Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

5 Comments

iPhone 6 Arvostelu: Maailman paras älypuhelin?


iPhone 6 Arvostelu: Maailman paras älypuhelin?

| On 13.10.2014

Arvostelussa iPhone 6: Kuninkaan paluu

Onko tässä maailman paras älypuhelin?


Applen alkuperäinen Iphone julkistettiin kesäkuussa 2007. Se ei ollut maailman ensimmäinen puhelin kosketusnäytöllä. Se ei myöskään ollut maailman ensimmäinen puhelin jolla pääsit nettiin tai käsiksi sähköpostiin. Eikä se ollut maailman ensimmäinen puhelin jolla pystyit pelaamaan pelejä, kuuntelemaan musiikkia tai käyttämään sovelluksia. Mutta se tarjosi kaikki nämä toiminnot täysin uudella tavalla – ja helpommin kuin koskaan ennen.

Kunniahimoisen alun jälkeen paljon on ehtinyt tapahtua. Kilpailijat ovat kuroneet kiinni Applen etumatkaa. Apple on jo kauan vannonut pienemmän näytön etuja, mutta nyt oli näköjään aika reagoida. Antaa käyttäjille, mitä he halusivat. Tuloksena oli kaksi uutta iPhone -mallia, iPhone 6 sekä iPhone 6 Plus – molemmat isommilla näytöillä. Saimme mahdollisuuden testata iPhone 6 -mallia kahden viikon ajan. Puhelin pääsi mukaan reissuun, Mallorcan kauniisiin maisemiin. Tässä on HDboksin iPhone 6 arvostelu.

Olisimme voineet tehdä isomman iPhonen vuosia sitten. Tämä ei ole ainoastaan isompi puhelin, vaan parempi puhelin jokaisella osalueella.

- Tim Cook

Kuvagalleria

Tyylikäs, ohut ja… jopa liian ohut?

Uusi isompi näyttö on johtanut siihen että Apple on täysin uudistanut iPhonen muotoilun. Poissa ovat iPhone 5:ta ja iPhone 4:ta tutut kulmikkaat muodot. Puhelin muistuttaa enemmän uusia iPad –malleja pyöristetyllä alumiinirungollaan. Näyttö on kooltaan 4,7 tuumaa ja puhelin tuntuu ohuemmalta kuin koskaan. Näytön kaareutuva lasi korostaa uutta muotokieltä – hento ja pehmeä eikä karu ja kulmikas. Puhelin tuntuu ja näyttää laadukkaalta ja ainoa yksityiskohta joka rikkoo tämän tunteen ovat takakannen ala- ja yläosissa kulkevat antennimuovit. Pehmeät muodot ja sileä pinta johtavat siihen että iPhone 6 on erittäin liukas. Testimme aikana puhelin oli tippua useamman kerran, joten suosittelemme suojakuoria puhelimen ostajille.

iPhone 6 on erittäin ohut, ja isompi näyttö korostaa tätä tosiasiaa. Kysymys onkin, onko Applen ohuuden tavoittelu mennyt jo liian pitkälle? Tietyt käyttäjät ovat kritisoineet että Applen uutuuspuhelimet vääntyvät turhan helposti. Hieman paksumpaan puhelimeen oltaisiin myös saatu nykyistä isompi akku. Yhtiö on kuitenkin päättänyt jatkaa valitsemallaan tiellä, ja on vaikea kiistää, ettei kyseessä olisi tyylikäs älypuhelin.

 

 

iphone-6-arvostelu-1

Entistä parempi näyttö ja suoritin

Uudessa iPhone 6:ssa on 4,7 –tuuman “Retina HD” –näyttö. Näytön resoluutio on 1,344×750 mutta tarkkuudeltaan (326ppi) se on sama kuin edellisessä iPhone –mallissa. Useimmat sovellukset eivät vielä ole päivitettyjä tukemaan uutta resoluutiota, joten tällä hetkellä ne ovat venytettyjä, ja tarkkuus jättää näin ollen vielä toivomisen varaa. Näyttö on muuten laadukas. Värit näyttävät luonnollisilta ja uutuutena iPhone 6:n näyttö on tuotu todella lähelle ulointa lasia, mikä korostaa kaunista näyttöä. Uudessa iPhonessa on tietenkin myös uusi A8 -suoritin, ja Apple lupaa sen olevan 25% nopeampi. Emme huomanneet mullistavaa eroa verrattuna iPhone 5S -malliin mutta puhelin on erittäin nopea, ja sovellukset käynnistyvät nopeasti ja pelit pyörivät hienosti.

Akunkesto on aika lailla samalla tasolla edeltäjänsä kanssa, mikä on pienoinen pettymys. Myös Apple on näköjään tuudittautunut siihen, että nykypäivän älypuhelimet aina pistetään lataukseen nukkumaan mennessä. Lopuksi on mainittava että puhelujen laatu oli hyvä, eikä tällä saralla ole valittamista.

 

 

iphone-6-ios8


iOS 8 – ei vallankumouksellinen uudistus

Käyttöjärjestelmänä iPhone 6:ssa pyörii iOS 8. Kyseessä ei ole yhtä suuri muutos kuin iOS 7 vaan uudistukset ovat hillitympiä. Pieniä viilauksia on kuitenkin tehty siellä sun täällä. Uutta on esimerkiksi mahdollisuus vastata viesteihin suoraan yläreunan ilmoituksesta, uudet widgetit jotka lisätään ilmoituskeskukseen, uusi galleriasovellus, tuki kolmannen osapuolen näppäimistöille, uudet pikakontaktit moniajovalikossa ym. Toiminnot ovat tervetulleita, ja käyttöjärjestelmä tuntuu kaiken kaikkiaan joustavammalta ja monipuolisemmalta kuin koskaan ennen. Apple esitteli myös uuden ”Apple Pay” –lähimaksuominaisuuden. Onko tässä mobiilimaksamisen tulevaisuus? Se jää nähtäväksi.


iphone-6-arvostelu-3

Maailman suosituin kamera sai päivityksen

iPhone 6 kameralla otetut kuvat

 

iphone-6-kamera

Entistä parempia kuvia

iPhonen kamera on Applen mukaan maailman suosituin kamera. Uudessa iPhone 6:ssa kameran tekniikka on yhtiön mukaan ”uusittu kokonaan”. Kyseessä on vieläkin 8 megapikselin kamera, mutta Applen mukaan uusi ”Focus Pixels” –toiminto mahdollistaa entistä nopeamman tarkennuksen. Olimme positiivisesti yllättyneitä iPhone 6:n kameran suhteen. Uusi tarkennus varmistaa että joudut hyvin harvoin kärsimään epätarkoista kuvista. Mallorcan matkalla pääsimme hyödyntämään iPhone 6:n kameraa, ja tulokset näkyvät yllä. Kameran hämäräkuvausominaisuudet ovat myös saanet kiitosta, mutta koska iPhone 6:ta puuttuu optinen kuvanvakain tulokset ovat selvästi huonommat kuin esimerkiksi iPhone 6 Plus – sekä Microsoftin Lumia -lippulaivamalleissa. Puhelimessa on myös 1,2 megapikselin (sama kuin edeltäjässä) etukamera, joka speksit huomioonottaen suoritui mallikkaasti testissämme.

Videokuvaus

Nopeampi tarkennus johtaa myös parempaan videokuvaan. iPhone 6 tukee nyt myös 60fps videotaltiointia, ja uutena toimintona löytyy myös ”slow-motion” eli hidastusvideo. Hidastusvideo tukee 120 tai 240 fps -nauhoitusta. Tämän lisäksi iSight -kamerassa on myös videoiden nopeutus eli ns. ”timelapse” -toiminto.

Miltä hidastettu video käytännössä näyttää? Alta löytyy esimerkki joka on taltioitu uudella slowmo -toiminnolla. Ja mikä sen parempi esimerkki kuin köydenvetokilpailu rannalla höystettynä vesipyssyjen kanssa. Hidastustoiminto toimii ainoastaan 720p tarkkuudella mutta on hauska ominaisuus joka varmasti tulee olemaan suosittu käyttäjien keskuudessa.

Kaikki näyttää paremmalta hidastettuna

Hieman parempi kaikessa

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi tämän olevan iPhonen suurin harppaus eteenpäin tähän asti. Tätä emme voi allekirjoittaa testimme jälkeen. Onko kyseessä maailman paras älypuhelin? Ehkäpä. Tänä päivänä vastaus on sidottu myös kysymykseen – käytätkö Applen, Googlen vai Microsoftin palveluita? iPhone 6 on muotoilultaan ja rakenteltaan huippuluokkaa, se tarjoaa hyvät tekniset ominaisuudet ja sen sovelluskauppa on erittäin laadukas. Huonona puolena se ei varsinaisesti tarjoa mitään mullistavaa ja se on pirun kallis. Mutta jos haluat Applen puhelimen, ja olet odottanut isompaa näyttöä se on nyt täällä. Ja se on hieman parempi kaikessa kuin ennen.

 

Jos haluat Applen puhelimen, ja olet odottanut isompaa näyttöä se on nyt täällä. Ja se on hieman parempi kaikessa kuin ennen.

 

iphone-6-arvostelu-2

 • Editor Rating

 • Excellent
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • iPhone 6
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2015-01-29

 • Review Summary:

 • iPhone 6 on muotoilultaan ja rakenteltaan huippuluokkaa, se tarjoaa hyvät tekniset ominaisuudet ja sen sovelluskauppa on erittäin laadukas. Huonona puolena se ei varsinaisesti tarjoa mitään mullistavaa ja se on pirun kallis.

Comments

 1. Sollex

  Paras iPhone tähän asti, piste.

 2. ttervala

  Toimii täydellisesti, on kyllä mielestäni paras älypuhelin ikinä.

 3. Heppu

  Hieno puhelin. jokseenkin artikkelin mukaan arvioisin.

 4. Lauri

  Erinomainen ja positiivisesti yllättävä puhelin. Suosittelen ehdottomasti!

 5. VMV

  Eikö kukaan enää keksi mitään uutta? Ohuempaa, isompaa näyttöä, nopeampaa, näitä ominaisuuksia tyrkytetään. Missä ovat oikeasti parempi akunkesto, parempi kestävyys (lasi ei mene joka kerta pudottaessa rikki)…

Submit a Comment