Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

5 Comments

Lumia 930 Arvostelu: Nokian viimeinen lippulaivapuhelin


Lumia 930 Arvostelu: Nokian viimeinen lippulaivapuhelin

| On 12.12.2014

Arvostelussa Lumia 930

Metallia ja muovia samassa paketissa


Lumia 930 on viimeinen lippulaivamalli joka kantaa Nokian nimeä, tai ainakin toistaiseksi. Tämä voi tietenkin muuttua jos Nokia päättää tulevaisuudessa palata puhelinmarkkinoille. Mutta onko Nokian viimeinen taidonnäyte onnistunut? Onko Lumia 930 puhelin josta Nokia voi olla ylpeä? Ainakin osittain. Lumia 930 on Nokian paras Windows Phone –puhelin tähän asti. Siinä on mahtava näyttö, ja erittäin hyvä kamera. Se on nopea, ja akunkesto on hyvä. Tässä on HDboksin Lumia 930 arvostelu.

Lumia 930 testattiin Mallorcan matkalla. Mikäs sen parempaa kuin hieman kesäisiä kuvia piristämään pimeää arkipäivää? Lumia 930:n testin aikana matkassa oli myös Applen uusi iPhone 6, joten pääsimme myös suorittamaan pientä vertailua tuotteiden välillä.

Onko Nokian viimeinen taidonnäyte onnistunut? Onko Lumia 930 puhelin josta yhtiö voi olla ylpeä?


Kuvagalleria

Lumia 930, muovia ja metallia

Lumia –tuoteperhe on aiemmin kerännyt vuolaita kehuja design –puolella, mutta Lumia 930 on rakenteeltaan osin epäsuotuisa kokemus. Puhelimessa on metalliset reunat ja muovinen takakuori. Tuote ei aiheuta riemunkiljahduksia kun käsittelet sitä ensimmäisen kerran. Se tuntuu hieman halvalta ja se on myös varsin painava. Puhelimen tarkka paino on 167 grammaa. Puhelimessa on viiden tuuman näyttö josta puhumme tarkemmin myöhemmin. Muovinen takakuori voi olla hyvin liukas. Tässä huonot puolet. Ajan myötä totuin kuitenkin puhelimen rakenteeseen, ja pirteät värit ovat aina olleet plussaa ainakin omasta mielestäni. Vaikka puhelin on kookas, se istuu myös erittäin hyvin käteen.

 

lumia-930-fullwidth

Tehot päivitetty

Lumia 930:ssa on nopeampi prosessori edeltäjään verrattuna. Pellin alla hyrrää 2,2 Ghz Qualcomm Snapdragon 800 neliydin-prosessori ja keskusmuistia on 2Gt. Puhelin on erittäin nopea ja valikot sekä sovellukset avautuvat nopeasti. Voit pyöritellä useaa sovellusta samaan aikaan ilman että huomaat mitään viiveitä. Näyttö on päivitetty 1920 x 1080 -resoluution (Full HD) AMOLED -paneeliin. Se on kerta kaikkiaan kaunis. Pienimmätkin yksityiskohdat näkyvät tarkkoina ja katselukulmat ovat erinomaiset. Toinen positiivinen yllätys oli akunkesto. Puhelin jaksoi hyvin kokonaisen päivän ja välillä kauemminkin. Tekninen puoli on siis tässä laitteessa kunnossa. Ja voimme sanoa kerrankin, kun puhumme Windows Phone -alustan puhelimesta. Arvostelua kirjoittaessa muut ovat jälleen ajaneet ohi mutta puhelimen julkaisun aikoihin rauta oli ajan tasalla.

 

 

nokia-lumia-930


Windows Phone – Mitä siitä voi enää sanoa?

Käyttöjärjestelmänä Lumia 930:ssa pyörii tuttu Windows Phone. Windows Phone joka 8.1 -päivityksen jälkeen on kelpo mobiilikäyttöjärjestelmä, ei siinä mitään. Mutta se jää auttamattomasti jälkeen sovelluksien määrässä ja varsinkin laadussa verrattuna Googlen Android ja Applen iOS -käyttöjärjestelmiin. Tilanne paranee pikku hiljaa, ja monet suositut sovellukset löytyväkin nykyään Windows Phone -käyttöjärjestelmälle. Tämä ei kuitenkaan poista tosiasiaa että sovellukset harvoin päivitetään julkaisun jälkeen.


lumia-930-fullwidth-2

Lumia 930:ssa on erittäin hyvä kamera

Lumia 930 kameralla otetut kuvat

Uskomattomia kuvia – kunhan onnistut

Lumia 930:n kamera on 20-megapikselinen Nokian Pureview -tekniikkaa käyttävä Carl Zeiss kamera. Nokia on Lumia 930:ssa pyrkinyt sovittamaan Lumia 1020:n uskomattoman kameran hieman käytännöllisempään kokoon. Ja he ovatkin onnistuneet tässä kunnioitettavasti. Kyseessä on erittäin hyvä älypuhelinkamera. Lumia 930:n kamera on esimerkiksi parempi kuin iPhone 6:ssa, kunhan onnistut ottamaan hyvän kuvan. Valitettavasti tämä ei ole itsestäänselvyys. Oivana esimerkkinä toimii hetki matkani aikana kun otin kolme kuvaa vanhasta puusta Lumia 930:n kameran kanssa. Kaikki kolme kuvaa näyttävät täysin erilaisilta. Värit eroavat, ja tarkkuus heittelee kuvien välillä. Esimerkki on nähtävissä yllä olevassa galleriassa (viimeinen kuva). iPhone 6:n kamera oli toimintavarma mutta Lumia 930:n kameralla oli mahdollista onnistua paremmissa kuvissa, vaikka se ei aina helppoa ollutkaan.

Paras Lumia ikinä

Vaikka kyseessä onkin jo virallisesti Microsoftin kännykkä, niin se kantaa vielä Nokian nimeä. Voimmekin siksi todeta että tämä on Nokian viimeinen oma lippulaivapuhelin pitkään aikaan. Mutta Nokian ei tarvitse nöyristellä, koska kyseessä on yhtiön paras Lumia -älypuhelin tähän asti. Se on nopea, siinä on mahtava kamera, ja se tarjoaa kaiken mitä tarvitset nykypäivän älypuhelimelta.

 

Nokian ei tarvitse nöyristellä, koska kyseessä on yhtiön paras Lumia -älypuhelin tähän asti.

 • Editor Rating

 • Excellent
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Nokia Lumia 930
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2015-01-29

 • Review Summary:

 • Nokian ei tarvitse nöyristellä, koska kyseessä on yhtiön paras Lumia -älypuhelin tähän asti. Se on nopea, siinä on mahtava kamera, ja se tarjoaa kaiken mitä tarvitset nykypäivän älypuhelimelta.

Comments

 1. Jere Talinen

  Hyvä kamera, näyttö ja toimii kuin unelma vanhaan Lumiaan verrattuna. Ei moitittavaa!

 2. reverent

  Voitin tämän puhelin kilpailussa. Täysin älytön tuo käyttis eikä millään yllä Androidin tasoon. Kamera ainoa hyvä asia. Liian iso ja painava kanssa.

 3. hemppa73

  Sain joululahjaksi. Muuten toiminut hyvin mutta ei löydy samoja appseja kuin esimerkiksi iphonelle tai androidille.

 4. testeri

  Hieno arvostelu!

 5. tumi

  Muutamassa päivässä ostosta matkapuhelinverkko lakkasi toimimasta ja huoltoon meni. Akun saa ladata 2-3 kertaa päivässä, kun jatkuvassa käytössä. Jos huollon jälkeen tuo verkko alkaa toimiimaan ja pysyy vielä kunnossa niin ei muuta moittimista muuta kuin tuo akku.

Submit a Comment