Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Katso: Apple julkaisi uuden iOS 7 mobiili-käyttöjärjestelmän


| On 11.06.2013

iOS 7 – Jony Iven uusi tyyli

Applen iOS käyttöjärjestelmä ei ole olennaisesti muuttunut sitten vuoden 2007, kun iPhone julkaistiin. Eilen Apple julkaisi iOS 7 – käyttöjärjestelmän, joka on ensimmäinen iso muutos moneen vuoteen. Käyttöliittymää on rukattu uuteen uskoon ja ulkonäkö on erilainen – väripaletti on kirkkaampi ja yksinkertaisempi. Ikonit ovat myös muuttuneet ja typografia on ohuempaa. Myös läpinäkyvyyttä on lisätty joten taustakuva on usein osittain näkyvissä. Katso uuden käyttöjärjestelmän esittelyvideo suoraan sivuiltamme!
ios_7_apple

Uusi moniajo ja ilmoituskeskus

Apple on vihdoin uudistanut iOS moniajon. Enää ei ole pelkästään kyse rivistä jossa näkyy korkeintaan neljä ikonia. Nyt Apple on ottanut oppia Windows Phone sekä webOS –käyttöjärjestelmistä. Kun käynnistät moniajon pääset näkymään jossa voit selailla eri ohjelmien välillä. Uusi ilmoituskeskus on käytettävissä suoraan lukitusnäytöltä ja käyttöliittymää on muutettu. Voit nyt selailla erityyppisten ilmoitusten välillä ja valikko on nykyään läpinäkyvä. Myös sipaisutoimintoja on lisätty.

Asetukset helpommin saatavilla

Uudessa iOS 7 – käyttöjärjestelmässä pääset nopeasti käsiksi asetuksiin. Voit sipaista näyttöä alareunasta ylös, niin pika-asetukset avautuvat. Täältä pääset käsiksi esimerkiksi näytön kirkkauteen, musiikkisoittimeen, lentotilaan, langattoman verkon aktivointiin ym. Myös tämä valikko on osittain läpinäkyvä.

Uusi ”Airdrop” -toiminto

Toinen uusi ominaisuus on Maceista tuttu toiminto nimeltään “Airdrop”. Sen avulla käyttäjä voi jakaa tiedostoja langattoman verkon yli. Tämä ominaisuus on pelkästään saatavilla iPhone 5 –malliin.

iTunes Radio

Applen uusi streaming-palvelu on vihdoin täällä. iTunes Radio on ilmainen kaikille käyttäjille ja se tarjoaa samantyyppisen palvelun kuin esimerkiksi Pandora. Se on integroitu käyttöjärjestelmän musiikkisoittimeen. Voit myös ostaa kappaleen jälkikäteen, jos haluat kuunnella sen uudestaan.

 

Submit a Comment