Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

GoPro HERO3 Arvostelu – Silver Edition


GoPro HERO3 Arvostelu – Silver Edition

| On 05.07.2013

GoPro- Maailman monipuolisin videokamera

GoPro action-kamerat ovat jo vuosien ajan pitäneet ykkössijaa urheilukameroiden keskuudessa. Jokainen extreme urheilusta kiinnostunut on voinut nähdä kyseisen kameran kiinnitettynä esim. henkilön kypärään tai ajoneuvoon. Päätimmekin HDboksin toimituksessa ottaa selvää onko saavutettu suosio oikeasti ansaittua, vai onko sittenkin kyseessä harvinaisen hyvin toteutettu markkinointikampanja? Tässä HDboksin GoPro HERO3 arvostelu.

Ensimmäiset digitaaliset GoPro kypäräkamerat lanseerattiin markkinoille jo vuonna 2006, jonka jälkeen kameroiden kehitys on edennyt huimaa vauhtia aina tähän päivään asti. Vuoden 2013 GoPro mallisto on jaettu kolmeen eri sarjaan: White, Silver sekä Black, jotka eroavat toisistaan megapikseli määrällään sekä kuvausnopeudeltaan. Sarjan korkeimmalta pallilta löytyvä GoPro Black Edition ottaa still-kuvia 12MP tarkkuudella, ja videokuvaa jopa 4K(4096×2160) tarkkuudella. Valitsimme testiin GoPro Silver Edition version (349€), jonka 11MP still-kuvat sekä 1080p/30fps videokuvaus ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

 

 

GoPro myyntipakkaus

Ensivaikutelma sekä ominaisuudet

Monipuoliset kuvaustoiminnot, kuten 1080p/30fps tai 720p/60fps (frames per second) mahdollistavat lähes ammattimaisen lopputuloksen, vaikka kameran takana heiluisikin täysin ensikertalainen. Kamerassa on myös sisäänrakennettu Wi-Fi, joka mahdollistaa langattoman käytön esim älypuhelimen tai tabletin avulla. Ilmaisen GoPro sovelluksen voi ladata Applen tai Android käyttöjärjestelmällä varustetuilla laitteilla, ja on todella kätevä näppärän live-preview näytön ansiosta. Sovelluksen avulla onkin helppoa kohdistaa kameran linssi oikeaan kuvauskulmaan, ilman erikseen ostettavaa LCD kosketusnäyttöä. Myös kameran monipuoliset asetukset ovat käden ulottuvilla, ja huomattavasti helpommin hallittavissa verrattuna kameran melko askeettiseen käyttöjärjestelmään. Huomasimme kuitenkin noin viiden sekunnin viiveen kameran ja live-preview näytön välillä, mikä jäi vähän harmittamaan. Ongelma on tiedostettu GoProlla, ja odotettavissa on että tähän tulisi päivitys lähiaikoina. Mainittakoon vielä että Android puhelimella viive oli pienempi, noin 2-3s.

Hifistelyä lisävarusteilla

Lisävarustelu GoPro kameroihin on varsin kattava, ja tuo mukanaan mitä eriskummallisia kiinnitysmetodeja sekä tarvikkeita.  Kiinnitystelineitä löytyy auton imukuppitelineestä aina taistelukypärään asti, ja ovat yhteensopivia koko malliston kanssa. Silver version mukana tuleviin tarvikkeisiin kuuluvat: Vesitiivis kotelo(60m), Kaarevan pinnan kiinnike, Tasaisen pinnan kiinnike, Pikakiinnityslevy, J-pikakiinnityslevy, Kiinnikevarsi, Akku sekä USB-kaapeli. Näillä pääsee jo hyvin alkuun, eikä kameran ostaja tarvitse heti tehdä lisähankintoja.

Nälkä kasvaa kuitenkin syödessä, ja kohta huomaatkin selailevasti GoPron kotisivuja, tarvikkeita metsästäen. LCD kosketusnäyttö (99€) on yksi varteenotettava lisätarvike, joka helpottaa kameran käyttöä, sekä mahdollistaa myös kuvien ja videoiden suoran streemauksen itse laitteelta. Tämä ominaisuus jää harmillisesti puuttumaan  GoPron omasta sovelluksesta, mikä olisi tehnyt sovelluksesta lähes täydellisen. Ja jos et vielä omista älypuhelinta, tai se on väärän merkkinen, voi käyttöä löytyä GoPron Wi-Fi kaukosäätimelle (99€), joka toimii samalla periaatteella kun ladattava GoPro sovellus. Lisävarusteita myyvät myös liikkeet josta löydät itse kamerat mutta laajempi valikoima löytyy GoPro:n kotisivuilta.

 

 

”Lisävarustelu GoPro kameroihin on varsin kattava, ja tuo mukanaan mitä eriskummallisia kiinnitysmetodeja sekä tarvikkeita.”

lcd_touch_bac_pac

Kamera kiinni ja hanat auki

Akku ladattuna ja aurinko sopivasti porottaen, päätin suunnata hirvensalon laskettelukeskukseen, jossa paikallinen bikepark jo odotti päivän ensimmäistä laskijaa. Erikseen hankittava valjaskiinnike osoittautuikin tässä lajissa erinomaiseksi tavaksi kiinnittää kamera, jonka ansiosta laskutkin pysyivät suhteellisen tasaisena, vaikka maasto ei sitä ollut. Seuraavaksi moottoripyörän selkään, ja leppoisaa ajelua ympäri Hirvensaloa. Tässä tuli huomattua että kamera olisi paremmin toiminut tangossa tai kypärässä kiinnitettynä, sillä etukumaran ajoasennon takia oli linssin suuntaaminen hieman hankalaa. Noin kahden tunnin aktiivisen kuvauksen jälkeen olikin aika ladata akku uudestaan ennen seuraavan päivän koitosta. Jotkut ovat moittineet kameraa heikosta akunkestosta, mutta ottaen huomioon patterin pientä kokoluokkaa, suoriutui se minun mielestä varsin mallikkaasti. Ja jos latausmahdollisuutta ei ole, tai olet lähdössä pidemmälle matkalle, voi lisäakkuja hankkia tarpeen mukaan.

 

Still-kuvissa parantamisen varaa

GoPro HERO3 kameran ehdottomasti heikoin lenkki on sen tuottamat still valokuvat. Oikeissa olosuhteissa kameran 11 megapikselin kenno kyllä suoriutuu kohtalaisesti, mutta ei juurikaan anna armoa illan hämärtyessä, tai muuten vain hankalissa olosuhteissa. Tämä tuli hyvin huomattua kun vesisateessa yritin napsia kuvia Naantalin satamassa kelluvista jahdeista. Alla olevasta kuvasarjasta voit katsoa muutaman otoksen, ja tehdä omat päätelmät kuvien laadusta.

Yhteenveto

Kolmen testipäivän jälkeen ymmärrän täysin miksi GoPro:n videokamerat ovat maailmalla saavuttaneet niin suuren suosion, sekä ammattilaisten että amatöörien keskuudessa. Kameran laadukkaasta viimeistelystä sekä videokuvan laadusta ei juurikaan löytynyt moitittavaa. Mikä tekeekin GoPro HERO3 kamerasta luotettavan sekä varmasti rahanarvoisen hankinnan, mikäli kiikarissa on uuden toiminta kameran hankinta.go_pro_hero_3_silver

 • Editor Rating

 • Excellent
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Go Pro Hero3 - Silver Edition
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2015-01-24

 • Review Summary:

 • Kolmen testipäivän jälkeen ymmärrän täysin miksi GoPro:n videokamerat ovat maailmalla saavuttaneet niin suuren suosion, sekä ammattilaisten että amatöörien keskuudessa. Kameran laadukkaasta viimeistelystä sekä videokuvan laadusta ei juurikaan löytynyt moitittavaa. Mikä tekeekin GoPro HERO3 kamerasta luotettavan sekä varmasti rahanarvoisen hankinnan, mikäli kiikarissa on uuden toiminta kameran hankinta.

Pros

 • Videokuvan laatu
 • Kestävä rakenne sekä upea viimeistely
 • Kattava lisätarvikevalikoima

Cons

 • Still-kuvat vaikeissa olosuhteissa
 • GoPro:n ladattavassa sovelluksessa parantamisen varaa

Tags

Comments

 1. Randstopper

  Loistava tuote. Itse harrastan motocrossia ja enduroa joten tämä tuote sopii kuin nyrkki silmään :)

Submit a Comment