Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Tässä ne nyt ovat: Uusi Apple Watch sekä Retina Macbook Air esiteltiin


Tässä ne nyt ovat: Uusi Apple Watch sekä Retina Macbook Air esiteltiin

| On 09.03.2015

Apple esitteli uutuutensa

Apple esitteli tänään odotusten mukaan lopullisen versionsa Apple Watch -älykellostaan sekä uuden Retina Macbook Air -kannettavan. Yhtiö kertoi myös muista uutuuksista. Lisää tietoa kaikista julkistuksista löydät alta.

Macbook Air

Retina Macbook Air – ”Applen ohuin kannettava koskaan”

Huhut pitivät paikkansa. Apple esitteli hetki sitten uuden Macbook Air kannettavan Retina -näytöllä. Apple kertoo ”keksineensä kannettavan uudelleen”.  Se on (yllättävää kyllä) Applen ohuin kannettava tähän asti. Se on ainoastaan 13,1mm paksu, eli 24% ohuempi kuin edeltäjänsä.  Uudessa Macbook Air kannettavassa on vihdoin kauan odotettu Retina -näyttö. Jokainen pikseli on suunniteltu uudelleen jotta ne läpäisee entistä enemmän valoa. Tällä tavalla virrankulutus laskee jopa 30%.

retina-macbook-air

retina-macbook-air-3

Useita parannuksia

Näppäimistö on myös kehitetty uudestaan – se ulottuu reunasta reunaan ja näppäimet reagoivat tarkemmin painalluksiin (”Butterfly mechanism”, eikä kuulostakin hienolta?). Tämän lisäksi jokaisessa näppäimessä on nyt erillinen LED -valo. Myös kosketuslevyä on parannettu, ja se pystyy tunnistamaan painallusten voimakkuuden. Voimakkaampi painallus, tai ns. ”force click” tuo esiin uusia toimintoja. Kyseessä on myös ensimmäinen Macbook ilman tuuletinta. Tämä mahdollistaa enemmän tilaa akuille ja Apple lupaakin kokonaisen päivän akunkeston kannettavalle. Koska laite on niin ohut, liitäntöjä ollaan karsittu rajusti. Apple tarjoaa käyttäjille yhden ainoan liitännän – Uusi USB-C liitäntä tukee kaikkia tärkeimpiä standardeja: USB, DisplayPort, HDMI, sekä VGA.

Hinta ja saatavuus

Uusi Macbook Air on saatavilla alkaen 1299 dollaria, ja kauppoihin kannettava saapuu huhtikuun alkupuolella. Laite on saatavilla kolmessa eri värissä: hopea, harmaa ja kulta.

Apple Watch

Apple Watch esiteltiin virallisesti

Saimme hetki sitten kuulla lisää Applen uudesta älykellosta, nimeltään ”Apple Watch”. Laitteessa ollaan panostettu hyvinvointirannekkeissa tutuiksi tulleisiin toimintoihin. Voit seurata useita eri asioita kuten lenkkejä, pyöräilyä tai kuntosalikäyntejä.

apple-watch

apple-watch-3

Muut toiminnot

Laitteella voi myös tehdä mobiilimaksuja, kuunnella musiikkia, vastaanottaa ilmoituksia, seurata uutisia, navigoida ja paljon muuta. Applen henkilökohtainen puhetunnistukseen perustuva avustaja Siri on myös integroitu Apple Watch älykelloon.

Watchkit ohjelmistoalustan avulla kehittäjät voivat luoda sovelluksia älykelloon. Apple esitteli muutaman valmiina olevan sovelluksen kuten Shazam, Uber ja American Airlines. Sovelluksien hallinta hoidetaan iPhonen kautta. Olemme kuulleet huolestuttavia huhuja laitteen akunkestosta mutta Apple lupasi esittelytilaisuudessaan kokonaisen päivän akunkeston, ainakin jos päiväsi kestää korkeintaan 18 tuntia.

Apple esitteli erillisen Apple Watch Sport -rungon joka on kevyempi ja saatavilla on myös ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko. Myös rannekkeita on saatavilla eri väreissä ja materiaaleissa.

Hinta ja saatavuus

Apple Watch saapuu kauppoihin huhtikuun loppupuolella Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Kiinassa, Australiassa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa, Japanissa sekä Hong Kongissa. Suomen saatavuus on vielä kysymysmerkki. Hinnat alkavat 349 dollarista ja kalleimmat mallit voivat maksaa jopa 10 000 dollaria. Kannattaa huomioida että luksusmalleissa käytetään jopa kultaa materiaalina mikä selittää korkean hinnan.

Uusi Research Kit

Apple esitteli myös uuden Research Kit -ohjelmistoalustansa jonka avulla kehittäjät voivat luoda parempia terveyttä tukevia sovelluksia. Lääkärit voivat jatkossa seurata potilaitaan esimerkiksi iPhone älypuhelimen kautta. Kyseessä on avoin lähdekoodi joten kehittäjät pystyvät muokkaamaan sovelluksiaan haluamallaan tavalla.

Submit a Comment