Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Kick Ass 2: Jatko-osa ei yllä edeltäjänsä tasolle


Kick Ass 2: Jatko-osa ei yllä edeltäjänsä tasolle

| On 29.08.2013

Onko jatko-osa samaa väkivallan ja komedian harmoniaa?

Kuten elokuvatutkijat ovat todenneet niin kaikki tarinat on elokuvissa kerrottu jo moneen kertaan. Ja jokaisen on helppo myöntää, että Hollywood-elokuvat ovat taipuvaisia toistamaan itseään. Mutta myös poikkeuksia löytyy. Kun alkuperäinen Kick-Ass sai ensi-iltansa vuonna 2010, se oli yllättävä, hauska ja ennen kaikkea erilainen. Jatko-osaa saatiin odottaa kolme vuotta. Tässä ajassa on ehtinyt tapahtua paljon – Öljyn hinta on noussut entisestään, Suomi voitti MM-kultaa jääkiekossa ja Justin Bieber yritti kasvattaa viikset. Mutta miten Kickass on muuttunut? Onko jatko-osa samaa väkivallan ja komedian harmoniaa? Paikoittain, mutta kokonaisuus jättää silti toivomisen varaa.

Uusi ohjaaja & uudet kujeet

Jatko-osan on ohjannut Jeff Wadlow. Wadlowlle tämä on iso hetki kansainvälisessä elokuvabisneksessä, koska tämä on hänen ensimmäinen iso elokuvansa jonka hän itse ohjaa. Kick Ass 2 on suora jatko-osa ensimmäiselle elokuvalle. Päähenkilö Dave Lizewski (Aaron Taylor-Johnson) ja Mindy Mcready (Chloe Grace Moretz) käyvät koulua kuten tavalliset nuoret. Vapaa-ajallaan he ovat supersankareita nimeltään Kick-Ass ja Hit-Girl. Hit-Girl joutuu kuitenkin ongelmiin kun hänen supersankaripuuhansa huomataan kotona. Kun Hit-Girl päättää elokuvassa jättää supersankarihommat, Kick-Ass hakee apua muualta ja liittyy uuteen Justice Forever –jengiin jota johtaa Colonel Stars (Jim Carrey). Ongelmat alkavat kun pahis nimeltään ”The Motherfucker” (Christopher Mintz-Plasse) ja hänen konnakoplansa ”The Toxic Mega Cunts” päättävät antaa Kick-Assille ja hänen ryhmälleen opetuksen.

Seuraa pitkä välienselvittely kahden joukkion kesken, jossa veri lentää ja väkivalta kukoistaa. Elokuva onnistuu osuuksittain olemaan erittäin hauska. Suurimman osan ajasta elokuva rullaa myös hyvin eteenpäin. Edeltäjästään tuttua komediaa ja sarjakuvamaista väkivaltaa viljellään koko tuutin täydeltä joten mummia ei kannata ottaa mukaan elokuviin. Elokuva on jonkinlainen sekamelska nuorisodraamaa, splatteria ja komediaa. Kannattaa tosiaankin jättää aivot narikkaan ja nauttia elokuvan toiminnasta ja hauskoista hetkistä koska tätä elokuvaa ei kannata ottaa vakavasti.

”Kaikki on jo nähty”

Valitettavasti jokin jää kuitenkin puuttumaan. Kaikki on jo nähty, eikä samaa shokkiefektiä tai uutuuden tunnetta kuin ensimmäisen elokuvan jälkeen enää ole. Tämän lisäksi väkivaltaa on liikaa ja lopputuloksena on pinnallinen elokuva, jonka ”supersankarit” ovat yhtä julmia kuin konnat. Kokonaisuus ei tunnu aivan yhtä ehjältä kuin edeltäjänsä. Hyvänä puolena täytyy mainita että tylsästä elokuvasta ei ole kyse. Lopputulos on menettelevää väkivaltaviihdettä, joka ei suoranaisesti tarjoa mitään uutta tai mullistavaa. Siispä jos pidit ensimmäisestä elokuvasta, niin pitänet tästäkin ja päinvastoin.KickAss

Katso elokuvan traileri

  • Editor Rating

  • Good
  • 0/5 Avg. User Rating

  • 0 No reviews yet!

  • Kick Ass 2
  • Reviewed by:
  • Published on:
  • Last modified: 2013-10-30

  • Review Summary:

  • Kick Ass 2 ei yllä edeltäjänsä tasolle. Elokuva tarjoaa menettelevää väkivaltaviihdettä, joka ei suoranaisesti tarjoa mitään uutta tai mullistavaa. Siispä jos pidit ensimmäisestä elokuvasta, niin pitänet tästäkin ja päinvastoin. Kyseessä on kuitenkin viihdyttävä elokuva joka tarjoaa toimintaa tuutin täydeltä.

Submit a Comment