Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Takaisin ylös

Ylös

Yksi Kommentti

Testissä Canon EOS 1200D – Täydellinen järkkäri aloittelijalle?


Testissä Canon EOS 1200D – Täydellinen järkkäri aloittelijalle?

| Julkaistu 23.02.2015

Arvostelussa Canon EOS 1200D

Canon EOS 1200D – Laadukas entry-level järkkäri

 

Saimme testiin Canonin EOS 1200D –”entry-level järkkärin”. Viime vuonna markkinoille tullut Canonin EOS 1200D on parannettu versio suositusta EOS 1100D –mallista. Kyseessä ei ehkä ole ominaisuuksiltaan vaikuttavin malli markkinoilla mutta aloittelijalle tärkeintä on hinta ja varsinkin helppokäyttöisyys. Canon on päätynyt käyttämään kamerassa samaa kuvaprosessoria kuin edeltäjässä (Digic 4) mutta 1100D:n 12 megapikselin kenno on korvattu 18 megapikselin APS-C-kokoisella CMOS-kennolla. Herkkyysasetus kattaa alueen ISO 100-6400 ja sarjakuvaus etenee 3 ruutua sekunnissa. On myös huomionarvoista että Canon EOS 1200D on erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu – tällä hetkellä kameran voi löytää jopa alle 500€ hintaan.

.

Kyseessä ei ehkä ole ominaisuuksiltaan vaikuttavin malli markkinoilla mutta aloittelijalle tärkeintä on hinta ja varsinkin helppokäyttöisyys


eos-1200d-2

Kuvagalleria

Katso täysresoluutio kuvat Flickr -palvelusta

Karsittu malli joka suorittaa tasaisesti

Canon EOS 1200D painaa 480g (pelkkä runko), eli se on varsin kevyt APS-C kennoiseksi kameraksi ja se istuu hyvin käteen. Kameran painikkeita on karsitusti, mikä on hyvä asia varsinkin valokuvausta aloitteleville. Näyttö on hieman kasvanut ja resoluutiota on parannettu – kamerasta löytyy nyt kolmen tuuman TFT -näyttö 460 000 pisteen tarkkuudella. Huonona puolena näyttö ei käänny, eikä se myöskään reagoi kosketukseen. Näyttö suoriutui kuitenkin hyvin ja myös ulkona auringonvalossa kuva oli tarpeeksi tarkka ja selkeä.

Emme nähneet ongelmia kuvanlaadussa. Kuvanlaatu oli enimmäkseen laadukasta, ja kohinakin pysyy hyvin aisoissa herkkyyteen ISO 1600 asti. Väritkin ovat luonnolliset. Kameran tarkennus toimi hyvin valoisissa olosuhteissa mutta hämärässä ilmeni pieniä ongelmia ja tarkennus toimi hitaasti. EOS 1200D -kamerassa on yhdeksän tarkennuspistettä, joiden avulla kohteet pysyvät jatkuvasti tarkennettuna. Pisteitä on joka puolella kuva-alaa, joten tarkennettavan kohteen voi asettaa kuvan keskelle tai reunaan ja luoda siten mielenkiintoisia sommitelmia. Videokuvaus on yksi EOS 1200D:n vahvemmista puolista. Ainoa kritiikin aihe on hidas automaattitarkennus. Kamera tukee 1080p kuvausta 30, 25 sekä 24 FPS –nopeudella. Jos haluaa 50 kuvaa sekunnissa, tarkkuus on pudotettava 720p-tasolle. Valitettavasti kamerassa ei ole liitäntää ulkoiselle mikrofonille.

Kameran mukana tulee Canonin EOS Companion -mobiilisovellus joka on saatavilla iOS- sekä Android -alustoille. Testin aikana emme päässet kokeilemaan kyseistä sovellusta koska tukea ei valitettavasti ole Windows Phone -älypuhelimille. Sovellus on kuitenkin kerännyt kiitosta erityisesti aloittelijoiden keskuudessa. Sen avulla opit nopeammin valokuvauksen salat ja kameran toiminnot.

 

canon-eos-1200-d

Yhteenveto

Verrattuna esimerkiksi EOS 100D –malliin, 1200D –mallista puuttuu kääntyvä näyttö ja kosketustuki. Tarkennus voi myös olla ajoittain tuskallista, varsinkin kun yrität kuvata liikkuvia kohteita. Kamera ei myöskään tue Wi-Fi yhteyksiä. Mutta jos unohtaa pienet ongelmat, niin Canon EOS 1200D on hyvä järjestelmäkamera, varsinkin valokuvausta aloitteleville. Kamera on varsin helppokäyttöinen ja kuvanlaatu on erinomainen tämän hintaluokan järjestelmäkameralle. Jos etsit ensimmäistä järjestelmäkameraasi etkä kaipaa edistyneimpiä ominaisuuksia 1200D on hyvä vaihtoehto.

 • hdboksi.fi | Arvosana

 • Hyvä
 • 0/5 - Lukijoiden antama arvosana

 • 0 Ei lukijoiden arvosteluja

 • Canon EOS 1200D
 • Arvosteltu:
 • Julkaistu:
 • Muokattu: 2015-02-23

 • Yhteenveto:

 • Verrattuna esimerkiksi EOS 100D –malliin, 1200D –mallista puuttuu kääntyvä näyttö ja kosketustuki. Tarkennus voi myös olla ajoittain tuskallista, varsinkin kun yrität kuvata liikkuvia kohteita. Kamera ei myöskään tue Wi-Fi yhteyksiä. Mutta jos unohtaa pienet ongelmat, niin Canon EOS 1200D on hyvä järjestelmäkamera, varsinkin valokuvausta aloitteleville. Kamera on varsin helppokäyttöinen ja kuvanlaatu on erinomainen tämän hintaluokan järjestelmäkameralle. Jos etsit ensimmäistä järjestelmäkameraasi etkä kaipaa edistyneimpiä ominaisuuksia 1200D on hyvä ja edullinen vaihtoehto.

Kommentit

 1. Reko

  Jotenkin tuntuu että automaattitarkennus on hieman ongelmallista Canonille mallista toiseen. Toivottavasti tuosta jo pian päästäisiin.

Kirjoita kommentti