Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Galaxy S4 julkaistu: 4,99” 1080p –näyttö ja 8-ytiminen prosessori


Galaxy S4 julkaistu: 4,99” 1080p –näyttö ja 8-ytiminen prosessori

| On 15.03.2013

Samsung julkisti Galaxy S4 -puhelimen
5-tuuman näyttö ja kahdeksanytiminen suoritin uutuksina

Samsung esitteli uuden Galaxy S4 –älypuhelimensa tänään New Yorkissa. Suuri osa puhelimen teknisistä tiedoista sekä useat kuvat olivat vuotaneet nettiin jo ennen itse julkistusta. Galaxy S4 on ulkonäöltään hyvin samankaltainen kuin edeltäjänsä. Näyttö on kuitenkin parantunut huomattavasti. Galaxy S 4:stä löytyy viiden tuuman Super AMOLED -näyttö 1080p-tarkkuudella (441 PPI) ja näyttöä voi myös käyttää hanskat kädessä (kuten Lumia 920). Puhelin on myös hieman ohuempi ja kevyempi kuin Galaxy S3. Ulkonäkö on ehkä hieman pettymys ja esimerkiksi HTC One -puhelimeen verrattuna Samsung Galaxy S4 näyttää halvemmalta ja ”muoviselta”. Teknisiltä ominaisuuksiltaan puhelin ei kuitenkaan jää HTC:n jälkeen.

Huipputehokas

HTC julkaisi oman lippulaivapuhelimensa helmikuun loppupuolella. HTC One -mallin sisältä löytyy kovaa rautaa mutta Samsung on pistänyt vielä paremmaksi. Puhelimessa hyrrää kahdeksanytiminen 1.8GHz Exynos 5410 prosessori, joka hyödyntää ARM:in ”big.LITTLE” -arkkitehtuuria. Koska puhelin käyttää sekä virtaa säästäviä A7-ytimiä että tehokkaampia A-15 ytimiä voidaan Samsungin mukaan yltää maksimaalinen suorituskyky pienellä virrankulutuksella. Puhelin käyttää PowerVR:n SGX 544MP3 -grafiikkasuoritinta joka on tuttu myös iPhone 5 -puhelimesta. RAM-muistia puhelimesta löytyy 2gb ja tallennustilaa mallista riippuen 16, 32 tai 64 gigatavua (laajennettavissa ulkoisen microSD-kortin avulla).

12 megapikselin kamera

Puhelimessa on jopa 12 megapikselin kamera. Tämä on selvä haaste HTC:n suuntaan joka julkaisi oman ”Ultrapixel”-kameransa jossa korostettiin sitä että megapikseleiden määrällä ei olisi väliä. Kameran mukana tulee monta uutta lisäominaisuutta, kuten Dual Camera, Drama Shot, Sound & Shot sekä Story Album.

Uudet toiminnot

Samsung on jälleen kerran lisännyt muutaman kekseliään yleisominaisuuden uuteen puhelimeensa. Galaxy S4 tukee ns. ”eye tracking” -ominaisuutta, jonka avulla näyttöä voi vierittää silmänliikkeellä. Tämän lisäksi puhelimessa on myös ”SmartPause” -toiminto eli toiminto tauottaa videotoiston automaattisesti, kun käyttäjä kääntää katseensa poispäin puhelimesta.

SmartPause ja Eye Tracking

SAMSUNG GALAXY S4 TEKNISET TIEDOT
  • Kahdeksanytiminen 1.8GHz Exynos 5410 prosessori
  • PowerVR:n SGX 544MP3 -grafiikkasuoritin
  • 2GB muistia
  • 16GB / 32GB / 64GB tallennustilaa (+ MicroSD)
  • 4.99” SuperAMOLED FULL HD resoluutio (1080×1920) näyttö
  • 13 megapikselin takakamera
  • 2 megapikselin etukamera
  • 2 600 mAh akku

Submit a Comment