Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

iPhone 6 – Mitä voimme odottaa?


iPhone 6 – Mitä voimme odottaa?

| On 13.05.2014

Älypuhelimien kuningas kovan paineen alla

Vuonna 2007 Steve Jobs esitteli Applen alkuperäisen iPhone -älypuhelimen. Paljon on tapahtunut tämän jälkeen. Mies joka esitteli puhelimen on poissa, mutta tuote jatkaa elämäänsä. Seitsemännen sukupolven iPhone -älypuhelimet julkistettiin viime vuoden syyskuussa. Apple on toitottanut samaa mantraa joka vuosi alkuperäisen iPhone -julkistuksen jälkeen: ”tämä puhelin mullistaa kaiken”. Mutta mitään mullistavaa ei oikeastaan ole tapahtunut vuoden 2007 jälkeen. Kilpailijat ovat sen sijaan kirineet kiinni Applen, ja monet ovat sitä mieltä Android on tällä hetkellä paras mobiilikäyttöjärjestelmä. Älypuhelimien kuningas on siis kovan paineen alla, ja panokset ovat kovat. Mitä voimme odottaa iPhone 6:lta?

Enemmän kuin yksi malli tulossa?

Viime vuonna Apple esitteli kaksi eri mallia: iPhone 5S:n sekä iPhone 5C:n. Tämänhetkiset huhut enteilevät Applen toistavan saman tempun, eli myös tänä vuonna yhtiö esittelee useamman iPhone -mallin. Teknologiasivusto The Verge kertoo Applen suunnittelevan kahta iPhone –mallia, joissa on eri kokoiset näytöt. Nykyisessä iPhone 5S –mallissa on 4 –tuuman näyttö. Apple aikoo siis viihdoinkin taipua markkinoiden painostukseen. Samsung sekä useat muut elektroniikkavalmistajat ovat siirtyneet entistä isompiin näyttöjen kokoihin viime vuosina. Applen tulevissa iPhone 6 -malleissa tulee huhujen mukaan olemaan 4,7 – tuuman sekä 5,5 – tuuman näytöt. Huhut kertovat myös laitteiden olevan entistä ohuempia.

Applen tulevissa iPhone 6 -malleissa tulee huhujen mukaan olemaan 4,7 – tuuman sekä 5,5 – tuuman näytöt.iphone5-sg1

iPhone 6:ssa safiirilasi?

Huhut kertovat että Applen alihankkija Foxconn testaa jo safiirilasilla päällystetyn iPhonen tuotantoa. Nykyisissä iPhone -puhelimissa on Yhdysvaltalaisen Corning -yrityksen Gorilla Glass -lasi. Safiiri mahdollistaa nykyistä kestävämmät lasit, mutta kyseessä on kallis materiaali jota on vaikea käyttää massatuotannossa. Apple on kuitenkin käyttänyt safiiria jo ennen kameroiden linsseissä sekä sormenjälkitunnistimessa.

Uusi puhelin – Uusi käyttöjärjestelmä

Uuden puhelimen mukana tulee melko varmasti uusi versio Applen mobiilikäyttöjärjestelmästä, eli iOS 8. Uusi versio tuo monta korjausta paljon kritisoituun iOS 7 -versioon. Huhut kertovat Applen lisäävän käyttöjärjestelmään ”Healthbook” -sovelluksen, joka seuraa terveyttäsi. Luultavasti sovellus käyttää hyväkseen puhelimen sensoreita, ja mahdollisesti se integroidaan Applen tulevaan älykelloon. Odotettavissa on myös parannuksia Siriin. Siri on Applen puheen ja kontekstin ymmärtävä digitaalinen avustaja. Mukana on myös parannus Apple Maps -karttasovellukseen, johon luultavasti lisätään julkisen liikenteen tuki, ainakin Yhdysvalloissa.

Koska puhelimen kuvat vuotavat verkkoon?

Applen puhelimet ovat vuotaneet verkkoon ennen itse julkaisua jo monen vuoden ajan. Alla video jossa käydään läpi iPhone 6 -puhelimen tämänhetkisiä huhuja. Videossa näkyy myös iPhone 6:n etupaneelia mahdollisesti esittelevä kuva.

Submit a Comment