Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2 Comments

Samsung Galaxy S4 Arvostelu – Uusi elämänkumppani


Samsung Galaxy S4 Arvostelu – Uusi elämänkumppani

| On 15.07.2013

Samsung Galaxy S4 – Uusin Galaxy testissä

Samsungin uusi lippulaivapuhelin on vihdoin kaupoissa. Mutta onko uusi puhelin odotuksien arvoinen, ja pystyykö se kilpailemaan muiden valmistajien huippuluureja vastaan? Nyt arvailut voi lopettaa – tässä meidän kattava Galaxy S4 arvostelu.

Muotoilu ja rakenne

Ensimmäinen asia joka tulee mieleen kun näet uuden Galaxy S4 – puhelimen on miten paljon se muistuttaa edeltäjäänsä. Emme ole vakuuttuneita siitä, että tämä on hyvä asia. Samsung on päättänyt käyttää muovia myös uusimmassa mallissaan ja tämä johtaa siihen että puhelin ei tunnu aivan yhtä laadukkaalta kuin esimerkiksi iPhone 5 tai HTC One. Hyvänä puolena voi pitää sitä, että takakuoren saa irti joten akku on helposti vaihdettavissa.

Virtanäppäin löytyy puhelimen oikealta puolelta ja ääninäppäimet vasemmalta puolelta. Kuulokeliitäntä löytyy yläreunasta ja Micro USB -liitäntä alareunasta. SIM-kortti, microSD paikka, sekä akku löytyvät takakuoren takaa. Puhelimessa on yksi fyysinen kotinäppäin ja kaksi kapasitiivista näppäintä. Puhelin tuntuu yllättävän hyvältä kädessä isoksi puhelimeksi.

Puhelin on myös edeltäjään ohuempi ja kevyempi. Galaxy S4 on paksuudeltaan vain 7,9 millimetriä ja se painaa 130 grammaa. Vastaavat luvut Galaxy S3:n kohdalla ovat 8,6 millimetriä ja 136 grammaa. Tämä on Samsungilta kunnioitettava saavutus koska puhelimessa on entistä isompi näyttö ja tehokkaampi prosessori. Galaxy S4 saapuu markkinoille valkoisena (”White Frost”) ja mustana (”Black Mist”).

Näyttö

Samsung Galaxy S4 tarjoaa käyttäjälleen jopa 5 tuuman Full HD (1920×1080) – resoluution näytön. Kyseessä on AMOLED -näyttö jossa huima 441 pikselitarkkuus (Vertailuna: HTC One 468ppi, Lumia 920 332ppi, iPhone 5 322ppi). Näytön kuvanlaatu on markkinoiden parasta päätä – väritoisto on kohdallaan ja kuva on hyvin tarkka. Tämä on myös suurin ero jos vertaa Galaxy S3:n ja Galaxy S4:n käyttökokemusta. Näyttö ei ole ainoastaan isompi kuin edeltäjässään vaan erityisesti mustan ja valkoisen värin toisto on huomattavasti parempi uudessa Galaxy S4:ssä.

Uutena ominaisuutena puhelin tukee myös Lumia 920:n tapaan kosketusta hanskojen kanssa. Mielestämme ominaisuus toimi hyvin. Kaikenkaikkiaan olimme hyvin tyytyväisiä Galaxy S4:n uuteen näyttöön joka kuitenkin on modernin älypuhelimen tärkein osa.

galaxy_s4_sidebyside


 
 

”Galaxy S4:n kamera jättää hyvin laadukkaan yleisvaikutelman ja sen ainoa merkittävä heikkous on hämäräolosuhteissa otetut kuvat.”

camera


Kamera

Samsung on toisin kuin HTC päättänyt lisätä megapikseleiden määrää uudessa kamerassaan. Uudessa Galaxy S4:ssä on 13-megapikselin kamera ja olemme positiivisesti yllättyneitä kuvien laadusta erityisesti päivänvalossa. Tämä on meidän mielestämme paras Android-älypuhelimen kamera. Kameralla otettujen kuvien terävyys, kontrasti ja väritasapaino olivat hyvää luokkaa. Samsung on myös lisännyt uusia toimintoja kamera-sovellukseen ja voit esimerkiksi ottaa kuvan samaan aikaan sekä taka- että etukameralla ja liittää ne yhteen. Toinen toiminto on ns. ”eraser mode” joka hävittää kaikki liikkuvat objektit kuvasta. Galaxy S4:n kamera jättää hyvin laadukkaan yleisvaikutelman ja sen ainoa merkittävä heikkous on hämäräolosuhteissa otetut kuvat.

Ohjelmisto

Puhelimessa pyörii Androidin 4.2 versio (”Jelly Bean”) ja sen päällä Samsungin oma ”TouchWiz Nature UX 2.0″ -käyttöliittymä. Käyttöliittymä on evoluutio edellisestä versiosta ja sitä ei ole varsinaisesti muutettu, mutta toimintoja on kuitenkin paljon lisää.


s_health

Uusia sovelluksia

Puhelimessa on esimerkiksi ”S Health” – niminen sovellus asennettuna jonka avulla käyttäjä voi laskea askeleet, kalorit, unimäärän, dieettinsä ym. Sovellus käyttää myös puhelimen kosteus- ja lämpötilasensoreita hyväkseen. Puhelin sisältää myös IR-vastaanottimen ja sovelluksen jonka avulla puhelinta voi käyttää kaukosäätimenä tiettyihin televisio-malleihin. Puhelimesta löytyy myös Samsungin oma käännössovellus, QR-koodien lukija ja virustorjuntaohjelmisto (esiasennetut sovellukset riippuvat operaattorista).

Gesture controls

Samsung on myös lisännyt uusia interaktiivisia toimintoja puhelimeen. Galaxy S3:sta tutun Smart Stay –toiminnon lisäksi (pitää näytön päällä jos käyttäjällä on silmät auki) puhelimeen on lisätty ns. ”Smart Pause” -ominaisuus joka tauottaa videotoiston, kun käyttäjä kääntää katseensa pois näytön suunnasta. Toinen uusi ominaisuus on ns. ”Air View” – käyttäjän ei tarvitse koskettaa näyttöä vaan asettaa sormi tarpeeksi lähelle näyttöä niin se rekisteröityy komentona. Ominaisuus nimeltään ”Air Gestures” seuraa käyttäjän kättä joten voit esimerkiksi siirtyä kuvagallerian seuraavaan kuvaan heiluttamalla kättä näytön yli. Vaikka monet näistä sovelluksista ja toiminnoista ovat kekseliäitä niin välillä tuntuu kuin niitä olisi jopa liikaa. Ja haluaako käyttäjä oikeasti siirtyä kuvasta toiseen heiluttelemalla kättä? Onko sormella sipaisu tosiaan liian hankalaa?

Suorituskyky ja akunkesto

Tämä on selvästi tehokkain puhelin markkinoilla. Suorittimena hyrrää neliytiminen Exynos 5 Octa -prosessori ja muistia löytyy 2Gt. Puhelin on hyvin nopea yleiskäytössä ja myös graafisesti raskaat pelit pyörivät täydellisesti. Tietyissä paikossa puhelin jähmettyi hetkiksi mutta tämä johtui luultavasti keskeneräisestä ohjelmistosta. Akunkesto oli yllättävän hyvä jos ottaa huomioon puhelimen jättimäisen Full HD -näytön ja tehokkaan prosessorin. Pystyimme testeissämme käyttämään puhelinta kokonaisen päivän ilman latausta. Pienemmässä käytössä puhelin jaksoi välillä jopa kaksi päivää. Akku kestää huomattavasti paremmin kun karsit pois osan taustalla ajettavista sovelluksista ja toiminnoista.
Lopputulos

Galaxy S4 on tehokas lippulaivapuhelin ja yksi parhaista Android -puhelimista tällä hetkellä. Mutta yleisvaikutelma on kuitenkin ristiriitainen. Ensinnäkin laitteen rakenne on hieman liian muovinen ja tuntuu halvalta. Toiseksi: puhelimessa on melkein liikaa toimintoja. Tuntuu melkein siltä, että Samsung on lisännyt kaikki keksimänsä toiminnot puhelimeen ilman ajatusta – tarvitseeko käyttäjä oikeasti näitä toimintoja? Mahtavan näytön ja nopean suorituskyvyn vuoksi voimme kuitenkin suositella tätä puhelinta. HDboksin Galaxy S4 arvostelu kiteytyy arvosanaan 8.5 joka on erinomainen pistemäärä älypuhelimelle.
 • Editor Rating

 • Excellent
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Samsung Galaxy S4
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2013-10-30
 • Muotoilu
 • Näyttö
 • Suorituskyky
 • Kamera
 • Akunkesto
 • Ohjelmisto

 • Review Summary:

 • Galaxy S4 on tehokas lippulaivapuhelin ja yksi parhaista Android -puhelimista tällä hetkellä. Mahtavan näytön ja nopean suorituskyvyn vuoksi voimme suositella tätä puhelinta. Galaxy S4 saa meiltä neljä tähteä joka on erinomainen pistemäärä älypuhelimelle.

Pros

 • Mahtava näyttö
 • Erittäin nopea

Cons

 • Muovinen rakenne
 • Sekava (jopa liikaa toimintoja?)

Comments

 1. Jarkko Riikala

  Omia Galaxy S4 kokemuksia – älyttömän hyvä näyttö, akunkesto p****stä, nopea ja mielestäni ei ollenkaan ruma (vaikka hieman tylsähkö ulkonäkö)

 2. Sari Hurmerinta

  Kamera on hyvä. Ja kaikki muukin :) Eipä kauheasti valittamista… Voisi olla metallinen?

Submit a Comment