Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

iPhone 5C – Tässä on Applen uusi iPhone halpaversio


iPhone 5C – Tässä on Applen uusi iPhone halpaversio

| On 10.09.2013

iPhone 5C on täällä

Apple on tänään pidetyssä julkaisutilaisuudessa vihdoin esitellyt pitkään huhutun iPhone 5C älypuhelimen. Jo aikaisemmin verkkoon vuotaneet tiedot uutukaisesta pitivät hyvin paikkansa, joten tässä lyhyt katsaus puhelimen ominaisuuksiin.

Muotoilu

Uusi iPhone 5C on valmistettu kestävästä polikarbonaatti muovista, ja saapuu kauppojen hyllyille sinisen, punaisen, vihreän, valkoisen sekä keltaisen värisenä. Uusi iOS7 käyttöjärjestelmä valitsee myös automaattisesti sopivan väriteeman riippuen siitä minkä värisen puhelimen valitset. Takakansi on myös Applen tapaan valettu yhdestä osasta, joten näkyviä viivoja tai saumakohtia ei ole. Puhelimen yleiset mitat ovat lähes identtisiä iPhone 5 mallin kanssa, mutta painoa on kertynyt aavistuksen verran enemmän (132g).

 

iphone 5C suojakuori

Näyttö ja suorituskyky

Vaikka uusi iPhone 5C näyttääkin hieman lapselliselta alumiiniseen iPhone 5S -malliin verrattuna, on sen suorituskyky pysynyt erittäin kilpailukykyisenä. Puhelimen prosessori on sama A6, joka löytyy myös isoveljen 5S arsenaalista, ja näyttö on iPhone 5 -mallista tuttu neljän tuuman retina, 326 ppi pikselitiheydellään. Iphone 5C ottaa stillkuvia 8MP:n resoluutiolla, sekä videokuvaa 1080p tarkkuudella.
A6

Hinta sekä saatavuus

Puhelin tulee myyntiin sekä 16Gt että 32Gt versiona, ja on Yhdysvalloissa hinnoiteltu kahden vuoden sopimuksella $100 sekä $200 suuremmalla tallennustilalla. Ilman sopimusta hinnat ovat huomattavasti kalliimpia noin $550 16Gt versiona sekä $650 32Gt versiona. Euroopan hintoja saamme vielä hetken odotella, mutta ennakkotilaukset ovat jo käynnissä.

iPhone 5c Red
 

Esittelyvideo

Submit a Comment