Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

Arvostelussa: The Crew – Talla pohjaan ja kruisailemaan


Arvostelussa: The Crew – Talla pohjaan ja kruisailemaan

| On 12.02.2015

The Crew – Mukava olla taas ratin takana

Siitä on aikaa, kun viimeksi perehdyin kunnolla autopeliin. Olen kuitenkin innokas autopelien ystävä jo vuosien takaa. Oli sitten kyseessä Colin (“kilinkolin”) McRae Rally-, Microprosen Grandprix-, Polyphony Digitalin Gran Turismo-, Turn 10:n Forza Motorsport- tai EA:n Need for Speed -pelisarja niin suurin osa on tullut koluttua läpi vuosien varrella, ja kaikki ovat jättäneet jälkensä minuun tavalla tai toisella. The Crew on Ubisoftin uusi autopeli, ja se sijoittuu avoimeen pelimaailmaan. Onko The Crew vain yksi autopeli muiden joukossa? No ei muuta kun talla pohjaan ja ottamaan selvää – Tässä HDboksin The Crew arvostelu.

The Crew Arvostelu

Peli täynnä lupauksia

Kun käynnistät pelin ensimmäistä kertaa, sinut heitetään heti keskelle toimintaa ja tehtävänäsi on paeta poliisilta. Pian tämän jälkeen päähenkilönä pelissä toimiva Alex menettää veljensä, ja joutuu salaliiton jäljiltä vankilaan. Kostoa himoitseva Alex saa kuitenkin FBI:lta uuden mahdollisuuden peitetehtävän kautta. Kuulostaako tutulta? Tarina on täynnä perinteisiä Fast and the Furious -kliseitä ja päähenkilö on varsin yksiulotteinen. Tähän paikkaan voikin todeta että The Crew:n tarina on tasoa törkeän huono. Se ei kuitenkaan välttämättä merkitse sitä että kyseessä olisi huono peli.

Selvitin alkutehtävät suhteellisen helposti, eikä kestänyt kauan ennen kuin pääsin valitsemaan ensimmäistä kärryäni kaupasta. Valitsin koeajon jälkeen Nissan 370 Z:n. Peli rullaa alussa eteenpäin mukavasti ja muutaman tehtävän jälkeen rupeat ymmärtämään miten iso The Crew:n pelimaailma oikeasti on – kartta on valtava ja tehtäviä riittää. Koska kyseessä on avoimen pelimaailman ajopeli liikut pelimaailmassa muiden verkkopelaajien kanssa ja voit tehdä heidän kanssa yhteistyötä suorittaessa tehtäviä tai kisailla heitä vastaan. Valitettavasti verkkopelikään ei ole ilman omia ongelmiaan. Ensinnäkin sitä vaivaa satunnaiset yhteysongelmat, ja toiseksi muita pelaajia näkee aivan liian harvoin. Kun jostain vihdoin ilmestyy kutsu osallistua yhteistehtävään, tämä hupi kestää ainostaan hetken. Useimmiten muut pelaajat keskittyvät omiin tehtäviinsä, ja myös tästä syystä lupauksia täynnä oleva moninpeli jää melko ohueksi. Pelissä on myös mahdollisuus perustaa oma jengi yhdessä muitten pelaajien kanssa.


the-crew-arvostelu-sivu

 

the-crew-side

Ajokokemus ei parhaimmasta päästä

Yksi tärkeimmistä seikoista ajopeleissä on tietenkin ajettavuus. The Crew ei tarjoa tällä saralla mitään mullistavaa, ja pelin perus arcademainen ohjaus voi välillä olla ärsyttävä. Autot heittelehtivät helposti puolelta toiselle ja tämä aiheuttaa usein harmaita hiuksia yhdessä muun liikenteen kanssa. Ajoasetuksia pääsee onneksi muokkamaan, ja pienen hienosäädön jälkeen kokemus oli ainakin minulla huomattavasti parantunut. Pelissä on myös tarjolla muutama eri kamerakulma, kuten keulakamera ja sisäkulmakamera mutta niitä tuli harvoin käytettyä.

Täyskaskoa ei tarvita

Kolarit eivät useimmiten vaikuta autoon mitenkään, paitsi kosmeettisesti. Nokkakolarit aiheuttavat kuitenkin hidastetun välianimaation, mutta pääset heti takaisin radalle ohittamalla videon. Jos kisassa sattuu kolari, on peli usein vihellettävä poikki, koska tekoäly on mestari pitämään sinut takanaan johtoasemassa. Pelin grafiikka on ihan OK mutta odotin hieman enemmän uuden sukupolven konsoleilta. Esimerkiksi Forza Horizon 2 ja Driveclub ovat selvästi kauniimpia tekeleitä.

Pelikartta

the-crew-pelimaailma

 Jengistä toiseen

Pelissä yrität soluttautua eri alueiden rikollispiireihin ja tätä kautta uusia tehtäviä avautuu ympäri karttaa. Voit heti alussa suunnata toiseen kaupunkiin, mutta tämä on turhaa koska tehtävät uudessa kaupungissa näkyvät vasta kun olet edennyt tarpeeksi pitkälle pelissä. Pelissä on eri tyyppisiä tehtäviä jotka kaikki näkyvät kartalla. On olemassa tarinatehtäviä, jotka vievät pelaajaa eteenpäin pelissä mutta myös pikahaasteita joiden avulla keräät kokemuspisteitä sekä rahaa. Tehtävissä ajat joko kilpaa, karkuun, tai yrität vaurioida toista autoa. Pikahaasteissa ajat hyppyreistä, pujottelet virtuaalisten ”esteiden” ympäri, tai yrität pysyä tiellä kovassa vauhdissa. Pikahaasteita voi suorittaa samalla kun liikut paikasta toiseen, mikä on kätevää. Voit ostaa uusia autoja tai virittää olemassa olevia autoja osassa suurkaupungeista, mutta et kuitenkaan kaikissa. Autoja pelistä löytyy kiitettävä määrä, ja plussaa että autoihin on oikeat lisenssit. Autot asettuvat eri kategorohin (urheilu, katu, maasto ym.) ja minkä valitset eri tilanteissa riippuu kisamuodosta.

All-American Roadtrip experience

The Crew:n pelimaailma on Yhdysvallat pienoiskoossa. Kaikki tärkeimmät suurkaupungit ovat edustettuina. Tietyt kaupungeista on mallinnettu paremmin, ja toiset eivät. Kuten sanottua, kartta on valtava ja jos haluat ajaa rannikolta toiselle, se kestää vähintään 45 minuuttia. Isona plussana latausaikoja ei ole joten koko kartta on avoinna kun ajat paikasta toiseen. Pikamatkustus on onneksi mahdollista kun kerran olet vieraillut paikassa. Yksi pelin parhaita puolia on juuri pelimaailma. Nähtävää riittää, ja parhaimmat pelihetket syntyvätkin tilanteissa jolloin unohdat minne olet matkalla – ja maisevat vain vaihtuvat kun paahdat maantiellä eteenpäin täyttä höyryä.

Yhteenveto

The Crew on hankala arvioitava. Kokonaisuutena en löydä tarinan lisäksi pelissä mitään suurempaa vikaa, mutta ihan täysillä se ei silti iskenyt. Huomasin kuitenkin nauttivani pelistä ja välillä olikin vaikea lopettaa – vaikka peli ei ihmeitä tarjonnut se houkutteli minut kuitenkin konsolin ääreen päivittäin. Ajaminen on hauskaa, ja peli tarjoaa niin paljon tekemistä että se paikkaa monet ongelmista.

Virallinen esittelyvideo
 • Editor Rating

 • Good
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • The Crew
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2015-02-12

 • Review Summary:

 • The Crew on hankala arvioitava. Kokonaisuutena en löydä tarinan lisäksi pelissä mitään suurempaa vikaa, mutta ihan täysillä se ei silti iskenyt. Huomasin kuitenkin nauttivani pelistä ja välillä olikin vaikea lopettaa - vaikka peli ei ihmeitä tarjonnut se houkutteli minut kuitenkin konsolin ääreen päivittäin. Ajaminen on hauskaa, ja peli tarjoaa niin paljon tekemistä että se paikkaa monet ongelmista.

Comments

 1. Jonil0w

  Ässä peli, varsinkin ratin kanssa!

Submit a Comment