Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Google julkaisi Chromebook Pixel -kannettavansa


| On 22.02.2013

Macbookin haastaja?

Google on julkistanut oman kosketusnäytöllä varustetun kannettavan nimeltään Chromebook Pixel. Laite pyörittää Googlen omaa Chrome OS -käyttöjärjestelmää. Kyseinen kannettava on ensimmäinen Googlen omalla brändillä myytävä tietokone.

google_pixel

Pitäisikö innostua?

Uusi Chromebook Pixel on korkealuokkainen kannettava. Se on ulkomuodoltaan hyvin yksinkertainen: jämäkkä neliskulmainen alumiinikuori. Mutta tärkein elementti on 12,85 tuuman kosketusta tukeva 2560×1700 resoluution näyttö (239 pikseliä tuumaa kohti). Tämä on Googlen mukaan uusi ennätys kannettavien tietokoneiden näyttötarkkuudessa. Koneessa on Intelin Core i5 -prosessori, Intel HD 4000 -näytönohjain ja 4GB muistia. Valitettavasti koneen tehokkuus yhdessä näytön kanssa tarkoittavat sitä että akunkesto on ainoastaan noin 5 tuntia. Tämä ei ole valitettavasti tarpeeksi tämän hintaluokan laitteessa.

Keksimme monta syytä siihen miksi Chromebook Pixelin ostaminen olisi huono idea. Merkki tulevasta? Ehkä. Valmis paketti? Ei tosiaankaan.

Noh, pitäisikö innostua? Onko tämä laite oikeasti Macbookin haastaja? Valitettavasti ei, ainakaan vielä. Vaikka kone vaikuttaa lupaavalta niin tosiasia on että keksimme monta syytä siihen miksi Chromebook Pixelin ostaminen olisi huono idea. Ensinnäkin käyttöjärjestelmä ei ole kilpailijoiden tasolla (tukee pelkästään web-sovelluksia). Toiseksi, kone ei tuo mitään uutta kilpailijoihin nähden ja akunkesto on heikko. Kolmanneksi, kone maksaa 1300 dollaria joten se on kalliimpi kuin mitä kilpailijat tarjoaa. Merkki tulevasta? Ehkä. Valmis paketti? Ei tosiaankaan.

 

Tags

Submit a Comment