Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Hyperloop – Matkusta putkessa 1300 kilometrin tuntivauhtia!


Hyperloop – Matkusta putkessa 1300 kilometrin tuntivauhtia!

| On 13.08.2013

Hyperloop – Uusi tapa matkustaa

Elon Musk, Etelä-Afrikassa syntynyt miljonääri, insinööri ja keksijä on paljastanut uusimman visionsa nimeltään ”Hyperloop”. Kyseessä on uusi joukkoliikennemuoto jonka avulla voi matkustaa San Fransiscosta Los Angelesiin noin puolessa tunnissa (noin 7 tunnin ajomatka). Idea perustuu massiiviseen putkeen jossa matkustajakapselit kiitävät noin 1300km tuntivauhdilla. Tämänhetkiset luotijunat kulkevat parhaimmillaan noin 600 kilometrin tuntinopeudella.

Miten keksintö toimii?

Kapselit kulkisivat maanpinnan yläpuolelle nostetuissa putkissa joissa olisi jatkuvasti alapaine, mikä vähentäisi kitkaa. Yhteen kapseliin mahtuisi noin 30 ihmistä ja kapselit voisi lähettää matkaan noin puolen minuutin välein. Kapselit käyttäisivät elektromagneettista energiaa kiihdytykseen. Kuljetusmenetelmällä on erittäin hyvä hyötysuhde, sillä kiihdytykseen tarvittu energia saataisiin talteen vauhdin hidastuessa.

hyperloop

Onko tämä tulevaisuuden matkustusmuoto?

Ajatus on siis varsin yksinkertainen ja se tarjoaisi lentokonetta nopeamman tavan matkustaa lähes olemattomalla energialla per matkustaja. Projektin hinnaksi on arvioitu noin 10 miljardia dollaria (7,5 miljardia euroa) mutta toistaiseksi kyseessä on ainoastaan kunnianhimoinen visio, joista Musk on tunnettu. Lue Elon Muskin suunnitelma kokonaisuudessaan SpaceX:n sivuilta.

Submit a Comment