Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

iPhone 8:ssa Touch ID -tunnistuksen sijaan Face ID


iPhone 8:ssa Touch ID -tunnistuksen sijaan Face ID

| On 08.09.2017

Apple jättää pois Touch ID -tunnistimen iPhone 8 laitteista

Applen sormenjälkitunnistin, joka esiteltiin iPhone 5s -laitteen yhteydessä on nähty kaikissa Applen laitteissa tämän jälkeen. Nyt huhut kuitenkin kertovat että uudessa iPhone 8:ssa Apple on pakotettu siirtymään toiseen ratkaisuun. Kohta julkistettava puhelin tulee huhujen mukaan olemaan ensimmäinen OLED-näytöllä varustettu laite Applelta. Jos tiedot pitävät paikkansa kyseessä on 5,8 tuuman OLED-näyttö ilman reunoja, eli se kattaa käytännössä koko puhelimen etupuolen.


face id

Korvaako Face ID -kasvojentunnistus Touch ID -painikkeen?

Applen oli ensin tarkoitus käyttää näytön alaosaa kotinäppäimen ja Touch ID -sormenjälkitunnistimen korvaavaan ”toimintoalueeseen”. Huhujen mukaan tämä on kuitenkin johtanut valmistusongelmiin, ja näin ollen Apple on pakotettu vaihtoehtoiseen ratkaisuun. Tämä vaihtoehtoinen ratkaisu on uusi kasvojentunnistus. Vastaavia ratkaisuja on nähty ennenkin, ja esimerkiksi Microsoftin esittelemä ”Windows Hello” -ratkaisu toimii juuri näin. Katso miten ominaisuus toimii käytännössä alla olevalta videolta!

Katso miten Windows Hello toimii

Apple ottaa ison riskin – Toimiiko Face ID tarpeeksi hyvin?

Apple on ottamassa suuren riskin, koska suosittu Touch ID -tunnistus on ollut käytössä jo vuosia. Tuleeko uusi Face ID -ominaisuus toimimaan tarpeeksi hyvin? Samsungin uusissa älypuhelimissa on vastaavanlainen toiminto, mutta esimerkiksi Galaxy S8 sekä Galaxy S8 Plus -puhelimissa ominaisuus toimii heikosti jos on liian valoisaa tai pimeää. Toiminto ei myöskään osaa varmentaa jos kyseessä on oikea henkilö aurinkolaseja käytettäessä. Siksi voimmekin sanoa että Apple ottaa ison riskin, kun se panostaa kaikki pelimerkit kerralla yhdelle ratkaisulle.

Submit a Comment