Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2 Comments

Arvostelussa: Nälkäpeli – Vihan liekit


Arvostelussa: Nälkäpeli – Vihan liekit

| On 26.11.2013

Uusi megahitti vai pelkkä pannukakku?

Viime vuonna ensi-iltaan tulleesta Nälkäpeli (The Hunger Games) –elokuvasta tuli jättimäinen hitti ympäri maailmaa. Kyseessä on filmatisointi Suzanne Collinsin tunnetusta romaanista. Romaanin toinen osa on nimeltään Nälkäpeli: Vihan liekit, ja jatko-osan filmatisointi tuli elokuvateattereihin tällä viikolla. Päätimme ottaa selvää minkä tyyppinen elokuva on kyseessä. Tässä HDboksin arvostelu Nälkäpeli – Vihan liekit -elokuvasta.


Maailma ei ole reilu paikka

Molemmat leffat maalaavat kuvan synkästä tulevaisuudesta, jossa totalitaarinen maailmanjärjestys hallitsee maailmaa. Ihmisarvoa loukkaava sortoyhteiskunta hallitsee Pohjois-Amerikkaa, joka on jaettu eri vyöhykkeisiin. Jokaiselta kahdeltatoista vyöhykkeeltä valitaan tyttö ja poika vuosittaiseen Nälkäpeli –tapahtumaan jossa lapset joutuvat taistelemaan kuolemaan asti. Ensimmäisessä elokuvassa elokuvan päähenkilö, eli Katniss Everdeen, onnistui selviytymään hengissä ensimmäisestä nälkäpelistään pelastamalla samalla ovelasti joukkuetoverinsa. Hengissä selviytyminen merkitsi kuitenkin vain uusien koettelemusten alkua. Katniss ja Peeta saivat aikaan sääntömuutoksen, jonka johdosta kumpikin säilytti henkensä. Nyt diktatuuria johtava presidentti huomaa, että selviytyjät ovat esimerkkejä pääkaupungin määräyksien uhmaamisesta. Niinpä aikaisempien pelien voittajat joutuvat kamppailemaan toisiaan vastaan seuraavissa nälkäpeleissä.

Ristiriitainen kokonaisuus

Leffa tempaa katsojansa mukaansa erittäin hyvin ja erityisesti alku on erittäin toimiva. Toimintajaksot ovat jännittäviä vaikka väkivalta pidetäänkin järkevissä rajoissa. Budjetti on noussut merkittävästi ensimmäiseen elokuvaan verrattuna ja sen huomaa. Erikoiseffektit ovat hienoja, laadukkaita ja varsin uskottavia ja myös koko maailma näyttää nyt paljon kauniimmalta.

Valitettavasti elokuva rupeaa pikku hiljaa toistamaan itseään, ja ensimmäisen elokuvan nähneille kaikki on hieman liian tuttua. Itse asiassa kaikki Nälkäpeli -kilpailun ulkopuolella tapahtuva on kiinnostavampaa kuin itse kilpailu. Elokuva on myös venytetty aivan liian pitkäksi. Kyseessä on kuitenkin viihdyttävä elokuva, joka seuraa hyvin ensimmäisen osan askelia. Sen kantava voima on erityisesti Jennifer Lawrence, joka on jälleen dominoivan hyvä Katniss Everdeenin roolissa. Voimme lämpimästi suositella elokuvaa niille jotka nauttivat sarjan ensimmäisestä teoksesta.bird2

Katso elokuvan traileri

 • Editor Rating

 • Excellent
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Nälkäpeli - Vihan liekit
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2013-11-27

 • Review Summary:

 • Kyseessä on viihdyttävä elokuva, joka seuraa hyvin ensimmäisen osan askelia. Leffa tempaa katsojansa mukaansa erittäin hyvin ja erityisesti alku on erittäin toimiva. Sen kantava voima on erityisesti Jennifer Lawrence, joka on jälleen dominoivan hyvä Katniss Everdeenin roolissa. Voimme lämpimästi suositella elokuvaa niille jotka nauttivat sarjan ensimmäisestä teoksesta.

Comments

 1. Late

  Hyvä elokuva. Varsinkin jatko-osaksi… I Am Legend yksi lempparileffoistani, ja tässä tietenkin sama ohjaaja..

 2. Randstopper

  Perus hollivoodpläjäys…

Submit a Comment