Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Esittelyssä RIDEYE – Musta laatikko joka tallentaa pyöräilytapaturmat


Esittelyssä RIDEYE – Musta laatikko joka tallentaa pyöräilytapaturmat

| On 16.09.2013

HD tasoista videokuvaa onnettomuuden sattuessa

Pyöräilyn suosio kasvaa vuosi vuodelta, mikä näkyy valitettavasti myös onnettomuus tilastoissa. Vuosittain maassamme tapahtuu arviolta neljästä viiteen tuhanteen työmatkatapaturmaa polkupyörällä, joka on kuitenkin pieni luku isoihin maihin verrattuna. Suurin osa onnettomuuksista jää myös kokonaan selvittämättä, puuttuvien todisteiden nojalla.

Turvallisempaa pyöräilyä kaikille

Rideye on polkupyöräilyyn suunniteltu ”musta laatikko”, joka vahinkotilanteiden sattuessa tallentaa jatkuvaa 720p videokuvaa (jopa 2.5 tunnin ajan). Sisäinen 8Gt muisti poistaa automaattisesti aina vanhimman tallenteen, joten käyttäjän ei koskaan tarvitse poistaa tallenteita manuaalisesti.

Rideye kuva 1

Onnettomuuden sattuessa, yksi painallus riittää katkaisemaan tallenteen sekä varastoimaan sen laitteen muistille. Rideye kamerasta löytyy myös automaattinen videotalletus, joka sisäänrakennetun kiihtyvyysanturin ansiosta automaattisesti määrittelee iskunopeutta, sekä vahingon sattuessa tallentaa viimeisimmän videotiedoston.

Tekniset tiedot

Kickstarter hanke nyt käynnissä

Rideye kameran on kehittänyt konetekniikkaa opiskellut Cedric Bosch. Se on valmistettu korkeatasoisesta alumiinista, jonka anodisoitu pinta on sekä kaunis että erittäin kestävä. Kamera on varustettu 120 asteen laajakuva linssillä, sekä tallentaa myös ääntä 512 Kbps nopeudella. Laite sisältää vain yhden fyysisen painikkeen, joka tekee käytöstä erittäin yksinkertaisen sekä varmatoimisen.

Tällä hetkellä hanke on edennyt hyvin, ja viimeinen vaihe on nyt saada Kickstarter sivuston kautta riittävä investointi massatuotantoa varten. Projekti on jo nyt kerännyt sivustolla lähes $24,000 toivotusta $32,000 summasta, joten suurta kiinnostusta laitetta kohtaan tuntuu olevan. Jos haluat olla ensimmäisten joukossa, voit tukea projektia sijoittamalla $119 sekä 10 dollarin postimaksun niin laite on sinun.

 

Rideye via Kickstarter

Submit a Comment