Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

Arvostelussa HEOS by Denon – Langaton usean huoneen äänijärjestelmä


Arvostelussa HEOS by Denon – Langaton usean huoneen äänijärjestelmä

| On 16.01.2015

HEOS by Denon – Langaton usean huoneen äänijärjestelmä

HEOS by Denon on langaton monihuone äänentoistojärjestelmä, joka liitetään olemassa olevaan langattomaan lähiverkkoon. Saimme mahdollisuuden testata sekä HEOS 3 että HEOS 7 –kaiuttimia. Mukana tuli myös HEOS Amp –vahvistin jonka avulla saat valmiin kaiutinkokoonpanon osaksi HEOS -järjestelmää. HEOS Ampista löytyy USB-in ja SW-out -liitännät eli järjestelmään saa liitettyä myös aktiiviset kaiuttimet ja subwooferin. Äänijärjestelmässä ollaan panostettu erityisesti helppokäyttöisyyteen. Keskeisenä ominaisuutena ovat musiikin jakaminen huoneesta toiseen, sekä mobiililaitteiden tuki, joka kiteytyy viralliseen HEOS-sovellukseen iOS- ja Android-älylaitteille.


HEOS 3

denon-heos-3

 

 


HEOS 3 – Sarjan pienin kaiutin

Kahdesta laajakaistaelementistä ja D-luokan vahvistimesta koostuva HEOS 3 on kooltaan sarjan pienin kaiutin, ja täten myöskin halvin vaihtoehto (noin 300€). Muotoilultaan kyseessä on varsin erikoinen ratkaisu. HEOS 3:ssa on kuusi kulmaa ja se näyttää varsin futuristiselta. HEOS 3 on suunniteltu niin että sen voi asettaa pystyyn tai kyljelleen. Se on kätevän kokoinen mutta sisältää kuitenkin kaikki tarvittavat ominaisuudet. Denonin mukaan kaiutin soveltuu parhaiten pieniin tai keskikokoisiin huoneisiin, kuten makuuhuoneeseen, toimistoon tai keittiöön. HEOS 3:n käyttöönotto oli mutkatonta. Soitin yhdistetään WLAN-verkkoon ja tämä luonnistui noin minuutissa. Testissä yhdistin Android pohjaisen Oneplus puhelimen HEOS:iin. Puhelin tarvitsee tähän Android marketista saatavan sovelluksen, jonka jälkeen soitin paritetaan AUX-johtoa käyttäen ja kuuntelu voi alkaa. Sovellus löytyy myös Applen laitteille. Ohjekirjan neuvot olivat selkeät. Lisämainintana kerrottakoon, että myös Denonin asiakaspalvelu toimi hyvin. Kysymykseni asiakaspalveluun oli äänentasaajasta (equalizer), joka asiakaspalvelijan neuvoja noudattaen löytyi Heosin sovelluksesta.

Kyseessä on varteenotettava vaihtoehto pientä mutta tehokasta kaiutinta etsivälle, ja HEOS 3 on hyvä ensimmäinen askel kohti tulevaa monihuonejärjestelmää

 

Ensimmäinen askel kohti tulevaa monihuonejärjestelmää

HEOS 3 on oikea tehopakkaus äänen suhteen. Laitteesta lähtee jykevät soundit pienestä koostaan huolimatta. Yksi ongelma nousee kuitenkin toistuvasti esiin kun kuuntelet musiikkia kovemmalla äänenvoimakkuudella. Kaiutin nimittäin tärisee alustaa vasten jonkin verran. Pehmeällä alustalla ongelma väheni huomattavasti. Erityisesti pienemmällä äänenvoimakkuudella kaiutin kuulostaa kuitenkin erinomaiselta. Myös matalat äänet ovat täyteläisiä ja miellyttäviä. Pienemmissä tiloissa kaiutin suoriutuu hyvin mutta suosittelemme ehdottomasti HEOS 5- tai HEOS 7- kaiuttimia jos harkitset kaiutinta isompaan tilaan. Kyseessä on varteenotettava vaihtoehto pientä mutta tehokasta kaiutinta etsivälle, ja HEOS 3 on hyvä ensimmäinen askel kohti tulevaa monihuonejärjestelmää. 


HEOS Mobiilisovellus

HEOS Mobiilisovellus – Suoratoista musiikkia suosikkipalvelustasi

Denon on panostanut HEOS -järjestelmässään helppokäyttöisyyteen, ja keskeinen osa tätä on mobiilisovellus, joka on saatavilla Googlen Android- sekä Applen iOS -käyttöjärjestelmille. Jos olet joskus kokeillut Sonoksen sovellusta, löydät HEOS –sovelluksesta monta yhtäläisyyttä. Voit lisätä sovellukseen eri huoneita, ja niihin eri kaiuttimia. Ryhmien luominen ja kaiuttimien järjesteleminen on helppoa ja nopeaa. Voit valita jos haluat soittaa musiikkia yhdessä huoneessa, tai kaikissa samaan aikaan. Sovellus tukee myös musiikkipalveluita kuten Spotify, Pandora, TuneIn ja Rhapsody. Kyseessä on toimiva ja helppokäyttöinen sovellus. Testasimme sekä Android- versiota että iOS -versiota.
 

Lataa HEOS -sovellus mobiililaitteelle

heos-mobiilisovellus

HEOS 7


HEOS 7 – Size does matter

heos-7

Denon mainostaa HEOS 7 –kaiutinta lauseella ”Suurempi on parempi kun on aika juhlia”. Tämä kuvastaa hyvin mitä kyseisellä laitteella on haettu. Kyseessä on tuhdin kokoinen annos kaiutinta – tarkalleen 20,3cm korkeutta, 47,9cm leveyttä ja 16,4cm syvyyttä. Vaikuttavan näköinen HEOS 7 on kaunis. Pisaran muotoinen kaiutin on hienosti viimeistelty – sitä korostaa tumman musta kaiutinkangas ja harjattu metallihuippu. Laitteen etupuolelta löytyy myös LED valo, joka on tyylikkäästi piilotettu laitteen alareunaan. Meidän silmään Denon on onnistunut laitteen muotoilussa hyvin. HEOS 7 on muotoilultaan tyylikäs ja ajaton.


h7

Niille jotka vaativat parasta, suurinta, äänekkäintä


HEOS 7 sisältää kaksi diskanttikalottia, kaksi keskiäänielementtiä, yhden subwooferin, sekä kaksi passiivista elementtiä. Kukin viidestä elementistä saa tehonsa erilliseltä D-luokan vahvistimelta. Laitteessa on USB-, AUX-, 3,5mm- sekä Ethernet -liitännät. Käyttöönotto tapahtuu samalla tavalla kuin HEOS 3 -kaiuttimessa. Mutta kun kaiutin on kytketty, samankaltaisuudet loppuvat. Ääntä HEOS 7:ta lähtee kuin pienestä kylästä! Kaiutin suoriutuu matalista äänistä erittäinkin mallikkaasti – ja ilman HEOS 3:ssa huomattavaa tärinää korkeimmilla äänenvoimakkuuksilla. Myös korkeat äänet kuulostavat puhtailta ja erottuvat hienosti. HEOS 7 on suuri kaiutin joka Denonin mukaan on suunniteltu ”niille, jotka vaativat parasta, suurinta, äänekkäintä”. Valitettavasti tämä tarkoittaa sitä, että myös hinta on tämän mukainen. Samalla summalla markkinoilta on saatavilla monta muuta varteenotettavaa vaihtoehtoa.


 

HEOS 7 on suuri kaiutin joka Denonin mukaan on suunniteltu ”niille, jotka vaativat parasta, suurinta, äänekkäintä”


Vaivatonta ja laadukasta musiikinkuuntelua

Langaton monihuoneäänentoisto mahdollistaa laadukkaan mutta kuitenkin vaivattoman musiikinkuuntelun. Olimme erittäin tyytyväisiä Denonin HEOS -äänijärjestelmään. Jos suunnittelet tulevaa usean huoneen äänijärjestelmää, HEOS 3 on hyvä alku. Mutta jos kaipaat jotain järeämpää ja haluat täyttää isomman tilan, HEOS 7 on sinulle oikea vaihtoehto. HEOS 3, HEOS 5 ja HEOS 7 ovat saatavana 299, 399 ja 599 euron suositushinnoilla. HEOS Amp on saatavana 499 euron suositushinnalla. Tämän lisäksi Denonilta on saatavilla HEOS Extend WiFi-laajennin (99€) sekä HEOS Link (349€) jonka avulla saat vielä yhdistettyä levysoittimen tai toisen vahvistimen. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron. Katso HEOS:in virallinen esittelyvideo alta.

HEOS Esittelyvideo

 • Editor Rating

 • Excellent
 • 0/5 Avg. User Rating

 • 0 No reviews yet!

 • HEOS by Denon
 • Reviewed by:
 • Published on:
 • Last modified: 2015-05-28

 • Review Summary:

 • Arvosana sisältää kaikki testaamamme tuotteet, joista kiteytyy kokonaisarvosana. HEOS on toimiva usean huoneen äänijärjestelmä, joka on helppo kytkeä ja joka tarjoaa hyvän äänenlaadun ja toimivan hallinnan laadukkaan mobiilisovelluksen avulla.

Comments

 1. Lassex

  Ihan ok. Sonos vie kuiteski mennen tullen

Submit a Comment