Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Asus Padfone (A86) Arvostelu: Yhdistää tabletin ja puhelimen


Asus Padfone (A86) Arvostelu: Yhdistää tabletin ja puhelimen

| On 17.04.2014

Asus Padfone A86 arvostelussa

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla?

Tällä kertaa testissämme on Asuksen hybriidilaite, eli Asus Padfone. Laite yhdistää älypuhelimen ja taulutietokoneen kiinnostavalla tavalla. Kyseessä on perinteinen älypuhelin mutta kun sen kiinnittää Asuksen Padstation –telakkaan se muuttuu tabletiksi. Laite esiteltiin jo vuonna 2012 Barcelonan MWC –messuilla. Testaamamme versio edustaa ja neljättä sukupolvea kyseisestä laitteesta. Onko kyseessä onnistunut paketti ja mitä uutta se tuo käyttäjälle? Tässä HDboksin Asus Padfone arvostelu.

Muotoilu, rakenne ja näyttö

Puhelin vai taulutietokone?

Puhelin vakuutti meidät

Asus Padfone on älypuhelin joka muuntautuu tabletiksi kun sen lyö kiinni Padstation –telakkaan. Kyseessä on kiinnostava idea ja molempien laitteiden yleisvaikutelma on varsin laadukas. Erityisesti puhelin vakuutti meidät tyylikkäällä ja yksinkertaisella ulkomuodollaan. Uusi PadFone on kauttaaltaan alumiinia, ja tuntuu erittäin laadukkaalta. Muotoilu on varsin kulmikas mutta puhelimen reunat ovat aavistuksen pyöristettyjä. Kädessä puhelin ei ole mukavimmasta päästä mutta tähän tottuu nopeasti, eikä se haitannut meitä oleellisesti. Puhelimen mitat ovat 143.5 x 72.8 x 8.9 mm eli se on viisituumaiseksi älypuhelimeksi varsin kookas. Painoa on kohtuulliset 145 grammaa. Viisituumainen Full HD IPS –näyttö on tarkkuudeltaan 440,6 ppi eli samalla tasolla muiden lippulaivapuhelimien kanssa. Näyttö on erittäin hyvä eikä tällä saralla ole moittimisen aihetta.

Telakka ei yltänyt aivan samalle tasolle

Asus PadFone Station ei ole metallinen, vaan takakuoren materiaalina on käytetty polykarbonaattia. Etupuoli sen sijaan on täysin lasinen. Telakka ei ole muuttunut viime mallista merkittävästi. Siinä on 10,1-tuumainen Full HD Super IPS+ -näyttö ja olimme tyytyväisiä myös telakan näyttöön. Telakka ei yllä aivan samalle tasolle puhelimen kanssa muotoilun ja rakenteen kohdalla, mutta kyseessä on kuitenkin varsin hyvältä tuntuva laite.

asus-padfone-infinity-a86

asus-padfone-station-a86

Puhelimen kiinnitys

Telakka on rakenteeltaan muuten kuin perustabletti, paitsi että siinä on paksumpi kohta takakuoressa, johon älypuhelin kiinnitetään. Puhelin liukuu kätevästi kiinni telakkaan ja pysyy tukevasti kiinni vaikka kääntelet telakkaa käytön aikana. Alkuperäisen PadFonen telakassa puhelin liukui kannen alle poikittain mutta meidän mielestämme uusi ratkaisu on parempi. Kaiken kaikkiaan puhelimen kiinnitys ja irrotus toimii hienosti joten seuraavaksi on aika pohtia miten laitteet suoriutuvat arkipäiväisessä käytössä?


Suorituskyky ja käyttö

Onnistuuko laite yrityksessään?

PadStation tuo uuden ulottuvuuden mobiilikäyttöön

Kun tulet kotiin töistä ja haluat rentoutua, voit lyödä puhelimen kiinni PadStation –telakkaan ja katsoa suosikki TV-ohjelmasi isommalta näytöltä. Samalla telakka lataa puhelimesi akun. Jos joku soittaa, puhelu ilmestyy tabletin näytölle, jonka jälkeen voit vastata puheluun. Eikö kuulostakin hyvältä?

Testimme aikana puhelimen monipuolisuus yllätti meidät useaan otteeseen. Monessa tilanteessa oli hyödyllistä saada käyttöön isompi näyttö, ja samalla sinulla on kuitenkin käytössä sama mobiiliyhteys, sekä tuttu käyttöliittymä. Nostamme hattua Asukselle. Padfone yhdistää älypuhelimen ja taulutietokoneen innovatiivisella tavalla. Kyseessä ei kuitenkaan ole täydellinen avioliitto. Käyttökokemus olisi parempi jos laitteissa pyörivä Android –käyttöjärjestelmä olisi paremmin optimoitu tablettikäyttöön. Testimme aikana tuntui usein siltä kuin katselisi isommaksi venytettyä älypuhelinnäyttöä, jos verrataan esimerkiksi iPad –sovelluksiin jotka osaavat hyödyntää isomman näytön edut paremmin. Joudut myös latailemaan kahta eri laitetta kun jo yhden laitteen akun vahtiminen tuntuu välillä liian raskaalta.

Yhteenvetona voimme siis todeta että laitteiden suorituskyky on huippuluokkaa mutta käyttökokemus on osittain hämmentävä. Emme ole vakuuttuneita siitä että tämä on paras tapa yhdistää kaksi mobiililaitetta vaikka se hetkittäin tuntuukin loistavalta kokonaisuudelta.


Laitteiden suorituskyky on huippu-luokkaa mutta käyttökokemus on osittain hämmentävä


Kamera

Kamera ei herätä hurraa-huutoja

Asuksen edellinen PadFone Infinity –malli sai osakseen kritiikkiä kamerastaan. Laitteen 13-megapikselin kamera tuotti sumuisia ja epätarkkoja kuvia joissa näkyi paljon kohinaa. Uuden A86 –mallin mukana tulleet parannukset ovat johtaneet paljon parempaan lopputulokseen. Kuvat ovat paljon terävämpiä kuin ennen. Kamera pystyy myös taltioimaan 1080p –videokuvaa ja voit myös ottaa Slow-Motion videoita kahdella eri nopeudella. Olimme tyytyväisiä kameran parannuksiin mutta se jää kuitenkin vielä monen kilpailijan jalkoihin. Kameran suorituskyky tulee luultavasti paranemaan myös päivitysten myötä.

Ohjelmisto ja akunkesto

Android paranee koko ajan

Asus on tehnyt monta päivitystä Android –käyttöliittymäänsä jos vertaa vanhoihin versioihin. Kokonaisuutta ollaan yksinkertaistettu ja siitä ollaan putsattu pois useat turhat elementit. Lopputulos on paljon miellyttävämpi. Ikonit ovat selkeämmät, valikot helpommat, ja kalenteri sekä galleria näyttää paljon modernimmalta kuin ennen. Kuten mainitsimme aiemmin, laitteen käyttö on sulavaa ja käyttöjärjestelmä suoriutuu eri tilanteista ilman mitään jäätymisiä tai pitkiä latausaikoja. Olimme tyytyväisiä kokonaisuuten, vaikka pidämme vieläkin Googlen omaa Android –käyttöliittymää parempana vaihtoehtona.

Yhteenveto

Asus Padfone on kunnianhimoinen yritys lyödä kaksi kärpästä samalla iskulla. Laite yrittää yhdistää puhelimen sekä tabletin. Se onnistuukin tehtävässään osittain. Ongelmana on käyttöliittymän joustavuus. Kadotamme osan taulutietokoneen eduista ja tämä on harmittavaa. Kyseessä on kuitenkin erittäin hyvä älypuhelin joka on harkinnan arvoinen ostos myös ilman telakkaa.padfone_bottom_a86

 • Editor Rating

 • Good
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Asus PadFone (A86)
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2014-10-15
 • Muotoilu
 • Näyttö
 • Suorituskyky
 • Kamera
 • Akunkesto
 • Ohjelmisto
 • Puheluiden laatu

 • Review Summary:

 • Asus Padfone on kunnianhimoinen yritys lyödä kaksi kärpästä samalla iskulla. Laite yrittää yhdistää puhelimen sekä tabletin. Se onnistuukin tehtävässään osittain. Ongelmana on käyttöliittymän joustavuus. Kadotamme osan taulutietokoneen eduista ja tämä on harmittavaa. Kyseessä on kuitenkin erittäin hyvä älypuhelin joka on harkinnan arvoinen ostos myös ilman telakkaa.

Pros

 • Hieno idea
 • Huipputason suorituskyky
 • Laadukas yleisilme

Cons

 • Ristiriitainen käyttökokemus
 • Keskinkertainen kamera

Submit a Comment