Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Tulossa: Google Glass – Virtuaalilasit


| On 09.03.2013

Voivatko virtuaalilasit sivuuttaa älypuhelimen?

Elämme vuotta 2013. Älypuhelimet ovat jo arkipäivää mutta mikä on se seuraava iso juttu? Googlen mielestä vastaus on selkeä: virtuaalilasit. Googlen projekti nimeltään ”Glass” on ollut julkista tietoa jo kauan. Googlen perustajiin kuuluva Sergei Brin astui lavalle TED- konferenssissa Google Glass -lasit päässään. Hän kritisoi älypuhelinta ja miten se on muuttanut yhteydenpitoa ihmisten välillä.

Onko tämä tosiaan oikea tapa kommunikoida muiden ihmisten kanssa? Seisoskelet jossain, katsot alas ja hierot lasipintaa. Kun suunnittelimme Google Glass -lasit mietimme tapaa vapauttaa sekä kädet että silmät

Tämä on yleinen älypuhelimien kritiikki: tiedonsaanti on parantunut mutta kun käytät laitetta olet irti todellisuudesta ja jätät huomioimatta ihmiset ympärillä.

Miten virtuaalilasit toimivat?


Kun käyttäjä laittaa lasit päähänsä, pieni ruutu oikeassa yläkulmassa heijastuu käyttäjän näkökenttään. Googlen mukaan näytön kautta pystyy suorittamaan toimintoja kuten navigointi, valokuvaaminen, videon kuvaus (720p), internethaut ym. Laitteen aktivointi toimii pienen napin avulla lasien reunassa ja käskyt toimivat äänikomennoilla.

Tekniset tiedot

Laitteen tarkkoja teknisiä tietoja on mahdoton vielä sanoa mutta luultavasti lopullinen tuote tulee käyttämään läpinäkyvää LCD tai AMOLED -näyttöä. Laseista löytyy myös kamera, GPS sekä 3G tai 4G -modeemi. Laitteen voi myös yhdistää Wi-Fi-verkkoon.

Hinta ja saatavuus

Google pyrkii saamaan tuotteen markkinoille jo vuoden 2013 aikana mutta mitään virallista varmistusta tähän ei olla vielä saatu. Huhut kertovat että lasit maksaisi noin 1500 dollaria. Vielä emme tiedä jos tuote saapuu markkinoille tämän vuoden aikana. Vielä on monta asiaa ratkaisematta. Tuote on esimerkiksi saanut kritiikkiä terveysvaikutuksistaan: asiantuntioiden mielestä lasit voivat aiheuttaa syöpää koska radiolähettimet sijaitsevat niin lähellä päätä.

Submit a Comment