Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Koska Blu-ray tulee tukemaan 4K -videoita?


Koska Blu-ray tulee tukemaan 4K -videoita?

| On 15.05.2013

Laitteet jo tulossa – levitysformaatti vielä auki

Televisiotekniikka kehittyy huimalla tahdilla. Kuluttajat ovat vasta saaneet uudet 3D –televisionsa kun uusi mullistus ”4K” on jo oven takana. 4K-televisiot ja -projektorit sekä niiden korkeat hinnat ovat kuuma puheenaihe tällä hetkellä. Mutta kalliiden laitteiden lisäksi on olemassa myös toinen asia joka vielä täytyy ratkaista ennen kuin tekniikka lyö läpi olohuoneisiin. Miten tämä ns. Ultra HD -sisältö saadaan näkymään ruudulla?

Koska Blu-ray saa 4K tuen?

Looginen levitysformaatti on tietenkin Blu-ray jonka kapasiteetti on tarpeeksi suuri 4K-resoluution sisällölle. Tällä hetkellä BDA (Blu-ray Disc Association) ei kuitenkaan ole vielä lisännyt 4K-tukea Blu-ray formaatille. Formaatin päivittäminen 4K-yhteensopivaksi vaatii monta muutosta tämän hetkiseen Blu-ray standardiin. Suurempien tiedostokokojen lisäksi täytyy päättää uudet codecit, bittinopeudet, värisyvyyden standardit sekä tarkalleen tuettavat resoluutiot.

BDA on koonnut työryhmän joka ottaa vastaan ehdotuksia eri tahoilta ja käy läpi kaikki vaihtoehdot ennen varsinaisia päätöksiä. Alkuvuoden aikana työryhmä on vastaanottanut useita ehdotuksia ja käy tällä hetkellä läpi teknisiä vaihtoehtoja. Tällä hetkellä näyttää siltä että 4K tuki saadaan Blu-ray formaattiin vuoden 2014 aikana.

   avatar

 

Lähde: Cnet

Submit a Comment