksemme tuotteesta noin kahden viikon käytön jälkeen. Onko kyseessä oston arvoinen tuote? Se selviää nyt.

Ulkonäkö

Logitech G510s on koostaan ja monipuolisilta ominaisuuksiltaan huolimatta hillityn tyylikkään näköinen. W, A, S, D ja nuolinäppäimet eroavat mustista näppäimistä harmaalla värillä. Rannetuki sopii hyvin yhteen näppäimistön kanssa ja antaa sopivasti tukea käytössä. Näppäimistön taustavalaistuksen pystyy jokainen säätämään mieleisekseen, valinnanvaraa on jopa 16 miljoonasta väristä. Jokaiseen kolmeen eri profiiliin on mahdollista laittaa eri väri, näin ollen on helppoa nähdä yhdellä vilkaisulla mikä profiili on käytössä.

g510s-1

 

Käyttö

Logitech G510s käyttöönotto on erittäin helppoa, näppäimistö toimii saman tien, USB-kaapelin avulla. Näppäimistössä on myös kuuloke- ja mikrofonipaikka näytön vieressä etureunassa. Huomioitavaa on se että kuuloke ja mikrofoni käyttävät tiedonsiirrossa samaa USB-kaapelia kuin itse näppäimistö, koska näppäimistössä on oma USB-äänilaite, ja näin ollen kaksi erillistä äänilaitetta ilmestyy käyttöjärjestelmän äänilaiteasetuksiin. Tämä mahdollistaa tietokoneen omien kuuloke- ja mikrofonipaikan käytön edelleen.

Logitech G510s on erittäin miellyttävä käyttää. Näppäimet ovat tukevat ja tuntuma on hyvä. Painallus on lineaarinen ja painalluksen lopussa voi tuntea kun näppäinkomento rekisteröityy. Näppäimistö on myös hyvin hiljainen moneen muuhun näppäimistöön verrattaessa. Päivitysnopeus on teknisten tietojen mukaan neljä kertaa suurempi kuin tavallisissa USB- näppäimistöissä, jopa 500 Hz. Emme kuitenkaan huomanneet näppituntumalla eroa tavalliseen näppäimistöön, mutta nopeatempoisissa peleissä nopeudesta on varmasti hyötyä. Mediapainikkeet löytyvät Logictech 510s -näppäimistön oikeasta yläreunasta ja toimivat hyvin, erityisen miellyttävä on äänensäätörulla.

Gamepanel-Nestekidenäyttö

Näppäimistöstä löytyy pieni nestekidenäyttö. Näytöstä pystyy vaihtamaan eri profiileja, tarkistamaan suorittimen ja RAM-muistin tilan. Näytössä on myös ajastus ja sekuntikello.  Nämä voivat olla erittäinkin hyödyllisiä klaanipeleissä, missä noudatetaan tarkkoja aikoja taktiikoiden täytäntöönpanossa. Tietenkin kellonaika ja päivämäärä näkyvät myös. Nestekidenäytöstä pystyy muun muassa tarkastelemaan servereiden tietoja ja pelitilastoja pelistä riippuen. Näyttö on loppupeleissä hyvin monipuolinen ja näyttöön on mahdollista ladata eri ohjelmia tai jopa kehittää niitä itse.

Logitech-G510-s-5

G-Painikkeet

Logitech G510s -näppäimistössä on 18 ohjelmoitavaa G-painiketta, johon voi ohjelmoida jopa seitsemän näppäimen yhdistelmän. Vaikka näppäimistö on pelaajille suunnattu, on G -näppäimistä myös hyötyä tavallisessa työpöytäkäytössä. Numpadin saa kätevästi vasemman käden vierelle ja esimerkiksi Copy/Paste ja Enter -näppäimet voi korvata G-näppäimillä mikä voi nopeuttaa tietokoneen käyttöä. Kaikissa näppäimissä on vettä hylkivä pinnoite ja kaksinkertainen UV-suoja.

Muita huomioita

Saadakseen kaiken hyödyn irti G510s näppäimistöstä, on siihen ladattava Logitechin ohjelmisto, joka löytyy heidän kotisivuilta. Jos käytössä on jo muita G-sarjan Logitech tuotteita kuten hiiri (G700) tai kuulokkeet (G930), ei erillistä ohjelmiston latausta tarvita, vaan aikaisempi ohjelmisto käyttää kaikkia näitä laitteita. Tämä on hyvin käyttäjäystävällistä, koska osaamalla käyttää yhden laitteen ohjelmistoa, osaat saman tien käyttää myös muita laitteita. Näppäimistössä ei ole ollenkaan USB-paikkaa, mikä tämän hintaluokan näppäimistössä olisi jo suotavaa. Kuuden näppäimen anti-ghosting varmistaa useankin näppäimen samanaikaisen painalluksen tiukoissa pelitilanteissa.

Esittelyvideo

Kannattaa tutustua tähän hauskaan esittelyvideoon Logitechiltä. Videossa opit miksi uusi G510s -näppäimistö kannattaa hankkia.

 • Editor Rating

 • Good
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Logitech G510s -näppäimistö
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2013-10-30

 • Review Summary:

 • Kokonaisuudessaan oikein hyvä näppäimistö, mitä voisin myös itse käyttää, vaikka en himopelaaja olekaan. Plussaa monipuolisista näppäimistä, kätevästä näytöstä sekä hiljaisesta käytöstä.

Pros

 • G-näppäimet
 • Miellyttävän tuntuinen käytössä
 • Hiljainen

Cons

 • Hinta, samalla hinnalla saisi myös mekaanisen näppäimistön
 • Ei USB-porttia

Submit a Comment