Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

4 Comments

HP ElitePad 900 Arvostelu – Täydellinen yritystabletti?


HP ElitePad 900 Arvostelu – Täydellinen yritystabletti?

| On 13.06.2013

HP Elitepad – yrityksille suunnattu tabletti

Testasimme HP:n Elitepad 900 tabletin, joka on yrityksille suunnattu ja muistuttaa ulkonäöltään paljon Applen iPad -tablettia. Tähän asti Windows 8 ei ole lyönyt läpi markkinoilla mutta miten HP:n ehdokas pärjää? Laitteessa pyörii täysi Windows 8 – versio, eli myös perinteiset työpöytäsovellukset ovat tuettuja. Testasimme laitetta viikon ajan – tässä Hdboksin HP Elitepad 900 arvostelu.

Ulkonäkö

Ensimmäinen asia joka tulee mieleen kun näet ElitePad 900 tabletin on, että se on yllättävän pieni verrattuna muihin Windows 8 -tabletteihin. Se on mitoiltaan aavistuksen pienempi kuin neljännen sukupolven iPad ja myös hieman kevyempi. Runko on alumiininen, ja takakuoressa on myös käytetty osaksi muovia paremman kuuluvuden takia. Näyttö on halkaisijaltaan 25,6 cm:n suuruinen ja siinä on 16:10-kuvasuhde. Tähän asti 16:9-kuvasuhde on ollut normi Windows 8 -tableteissa, mutta Elitepadissa näytön koko toimii hyvin koska laite ei ole suunnattu viihdekäyttöön. Kokonaisuudessaan yleisvaikutelma on laadukas, ja laitetta on mukava pitää kädessä. Kannattaa huomioida, että takakuoren metalliosa kerää helposti naarmuja.

hp_elitepad_side
Tekniset tiedot

Laitteessa on 1280 x 800 resoluution näyttö. Näyttö jää tarkkuudessaan jälkeen monelle kilpailijalle joista löytyy 1080p näytöt. Erityisesti teksti sekä pienet yksityiskohdat näkyvät huonommin. Hyvänä puolena näytön värit ovat rikkaita ja kirkkaus hyvää luokkaa. Auringonvalossa näyttö suoriutuu suht hyvin. Elitepad 900:n prosessorina toimii Intelin Atom Z2760 ja muistia löytyy 2 gigatavua. Kyseessä ei ole järin tehokas laite, mutta suorituskyky riittää hyvin peruskäyttöön. Huomasimme pieniä odotusaikoja sovelluksien käynnistyksessä ja välillä laite jähmettyi hetkeksi. Jos haluat tehokkaan tabletin, jolla pystyy pyörittämään raskaita sovelluksia tai pelejä, kannattaa katsoa muualle. Hyvänä puolena voi pitää akunkestoa joka on keskivertoa parempi Windows 8 tabletissa. Jos vertaa akunkestoa iPadiin tai moneen Android – tablettiin ElitePad 900 jää jälkeen mutta on syytä muistaa, että laite pyörittää täyttä Windows 8 – käyttöjärjestelmää eikä pelkkää mobiilikäyttöjärjestelmää. Laitteen etuosasta löytyy kamera, jolla voit soittaa videopuheluita 1080p tarkkuudella. Takaosasta löydät kahdeksan megapikselin kameran kiinteällä salamalla. Kuvat olivat testimme perusteella siedettäviä.

Liitännät

HP ElitePad 900 on hyvin ohut ja sulavalinjainen. Tämä on yksi syy siihen että liitäntöjä ollaan karsittu. Esimerkiksi yhtäkään USB-porttia ei löydy laitteen reunasta. Tähän on kuitenkin ratkaisu: lisävarusteet. Taulutietokoneeseen on saatavilla täysikokoinen näppäimistö, telakointiasema ja akun käyttöikää pidentävä HP ElitePad –laajennuskotelo. Telakka on näppärä ja siinä on kaikki tarvittavat liitännät. Laajennuskotelo on sen sijaan kömpelön oloinen. Isona plussana meidän testaamassa mallissa oli 3G -tuki, mutta laitetta on saatavilla eri versioina.

Ohjelmisto

Elitepad pyörittää täyttä Windows 8 -versiota eli se on hyvin monipuolinen. Voit käyttää kaikkia perinteisiä työpöytäsovelluksia tabletillasi. Windows 8 ei kuitenkaan vielä ole läheskään täydellinen. Uusi Windows 8.1 tulee loppuvuonna, ja tuo kipeästi kaivattavia korjauksia tämän hetkiseen käyttöjärjestelmään. Käyttö on välillä hyvin sulavaa mutta uuden ”Metro”-käyttöliittymän ja perinteisen näkymän välillä joutuu koko ajan hyppimään, joka on käyttäjälle hämmentävää.

Yhteenveto

HP:n ElitePad 900 on pieni ja kevyt joten sitä on helppo kuljettaa mukanaan. Se on näppärä pieni laite joka hoitaa perusasiat hyvin mutta jää jälkeen tehokäytössä. Pullonkaulana toimii Intelin Atom prosessori. Myös liitännät voi laskea huonona puolena vaikka lisävarusteita on saatavilla. Olemme kuitenkin tyytyväisiä laitteen ulkonäköön ja rakenne tuntuu laadukkaalta. Valitettavasti myös näyttö jää jälkeen kilpailijoilleen.

 • Editor Rating

 • Good
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • HP Elitepad
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2013-10-28
 • Muotoilu ja Rakenne
 • Näyttö
 • Suorituskyky
 • Liitännät
 • Akunkesto
 • Ohjelmisto

 • Review Summary:

 • HP:n ElitePad 900 on näppärä pieni laite joka hoitaa perusasiat hyvin mutta jää jälkeen tehokäytössä. Näyttö ei myöskään valitettavasti pärjää kilpailijoilleen. Olemme kuitenkin tyytyväisiä laitteen ulkonäköön ja se tuntuu laadukkaalta.

Comments

 1. Trackmat

  Meidän firma hankki valitettavasti näitä. Kyllähän näillä sähköpostia lukee mutta itselle ainakin pettymys…

 2. jari.k

  Mielestäni toimii hyvin. Ja Windows 8 Pro pyörittää kaikkia sovelluksia joten tästä plussaa..

 3. peikkothetroll

  Täysin luokaton vehje. Vaihtoon meni ja äkkiä. ”iipädi” tilalle… :)

 4. No more i-machines

  Aivan mahtava laite on kyseessä. Meillä on pari näitä, ja otin heti tuon ”suojakuoren ja lisäakun” näihin, niillä saadaan noin 20h akku kesto. Ja jos verrataan muihin tablet koneisiin, voidaan heti todeta, tämän olevan oikea tablet tietokone, kun nuo i laitteet ja Android laitteet puolestaan ovat selkeästi tarkoitettu ihan maksimissaan kevyeen surffailuun tai sähköpostien pikaiseen vilkaisuun ja viihdekäyttöön.
  Tämä on puolestaan jo ihan oikea tietokone, jolla voi tehdä ihan samat asiat luin läppärillä, mutta kulkee mukavammin mukana. Ja nämä oikealla windows 8 tai 8.1 käyttiksellä olevat ( ei siis RT mallit ) ovat ainoaita tablet koneita, joilla saadaan esimerkiksi Office paketti toimimaan täysin oikein, ja kaikkine osineen mukaanlukien makrot, jotka ei toimi esim. androideilla tai ipadeilla..
  Laitteen ”vaisu” teho ei ole mikään este, jos käyttö on nimen omaan sähköposti, ja teksintkäsittely yms. peruskäyttö, mutta jos tarkoitus on alkaa pyöritttämään jotain raskasta esim. erp / crm ohjelmia ( vaikkakin verkon yli ) voi laitteen prosessori teho hieman olla vajaa, mutta siinäkin varmasti satunnaisella käytöllä toimiva.
  Laitteesta pitäisi olla tulossa keväällä 2014 uudempi malli, joten jää nähtäväksi, onko uuteen jo tullut edes jokin liitäntä mukaan. Nykyisellään laitteessa on ainoastaan latausliitin ( tosin mukana tulee siihen adapteri, jossa on usb ) Itsellä kun on tuo ”suojakuori”, on käytössä muistikortti paikat, hdmi, usb*2 yms.
  Muutaman kuukauden testattauani, voin kyllä sanoa, että tämä laite on aivan eri sarjaa kuin mitkään muut tablet koneet, joita on vielä vastaan tullut ( ainakin jos tarkoitus on käyttää muuhun kuin itsensä viihdyttämiseen ) Suosittelen!!!

Submit a Comment