Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Arvostelussa: Jabra Sport Coach -kuulokkeet


Arvostelussa: Jabra Sport Coach -kuulokkeet

| On 30.09.2015

Jabra Sport Coach – Uusi salikaverisi?

Jabra on aikaisemmin tuonut markkinoille esimerkiksi Jabra Rox ja Jabra Sport Pulse -kuulokkeet. Rox -kuulokkeissa erikoisuutena ovat magneetit, jotka yhdistämällä laite menee virransäästötilaan. Jabra Sport Pulse kuulokkeissa on taas sykemittari. Jabra Sport Coach -kuulokkeissa on sykemittauksen tilalle lisätty tahdin tunnistin. Track-Fit liikesensori laskee kuljetun matkan, tahdin ja arvioi myös kalorinkulutuksen.

Ominaisuudet

Täyden paketin kuulokkeet

Langattoman Bluetooth-yhteyden kantama on aukealla erittäin hyvä, pienet esteetkään eivät haitanneet. Näin ollen olen positiivisesti yllättynyt kantamasta, joka on ollut paras tähän asti testaamissani Bluetooth -kuulokkeissa. Muut elektroniset laitteet kantomatkan välissä voivat hyvinkin aiheuttaa häiriötä. Tilanteessa, missä käytin Sport Trackerin sykevyötä ja Jabroja, kuulokkeet menettivät yhteyden pari kertaa. Myös satunnaisia häiriöitä on ilmaantunut, mutta täysin häiriöttömiin Bluetooth-kuulokkeisiin en ole vielä törmännytkään.

Kuulokkeiden kauko-ohjain toimi niin kuin pitääkin. Kappaleiden vaihtaminen sujui ongelmitta ja puheluiden laatu vastasi oman puhelimeni laatua. Kauko-ohjaimen käyttäminen vaatii kuitenkin totuttelua, koska aluksi painaa helposti väärää nappia.

Voidaan sanoa, että Jabra Sport Coach kuulokkeet edustavat markkinoiden kärkikastia. Tärkeimmät ominaisuudet alla.
 

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Langattomat
 • Roisketiivit
 • Ohjain puheluiden vastaanottamiseen/soittamiseen, kuten myös kappaleiden vaihtamiseen
 • Hyvä ääni
 • Tahtianturi ja Jabran oma Sport Coach -sovellus

Langattoman Bluetooth-yhteyden kantama on aukealla erittäin hyvä, pienet esteetkään eivät haitanneet.

_0004_Jabra_Sport_Coach_01


jabra-side

Akun kesto ja merkkivalot

Jabran mukaan akun kestoksi luvataan 5,5 tuntia, mutta testien mukaan akku kuitenkin kesti yllättävät 6 tuntia ja 7 minuuttia. Äänenvoimakkuus oli 50 %, joka on hiljaisessa ympäristössä miellyttävä. Ladattaessa palaa toisessa kuulokkeessa punainen valo, joka vaihtuu vihreäksi kun akku on täyteen ladattu. Sininen merkkivalo vilkkuu kun laiteparia muodostetaan ja valo jää palamaan muutamaksi sekunniksi kun pari on muodostettu.

Ulkonäkö ja tuntuma

Ulkonäkö on tietenkin katsojan silmissä, mutta nämä kuulokkeet ovat hyvin matalat ja sopivat ulkonäöltään korvaan hyvin. Vastaavissa malleissa itse kuulokeosa tulee paljon ulommas korvasta, mikä voi aiheuttaa turhaa huminaa juostessa. Värivaihtoehdot ovat sininen, punainen ja keltainen. Itse tuntuma on kuulokkeissa hyvä ja kaukosäädin toimii hyvin.


jabra-wide

 
 
 Sport Life -sovellus

Jabra Sport Coach -kuulokkeet sopivat hyvin juoksuun, mutta kuntosalikäytössä kuulokkeista saa irti kaiken hyödyn. Puhelimeen on ladattavissa Sport Life -sovellus, joka toimii virtuaalivalmentajana kuntosaliharjoittelussa. Käytännössä tämä toimii siten, että ohjelma kertoo toistojen suorittamiseen käytettävän ajan ja seuraavan liikkeen. Kuulokkeet eivät siis laske itse toistojen määrää, mutta kun tietty toistomäärä on saavutettu, painetaan vasemmassa kuulokkeessa olevaa nappia ja virtuaalivalmentaja kertoo seuraavan liikkeen. Ohjelmaan suunnitellaan valmiiksi kuntosaliohjelma. Parhaiten kuulokkeet soveltuvat Crossfit tai kuntopiirityyppiseen harjoitteluun. Ohjelmassa on valmiina yli 40 liikettä, joista voi koota oman harjoitteluohjelman. Treeniohjelma voi olla esimerkiksi 10 punnerrusta, minuutin tauko ja minuutti kyykkyhyppyjä. Käytännössä treeniohjelma toimii siten, että treenin alkaessa ohjelma käynnistetään, tehdään vaadittavat 10 punnerrusta ja painetaan nappia, jolloin ohjelma tietää liikkeet suoritetuiksi. Ohjelma kertoo, että seuraavana vuorossa on minuutin tauko ja laskee lähdön kyykkyhyppyihin. Sitten virtuaalivalmentaja kertoo koska viimeinen osio, eli minuutin kyykkyhypyt ovat täynnä.

Mikäli sinulla on jo vakiintunut saliohjelma, jota noudatat, Jabra Sport Coach sovellus ei välttämättä tuo kovinkaan paljon lisäarvoa harjoitteluun. Itse näkisin suurimman hyödyn taukojen pituuden hallitsemisessa. Tauot pääsevät usein venymään, mutta nyt virtuaalivalmentaja patistaa sinut treenaamaan. Ongelma tulee siinä, että aina laitetta vaihdettaessa pitäisi laittaa uusi ohjelma päälle, koska harvoin salilla pääsee sulavasti vaihtamaan vapaana olevaan laitteeseen. Crossfit tyyliseen treenaamiseen ohjelma sopii selvästi paremmin, koska oma kuntopiiri on usein mahdollista rakentaa vapaana olevaan tilaan.

Juostessa ohjelma kertoo väliaikatietoja ja näitä ilmoituksia pystyy muokkaamaan mielensä mukaan. Mahdollista on valita mitä tietoja haluaa kuulla ja kuinka usein. Korvanappia painamalla saa tiedon myös silloin kun haluaa. Ennen kuin juoksumatkoja voi mitata, pitää ohjelma kalibroida joko puhelimen GPS:ää käyttäen tai juoksumatolla. Kalibroinnin jälkeen kuulokkeet mittaavat matkan hyvinkin tarkasti. Tämä ominaisuus on jokseenkin turha, koska puhelin on useimmiten matkassa mukana ja GPS toimii kuitenkin paremmin kuin rytmiin perustuva mittaus. Jos taas käyttää Ipodia, jossa on Bluetooth-yhteys, tämä ominaisuus voi olla erittäinkin hyödyllinen. Juoksua ajatellen Sport Life -sovellus muistuttaa hyvinkin paljon muita juoksusovelluksia. GPS:ää käytettäessä näkee juostun lenkin kartalla ja väliaikatietoja. Jabra Sport Coach -kuulokkeiden hankinta ei välttämättä edellytä juoksuohjelman vaihtoa, vaan on yhteensopiva suurimpien juoksuohjelmien kanssa, kuten Endomondo, Runkeeper, Strava, MapMyFitness ja Runtastic. Suureksi pettymykseksi tähän listaan ei kuulu suomalaisten suosimaa SportsTracker -sovellusta. Tämä ei kuitenkaan estä SportsTrackerin käyttöä, tällöin kuulokkeet toimivat tavallisten Bluetooth-kuulokkeiden tavoin. Treenien synkronointi eri laitteiden välillä ei ainakaan vielä onnistu. Olisi nimittäin myös mukava nähdä ja muokata treenejä tietokoneella. Kuulokepäivityksiä testijakson aikana tuli pariin otteeseen ja valmistaja on luvannut uusia ominaisuuksia liiketunnistimelle.

Ääni ja mukavuus

Ääni

Sport Coach kuulokkeiden ääni on hyvin balansoitu ja varmasti miellyttää suurinta osaa käyttäjistä. Bluetooth-kuulokkeiksi äänenlaatu on erittäin hyvä. Korkeat ja matalat äänet pystyy hyvin erottamaan, mutta kummallakaan saralla ääni ei saa täysiä pisteitä. Bassoa on tarpeeksi ja asetuksia säätämällä voi bassoa lisätä, mutta kovan basson ystävät joutuvat kyllä pettymään.

Mukavuus

Jabra Sport Coach kuulokkeet uppoutuvat korvaan ja peittävät erittäin hyvin kaikki ulkopuoliset äänet. Tämä on tietenkin mielipidekysymys, jos tällaista ominaisuutta toivoo, mutta saliharjoittelussa se ainakin toimi erittäin hyvin. Usein kuntosaleilla on taustamusiikki soimassa tai jumppien häiritsevä jumputus kuuluu salin puolelle, ja näinä aikoina ominaisuus on erittäin tervetullut. Kuulokkeen tulppa, joka menee korvan sisälle, sekä ulompi pidike tulee kolmessa eri koossa. Näistä vaihtoehdoista löytyy melkein kaikille sopivat koot. Itse pidin kuulokkeita mukavan tuntuisina ja ne pysyivät hyvin korvissa niin lenkillä kuin salillakin. Johdon pituutta voi säätää mukana tulevilla pienillä kiinnikkeillä.


Sport Coach kuulokkeet uppoutuvat korvaan ja peittävät erittäin hyvin kaikki ulkopuoliset äänet. Tämä on tietenkin mielipidekysymys, jos tällaista ominaisuutta toivoo, mutta saliharjoittelussa se ainakin toimi erittäin hyvin. Usein kuntosaleilla on taustamusiikki soimassa tai jumppien häiritsevä jumputus kuuluu salin puolelle, ja näinä aikoina ominaisuus on erittäin tervetullut.


Yhteenveto

Jabrassa yhdistyvät langattomuus, mukava istuvuus, hyvä ääni ja roisketiiviys


Jabrassa yhdistyvät langattomuus, mukava istuvuus, hyvä ääni ja roisketiiviys. Kaikki perusominaisuudet ovat samassa paketissa. Bonuksena on ”Coach” ohjelma ja liiketunnistin. Sport Coach -ohjelman varsinainen/mahdollinen hyöty on kuntopiirityyppisessä harjoittelussa. Liiketunnistin on kiva lisä kuulokkeisiin, mutta tarpeellisuus riippuu käytöstä. Sport Coach -kuulokkeet ovat hyvä ostos, vaikka näitä lisäominaisuuksia ei käyttäisikään, mutta siinä tapauksessa kannattaa pohtia halvemman Jabra Roxien ostoa tai vaihtoehtoisesti kalliimman sykemittarilla varustetun Jabra Pulsen ostamista.

Peruskuulokkeina annan laitteelle 4 tähteä, mutta mikäli käyttäjä saa hyödyn myös liikkeentunnistimesta ja Coach-ohjelmasta, ovat kuulokkeet 5 tähden arvoiset käyttäjälleen.


Virallinen esittelyvideo
 • Editor Rating

 • Excellent
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • Jabra Sport Coach
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2015-10-01

 • Review Summary:

 • Jabrassa yhdistyvät langattomuus, mukava istuvuus, hyvä ääni ja roisketiiviys. Kaikki perusominaisuudet ovat samassa paketissa. Bonuksena on ”Coach” ohjelma ja liiketunnistin. Ohjelman varsinainen/mahdollinen hyöty on kuntopiirityyppisessä harjoittelussa. Liiketunnistin on kiva lisä kuulokkeisiin, mutta tarpeellisuus riippuu käytöstä. Sport Coach kuulokkeet ovat hyvä ostos, vaikka näitä lisäominaisuuksia ei käyttäisikään, mutta siinä tapauksessa kannattaa pohtia halvemman Jabra Roxien ostoa tai vaihtoehtoisesti kalliimman sykemittarilla varustetun Jabra Pulsen ostamista.

Pros

 • Peittää hyvin kuntosalin muut äänet
 • Toimiva kokonaisuus

Cons

 • Juostessa muuta liikennettä on vaikea kuulla
 • Ei tietokonesovellusta tai synkronointia eri laitteiden välillä

Submit a Comment